Kaip nustatyti ir pajungti 2-os kartos AirPods ausines

Temos: Ausinės, Priedai
Antros kartos AirPods ausinės

Jei įsigijote antros kartos „AirPods“ ausines ir tai pirmosios turimos „AirPods“ ausinės — jums gali kilti klausimų kaip jas susieti su „iOS“ įrenginiu, „Mac“ kompiuteriu ar „Android“ operacinės sistemos pagrindu veikiančiu telefonu.

„Apple“ tradiciškai savo įrenginių susiejimą sukūrė paprastą ir nereikalaujantį jokių specialių žinių. Tačiau yra pora momentų į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį.

Atnaujinkite programinę įrangą

Antros kartos „AirPods“ ausinės, nors ir labai panašios į pirmosios, turi kelias naujas galimybes, tačiau šiomis galimybėmis negalėsite naudotis jei jūsų įrenginiuose nebus įdiegta „iOS 12.2“ ar naujesnė, o „Mac“ kompiuteryje „macOS 10.14.4“ ar naujesnė operacinės sistemos versija.

iOS įrenginyje

Jei norite naudoti antros kartos „AirPods“ ausines su „iPhone“, „iPad“ ar „iPod touch“, šiuose įrenginiuose turi būti įdiegta „iOS 12.2“ ar naujesnė operacinės sistemos versija.

Norėdami įsitikinti, kad jūsų „iOS“ įrenginyje įdiegta naujausia operacinės sistemos versija — įrenginyje atidarykite Settings aplikaciją, joje pasirinkite Genera ir tada Software Update. Jei atsidariusiame lange bus rašoma, kad yra šiam įrenginiui išleistas atnaujinimas — įdiekite jį.

Mac kompiuteryje

Norėdami naujas „AirPods“ ausines naudoti su „Mac“ kompiuteriu įsitikinkite, kad kompiuteryje įdiegta „macOS Mojave 10.14.4“ ar naujesnė operacinės sistemos versija. Tai padaryti galite paspaudę ant meniu juostoje, kairiame ekrano kampe esančio  (obuolio) piktogramos ir iš meniu pasirinkę System Preferences.. ir tada paspaudę ant Software Update (jei nematote „Software Update“, greičiausiai naudojate ankstesnę nei „macOS Mojave“ operacinės sistemos versiją).

Jei yra jūsų „Mac’ui“ skirtų operacinės sistemos atnaujinimų — įdiekite juos, arba jei naudojate „macOS High Sierra“ ar ankstesnę „macOS/OS X“ versiją — įdiekite „macOS Mojave“.

Naujų AirPods susiejimas su iOS įrenginiu

Prieš tai kai pradėsite naujas „AirPods“ ausines naudoti su „iPhone“, „iPad“ ar „iPod touch“ — jas su tuo įrenginiu turite susieti. Tai padaryti labai paprasta:

  1. Atrakinkite „iOS“ įrenginį, o jei įrenginys jau atrakintas aktyvuokite jame „Home“ langą (su aplikacijų piktogramomis);
  2. „AirPods“ ausinių dėklą su ausinėmis jame atneškite šalia „iOS“ įrenginio ir atidarykite ausinių dėklo dangtelį;
  3. Palaukite kol „iOS“ įrenginio ekrane pasirodys nustatymo langas;
  4. Paspauskite Connect mygtuką ir tada paspauskite Done;
  5. Jei savo įrenginyje nesate sukonfigūravęs „Hei Siri“ funkcijos — nustatymų vedlys padės jums tai padaryti.

AirPods susiejimas su Mac

Jei jau susiejote „AirPods“ ausines su savo „iPhone“, „iPad“ ar „iPod touch“, o jūsų „Mac“ kompiuteris prisijungimui prie „iCloud“ naudoją tą pačią „Apple ID“ paskyrą kaip ir „iOS“ įrenginys bei yra prie jos prisijungęs — „Mac“ jau turėtų būti pasiruošęs būti naudojamas su jūsų naujomis „AirPods“ ausinėmis. Jei taip ir yra — viskas ką turite padaryti: įsidėti „AirPods“ ausines į ausis, „Mac“ kompiuteryje paspausti ant garsiakalbio piktogramos macOS garsiakalbio piktograma meniu juostoje meniu juostoje ir atsidariusiame įrenginių parinkčių meniu pasirinkti „AirPods“ ausines ir paspausti „Connect“.

Jei kartais „AirPods“ ausinių „Mac“ kompiuterio Bluetooth parinktyse nematote:

  • atidarykite System Preferences aplikaciją;
  • pasirinkite Bluetooth macOS System Preferences Bluetooth piktograma ir įsitikinkite, kad Bluetooth įjungtas;
  • „AirPods“ ausinių įkrovimo dėklą su ausinėmis jame padėkite netoli kompiuterio ir atidarykite jo dangtelį;
  • nuspauskite ir palaikykite nuspaudę mygtuką „AirPods“ ausinių dėklo nugarėlėje iki LED indikatorius ant dėžutės pradės mirksėti balta spalva;
  • raskite „AirPods“ ausines Bluetooth įrenginių sąraše ir paspauskite Connect mygtuką esantį dešiniau jų pavadinimo;

AirPods susiejimas su Android įrenginiais

„AirPods“ ausines galima naudoti ir su „Android“ operacinės sistemos pagrindu veikiančiais įrenginiais. Žinoma, tokios funkcijos kaip „Hey Siri“ neveiks, tačiau ausines galite naudoti klausymui ir pokalbiams.

  • atidarykite „AirPods“ dėklo dangtelį ir įsitikinkite, kad ausinės yra dėkle;
  • aktyvuokite Bluetooth nustatymų funkciją „Android“ įrenginyje;
  • nuspauskite ir laikykite nuspaudę „AirPods“ dėklo nugarinėje dalyje esantį mygtuką;
  • raskite „AirPods“ ausines Bluetooth įrenginių sąraše;
  • „Android“ įrenginyje nuspauskite „Pair“ mygtuką.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų