19-tos 2019 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

19-tos 2019 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Trys ieškovai padavė „Apple“ į Ilinojaus valstijos teismą, kaltindami kompaniją užslėptu gedimu „iPhone 7“. Nukentėję tvirtina, kad „Apple“ žinojo apie garso mikroschemos fizinį gedimą, tačiau neskubėjo jo pašalinti, o su šiuo gedimu besikreipiantiems „iPhone“ naudotojams nepritaikydavo garantinio remonto sąlygų. Šį gedimą turinčiuose „iPhone 7“ atsijungdavo mikrofonas naudojant jį su „Siri“ ar diktofonu, o bendras garsas būdavo prastos kokybės. Tvirtinama, kad tokius brokuotus „iPhone“ kompanija pardavinėjo nuo 2017 metų pradžios iki 2018 metų pabaigos.
  • Japonų „Otakara“ rašo, kad „Apple“ gali naujus „iPhone“ komplektuoti su greitesnį įkrovimą palaikančiais 18W įkrovikliais ir Lightning <-> USB-C laidais.
  • Frederico Viticci — „MacStories“ įkūrėjas ir redaktorius rašo, kad „Apple“ kuria galimybę su „iPad“ naudoti pelę ir trackpad’ą.
  • Žinomas analitikas Ming-Chi Kuo rašo, kad „Apple“ pakeitė kelis tiekėjus ir tai leis pagerinti būsimų „iPhone“ antenų dizainą. „iPhone 11“ bus naudojami imidų monomerų polimeras — Poliimidas (kartais trumpinamas PI). PI antenos ne mažiau galingos, tačiau veikia ženkliai stabiliau nei analogiškos pagamintos iš skystųjų kristalų polimerų (LCP), naudojamų „iPhone Xs“. Naujo polimero antenų naudojimas pagerins ryšį patalpose. Tai pirmasis kompanijos žingsnis vedantis link 5G naudojimo. Tačiau analitikas teigia, kad dėl šio atnaujinimo telefono kaina išaugs. Tiesa, nėra žinoma kas bus naujasis šių antenų tiekėjas. Anksčiau antenas „Apple“ tiekė „Career“, bet šiais metais ji neteko visų „Apple“ užsakymų.
  • Gegužės 11 dieną „Apple“ planuoja atidaryti savo naują parduotuvę. Naujoji „Apple Store“ įsikurs „Carnegie Library“ esančioje Washington D.C. Šio pastato atstatymas buvo „labiausiai istorinis ir ambicingiausias „Apple“ pastatų atstatymo projektas“, - sakė Tim Cook. Šio, 110 metų pastato atstatymui „Apple“ išleido 30 mln. JAV dolerių. Tim Cook taip pat minėjo, kad jam nepatinka žodis „Store“ (parduotuvė) „Apple“ parduotuvių pavadinime, nes tai nėra vietos kurios skirtos tik parduoti „iPhone“, „iPad“ ar „Mac“. Tai vietos, kuriose žmonės susitinka, bendrauja. Kalbėdamas su „Washington Post“ Tim Cook sakė, kad reikės sugalvoti naują pavadinimą „Apple Store“ parduotuvėms, kuriose nebelis žodžio „store“.
  • Baltasis banginis Beluga ištraukia nuskendusį „iPhone“ ir grąžina jį savininkui.
  • Europos komisija nutarė, kad „Spotify“ skundas, kuriame kompanija kaltina „Apple“ savo taisyklėmis riboja naujų technologijų naudojimą trečių šalių sukurtose aplikacijose ir taip prastina įrenginių naudotojų patirtis. „Financial Times“ rašo, kad ateinančių kelių savaičių bėgyje bus pradėtas formalus tyrimas dėl antimonopolinių taisyklių pažeidimo.
  • Pirmą kartą nuo 2008 metų „Apple“ sukūrė ir išleido savo žaidimą skirtą „iOS“. „Warren „Buffett’s Paper Wizard“ — nemokamas žaidimas apie vieną didžiausių kompanijos akcininkų Warren Buffett. Žaidime teks pragyventi vieną iš milijardieriaus gyvenimo etapų — pardavinėti laikraščius. Būtent nuo šito, būdamas 13 metų dabartinis turtuolis pradėjo savo veiklą. Nors „App Store“ kaip žaidimo kūrėja nurodyta kompanija „Wildlife Designs“, teisės, aplikacijos priežiūra, sprendžiant iš sąlygų, priklauso „Apple“.
  • „Bloomberg“ paskelbė įdomų straipsnį apie WWDC naujienas. Straipsnyje rašoma, kad vasarą galime išvysti naują „Mac Pro“ kompiuterį. Taip pat manoma, kad renginio metu pamatysime 31,6 colio įstrižainės monitorių apie kurį jau seniai šnabždamasi. Monitorius palaikys 6K skiriamąją gebą, HDR ir turės mini-LED displėjų. WWDC startuos birželio 3 dieną.
  • Savo kelionės į Berkshire Hathaway metinį akcininkų susitikimą vykusį Omaha (Nebraska’oje), Tim Cook. paminėjo, kad per pastaruosius šešis mėnesius „Apple“ įsigijo 20–25 kompanijas. panašu, kad „Apple“ perka kompanijas panašiai, kaip mes apsiperkame parduotuvėje.
  • Kalbama, kad „Apple“ nutraukė kai kurių senesnių „iPhone“ gamybą, tokių kaip „iPhone SE“, „iPhone 6/Plus“ ir „iPhone 6s/Plus“. Nors tai seni „iPhone“ modeliai, kai kuriose šalyse jie vis dar populiarūs. Matomai kompanija nusprendė, kad jai nebeapsimoka jų gaminti ypač kai šių modelių gamybai naudojamų pasenusių komponentų rasti tampa vis sudėtingiau.
  • Kalbama, kad „iOS 13“ atsiras visiškai nauja klaviatūra - palaikanti galimybę rašyti braukiant per ją pirštu (svaipinant). Tokio tipo klaviatūros ne naujiena, tačiau tikėtina, kad sukurta „Apple“ ir esanti sistemos dalimi ši klaviatūra veiks geriau už trečių šalių analogus.
  • „Apple“ išplatino programuotojams ir viešiems testuotojams skirtų „iOS 12.3“, „tvOS 12.3“, „watchOS 5.2.1“ ir „macOS 10.14.5“ penktas beta versijas, o penktadienį kompanija išleido ir šeštą, programuotojams skirtos „iOS 12.3“ beta versiją.
  • „Apple“ paviešino reklamą pavadintą „do one last great thing with your iPhone“. Tiesa, kiek man žinoma ši iniciatyva Lietuvoje netaikoma.
  • „Apple“ įdarbino Lindsay Rothschild iš „Google“ kur ji vadovavo „YouTube“ dainų kūrėjų ir leidėjų skyriui. „Apple“ ji bus viena iš „Apple Music“ padalinio vadovų ir bus atsakinga už santykius su dainų kūrėjų bendruomene bei muzikos leidybos kompanijomis.
  • Naujasis „Apple Campus“ yra milžiniškas, gyvas, pilnas medžių ir žmonių sukurtų konstrukcijų. Dronų paskraidymus virš Apple biuro-miestelio buvo įprasta matyti kai jis dar tik buvo statomas. Naujas Duncan Sinfield drono video parodo kaip „Apple Campus“ atrodo dabar. Jame matoma ir vaivorykštės spalvomis papuošta scena. Ši scena paruošta darbuotojų renginiui skirtam naujo biuro atidarymui bei kaip pagarbos ženklas Steve Jobs, kuris svajojo apie „Apple Park“.
  • JAV prezidentas D. Trump’as ištesėjo savo žodį ir padidino muitus prekėms importuojamoms iš Kinijos nuo 10 iki 25 proc. Nauju muitu bus apmokestinamos prekės kurių bendras importas viršija 200 milijardų JAV dol. Į šią kategoriją patenka išmanūs telefonai, nešiojai kompiuteriai, žaidimų konsolės, monitoriai, spausdintuvai ir kietieji diskai. Ekonomistai mano, kad šios prekės pabrangs, nes kompanijoms reikės kompensuoti išlaidas. „Bloomberg“ duomenimis „Apple“ labiau nei kitos kompanijos bijojo muitų padidėjimo, nes 25 proc. yra ta riba, kai kompanija gali pradėti galvoti apie gamybos perkėlimą į kitą šalį.
  • Netikėtai, be išankstinių pranešimų „Apple Pay“ paslauga trečiadienį pradėjo oficialiai veikti Islandijoje. Kuri šalis bus sekanti… čia susirungė dvi valstybės — Portugalija ir Olandija, nes abiems joms skirtose svetainėse apie „Apple Pay“ rašoma „comming soon“. „Apple“ mokėjimų paslauga netrukus turėtų pradėti veikti ir Vengrijoje bei Liuksemburge. Kovo mėnesį Tim Cook sakė, kad iki 2019 metų pabaigos „Apple Pay“ veiks daugiau nei 40-tyje pasaulio valstybių.
  • Trečiadienį „Apple“ išleido „iOS“ ir „macOS“ įrenginiams skirtų „Keynote“ aplikacijos atnaujinimus.
  • „Bloomberg“ rašo, kad balandžio mėnesį „Apple“ davė starto ženklą A13 procesorių gamybai. Pagrindinis šių procesorių tiekėjas bus TSMC. Kodiniai šių procesorių pavadinimai: „iPhone 11“ - D43, o „iPhone Xr 2“ — N104.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacija

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų