AirPods 3 ausinės gali pasirodyti dar šiais metais

Tema: Ausinės

Anksčiau buvo teigiama, kad trečios kartos „AirPods“ ausinių debiuto reikėtų laukti 2020 metais. Tačiau, „DigiTimes“ rašo, kad naujos „Apple“ belaidės ausinės prekyboje gali pasirodyti dar šiemet.

„Pranešama, kad „Apple“ išleis trečios kartos „AirPods“ ausines iki 2019 metų pabaigos. Naujos belaidės ausinės turės triukšmų slopinimo funkciją. Pagrindinė „AirPods 3“ surenkanti kompanija bus Taivanio „Inventec“, bet industrijos šaltinių teigimu Kinų „Luxshare Precision“ taip pat gaus dalį užsakymų“, — rašo „DigiTimes“.

„Apple“ dominuoja pasaulinėje belaidžių ausinių rinkoje. Remiantis statistiniais duomenimis, 2018 metais „Apple“ į prekyvietes išvežė 35 milijonus „AirPods“ ausinių užimdama 75 proc. pasaulinės tikrų belaidžių ausinių rinkos. Rinkos ekspertai mano, kad „AirPods“ ausinių pardavimai augs ir 2019 metais parduotuves bei vartotojus turėtų pasiekti 50 mln. šių „Apple“ ausinių vienetų.

Sužavėtos „AirPods“ ausinių sėkme, nemažai kompanijų pradedant tokiomis vartotojišką techniką kuriančiomis kaip „Huawei“ ir „Xiaomi“ ir baigiant technologijų gigantėmis „Microsoft“, „Amazon“ ir „Google“ kuria savo tikrų belaidžių ausinių versijas stengdamosios išnaudoti augančią tokių ausinių paklausą ir taip papildyti savo pinigines. „Apple“ savo ruožtu jausdama augančią konkurenciją stengiasi patobulinti savo „AirPods“ papildydama jas naujomis galimybėmis, tokiomis kaip triukšmų slopinimas.

Kalbant apie triukšmų slopinimo ausinėse technologijas, jos yra skirstomos į dvi grupes: aktyvus triukšmų slopinimas (ATS) ir pasyvus triukšmų slopinimas (PTS). Šiuo metu populiariausios pasaulyje ATS ausinės yra „Bose QC35 2“ ir „Sony WH–1000XM2“ — jos su triukšmais juos slopindamos susidoroja geriausiai. Tačiau abu šie ausinių modeliai yra dedami ant ausų, o ne į ausis.

Nors audio triukšmų slopinimo technologijos nėra naujos, tačiau ją panaudoti yra gana sudėtinga. Iš vienos pusės puslaidininkiai įrenginiai vargu ar gali veikti nepatirdami elektromagnetinių trukdžių. Iš kitos pusės, aplinkos triukšmų perdavimo mikrofono struktūrinis dizainas siekiant sukurti harmoningai veikiančią sistemą yra sudėtingas uždavinys įrenginio dizaineriams ir surinkėjams.

Įdomu kaip „Apple“ išspręs energijos sunaudojimo problemą, nes ausinės turinčios triukšmų slopinimo funkciją energijos sunaudoja daugiau, nei šios funkcijos neturinčios.

Mechaninis „AirPods 3“ ausinių surinkimas, jei jos turės triukšmų slopinimo funkciją — sudėtingesnis. Turėdama didesnę surinkimo praktiką Taivanio „Inventec“ turi daugiau šansų laimėti didesnį šių ausinių surinkimo užsakymų kiekį nei Kinų „Luxshare Precision“. Šiuo metu abi šios „AirPods 2“ ausines surenkančios gamyklos užsakymus dalinasi lygiomis dalimis.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų