Vaikas iPad užrakino 48-iems metams

Siekdama užtikrinti „iOS“ įrenginių saugumą, kaskart kai 5 kartus iš eilės neteisingai įvedamas įrenginio atrakinimo slaptažodis — „iPhone“ ar „iPad“ būna užrakinamas vis ilgėjančiam laiko tarpui. Ką tokiu atveju daryti?

„Apple“ norėdama užtikrinti „iOS“ įrenginyje esančių duomenų saugumą ir tai, kad bet kas negalėtų prie tų duomenų prieiti yra numačiusi tokią priemonę, kuri kaskart neteisingai įvedus įrenginio atrakinimo slaptažodį numatytą kartų kiekį, įrenginį užrakina tam tikram laikotarpiui. Vėl bandyti atrakinti įrenginį galima bandyti tik praėjus tam laiko tarpui. Kiekvieną kartą šis laikas, kuriam užrakinamas įrenginys vis ilgėja.

Tokia priemonė yra visai nebloga, tačiau gana pavojinga turintiems mažų smalsuolių mėgstančių spaudyti kas papuola „iOS“ įrenginio ekrane. Taip nutiko ir Evan Osnos — „The New Yorker“ žurnalistui, kurio trimetis sūnus nutarė pasinaudoti tėvo „iPad“. Nėra aišku kiek kartų jaunasis Osnos’as bandė įvesti atrakinimo kodą, tačiau tėvas paėmęs „iPad“ į rankas ir pabandęs jį atrakinti, ekrane pamatė pranešimą: „iPad is disabled, try again in 25,536,442 minutes“ — tai kiek daugiau nei po keturiasdešimt aštuonių su puse metų.

Žurnalistas nufotografavo pranešimą „iPad“ ekrane ir kartu suprašymu patarti ką tokiu atveju daryti paskelbė „Twitter“. Ši žinutė sulaukė nemažo susidomėjimo. Vieni žmonės šmaikštavo, kiti bandė įgelti. Žurnalistas net sulaukė pasidomėjimo iš Parents.com paie tai ar jo sūnus buvo nubaustas.

Ką daryti jei jus ištiko tokia pati bėda kaip ir trijų metukų Ollie Osnos tėvą ir jūsų „iOS“ įrenginys buvo užrakintas ilgesniam laiko tarpui, nei sutiktumėte laukti net ir sukandę dantis?

Kaip atstatyti iOS įrenginį, kurio veiksnumas buvo apribotas

Jei neteisingą „iOS“ įrenginio atrakinimo kodą įvedėte per daug kartų, „iPhone“ ar „iPad“ ekrane pamatysite pranešimą informuojantį, kad įrenginio veiksnumas buvo apribotas (iPhone/iPad is disabled). Kai ekrane matote tokį pranešimą, duomenys buvę įrenginyje jau yra ištrinti ir reikia atstatyti įrenginio veiksnumą.

Jei buvote išsaugoję atsarginę įrenginio duomenų kopiją — duomenis atstatyti galite iš jos. Jei prieš neteisingai įvesdami (užmiršdami) savo įrenginio slaptažodį atsarginės duomenų kopijos išsaugoję nebuvote — duomenų atstatyti negalėsite.

  1. Jei kompiuteryje nesate įdiegę „iTunes“ aplikacijos — atsisiųskite ją į savo „Mac“ kompiuterį ar PC. Jei kompiuterio neturite — pasiskolinkite iš draugo ar apsilankykite autorizuotame „Apple“ serviso centre.
  2. Pajunkite „iOS“ įrenginį prie kompiuterio ir atidarykite „iTunes“ aplikaciją.
  3. Neatjungdami įrenginio nuo kompiuterio priverstinai jį perkraukite:
    • iPhone X ar iPhone 8 ir naujesniuose: paspauskite ir greitai atleiskite garso padidinimo mygtuką, paspauskite ir greitai atleiskite garso sumažinimo mygtuką, tada nuspauskite įrenginio į/išjungimo mygtuką ir laikykite jį nuspaudę iki įrenginio ekrane pamatysite atstatymo režimo (recovery-mode) vaizdą.
      iPhone XS su iOS 12 atstatymo režimo (recovery mode) aktyvavimas telefone
    • iPad su Face ID: paspauskite ir greitai atleiskite garso padidinimo mygtuką, paspauskite ir greitai atleiskite garso sumažinimo mygtuką, tada nuspauskite įrenginio į/išjungimo mygtuką esantį įrenginio viršuje ir laikykite jį nuspaudę iki įrenginio ekrane pamatysite atstatymo režimo (recovery-mode) vaizdą.
      iPad Pro mygtukų funkcijos
    • iPhone 7 ar iPhone 7 Plus: kartu nuspauskite ir laikykite nuspaudę garso sumažinimo ir „iPhone“ į/išjungimo mygtukus iki įrenginio ekrane pamatysite atstatymo režimo (recovery-mode) vaizdą.
      Atstatymo režimo (recovery mode) aktyvavimo mygtukai iPhone 7.
    • iPhone 6 ir ankstesniuose „iPhone“ modeliuose bei iPad su Home mygtuku ar iPod touch: nuspauskite ir laikykite nuspaudę „Namų“ (Home) mygtuką ir įrenginio į/išjungimo mygtukus kartu iki įrenginio ekrane pamatysite atstatymo režimo (recovery-mode) vaizdą.
      Atstatymo režimo (recovery mode) aktyvavimo mygtukai iPhone 6 ir ankstesniuose modeliuose.
  4. Kai kompiuteryje pamatysite „iTunes“ aplikacijos langą su mygtukais „Update“ arba „Restore“ — pasirinkite Restore.
    iTunes iPhone atstatymo (restore) langas
    „iTunes“ atsiųs reikalingą programinę įrangą. Jei šis procesas truks ilgiau nei 15 minučių — įrenginyje atstatymo režimas (recovery-mode) bus deaktyvuotas ir turėsite vėl pakartoti 2 ir 3 žingsnius.
  5. Palaukite kol atstatymas bus baigtas. Jam pasibaigus galite sukonfigūruoti įrenginį iš naujo.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų