1-os 2019 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

1-os 2019 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams ir „Apple Watch“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Štai ir prabėgo dar vieneri metai. Nepasakyčiau, kad 2018 metais „Apple“ itin džiugino savo naudotojus.
  • Manoma, kad 2018 metais „iPhone XR“ pardavimai, praėjus mėnesiui nuo jų pradžios, sudarė apie 32 proc. visų „iPhone“ pardavimų. Panašūs 2017 metais buvo ir „iPhone X“ pardavimai pirmą mėnesį. 2017 metais „iPhone 8“ ir „iPhone 8 Plus“ pardavimai sudarė 39 proc. CIRP skelbia, kad praėjus 30-čiai dienų nuo „iPhone XR“ pardavimų pradžios, 16 proc. JAV naudotojų įsigijusių „iPhone“ migravo iš „Android“ ekosistemos.
  • „iDropNews“ rašo, kad žmogus prisistatęs Josh Hillard leidinį informavo apie prieš tris savaites įsigytą ir jo galinėje kelnių kišenėje užsidegusį „iPhone XS Max“. Vyras skundžiasi, kad tą patį vakarą nunešęs telefoną į „Apple Store“ praleido 20 minučių atsakinėdamas į parduotuvės darbuotojos klausimus, kuri po to pasiėmė telefoną ir 40 minučių nesirodė bei neinformavo jo apie tai kas vyksta. Suradęs parduotuvės vadovą ir paprašęs rasti jo telefoną paėmusią pardavėją jis galiausiai sužinojo, kad norint telefoną pakeisti nauju šis (sudegęs) turi būti išsiųstas inžinieriams. Žala padaryta drabužiams taip pat galbūt galėtų būti atlyginta tik po inžinierių inspekcijos. Vyras iš parduotuvės išėjo likus valandai iki jos uždarymo, nepatenkintas servisu ir atsiėmęs savo sudegusį telefoną.
  • Stengdamasi išsivaduoti nuo 15 proc. „muito“, kurį visi mokamo turinio platintojai privalo mokėti „Apple“ jei tas turinys platinamas „Apple“ šaltinių pagalba, „Netflix“ daugiau nebesiūlo naujiems klientams naudojantiems „iOS“ galimybės prenumeruoti paslaugą per „iTunes“. Tiesa, „iOS“ įrenginiuose prenumeruoti paslaugą pradėję anksčiau gali ir toliau mokėti senuoju būdu.
  • Hebrajiškai šnekančios Siri balso autorė Galit Gura-Eini padavė „Apple“ į teismą. Galit Gura-Eini balsą gali išgirsti ir hebrajų kalbą naudojantys „Waze“ aplikacijoje. Galit teigia, kad „Apple“ atveju jos balsas gali būti naudojamas nelegaliai, nes jos balsu gali būti tariamas seksistinės ir neapykantos frazės.
  • Baigiantis 2018 metams „Apple“ išleido spalvingą „iPhone XR“ reklamą.
  • Į „App Store“ topus sugebėjo išsivežti aplikacija „Setup for Amazon Alexa“, kurios aprašyme teigiama, kad ji leidžia nustatyti balso asistentą „Alexa“ išmaniose kolonėlėse, tame tarpe ir „HomePod“. Paleidus aplikaciją ji užklausia IP adreso ir serijinio kolonėlių numerio, tačiau galutiniame rezultate yra visiškai nenaudinga. Į topus aplikacija, greičiausiai, išsiveržė sufabrikuotų vertinimų dėka, nes dabar nepatenkinti aplikacijos naudotojai jai stato 1-netus, o aplikacijos vidutinis įvertinimas, bent jau šių eilučių rašymo metu 3,7 žvaigždutės. Vėliau, panašu, „Apple“ aplikaciją iš „App Store“ pašalino.
  • Londone įsikūrusios tyrimų ir analizės bendrovės „Pelham Smithers Associates“ vykdomasis direktorius Pelham Smithers kalbėdamas su CNBC prognozavo, kad 2019 metais „Apple“ akcijų (AAPL) kaina gali nukristi 25 proc.
  • „Reuters“ praneša, kad „Apple“ pirmą kartą pradės „iPhone“ gaminti Indijoje.
  • Seniau besidomintys su „iPhone“ susijusiomis istorijomis tikriausiai prisimena Xiao Wang - kinietį pardavusį savo inkstą už maždaug 3000 JAV dol. ir už gautus pinigus nusipirkusį „iPhone 4“. Tada 17 metų Xiao tėvams nieko nepasakojo. Nelegalioje Chenzhou miesto ligoninėje išoperavus Xiao inkstą jam buvo teigiama, kad viskas susitvarkys po savaitės. Deja, taip neįvyko, rašo kinų „Oriental Daily“. Operacija buvo atlikta nesteriliais įrankiais ir jaunuolio žaizda supūliavo. Šeimai apie operaciją Xiao prisipažino tik tada kai reikalai tapo prasti. Liūdna, bet kai jaunuolis kreipėsi pagalbos į medikus, šie jau nebegalėjo padėti, jo inkstų funkcijos buvo paveiktos negrįžtamai. Rūpinimasis jaunuolio sveikata šeimą nustekeno finansiškai. Vėliau jaunuolis padavė jam inkstą išoperavusią ligoninę į teismą ir prisiteisė nemažą pinigų sumą. Tačiau pinigai jam nedaug tepagelėbės — jis visam gyvenimui prikaustytas prie lovos ir norint išgyventi jam periodiškai reikalingos homodializės procedūros. Štai tokia liūdna „iPhone“ įsigijimo istorija. Tai nėra vienintelis atvejis kai žmonės griebiasi neįtikėtinai keistų ar kvailų žingsnių siekdami prasimanyti pinigų naujam „Apple“ įrenginiui. Apie kelis tokius skaitykite straipsnyje: „Kokių kvailysčių griebiasi žmonės dėl iPhone“.
  • „Channel 5 Nashville“ pranešė, kad prie sankryžos artėjančio „Honda“ automobilio, kurį vairavo Chase Richardson priėjęs vyras grasindamas ginklu užvaldė jo automobilį. Atiduodamas automobilį plėšikui vyras jame paliko ir savo tarnybinį „iPhone“, kuriame buvo aktyvuota „Find my iPhone“ funkcija. Ji ir padėjo policijos pareigūnams aptikti automobilį ir sulaikyti plėšiką — Phillip Pickett.
  • „Localytics“ remdamasi aktyvuotų „Apple“ įrenginių duomenimis teigia, kad „iPad“ buvo populiariausias pirkinys, nes šie įrenginiai užima pirmąsias 5-as lentelės vietas. Šeštoje vietoje „iPhone XR“. „iPad“ populiariausi pirkiniai buvo ir 2016 metų žiemos švenčių laikotarpiu. Tuo tarpu 2017 metais pirmose pozicijose buvo „Google Pixel 2“, „Pixel 2 X“L, „iPhone 8“, „iPhone 8 Plus“ ir „iPhone X“.
    Situacija su „iPhone“ aktyvavimais iki 2018 metų gruodžio 27 dienos:

    „iPhone“ aktyvavimo rezultatai Kalėdų laikotarpiu:
  • „Apple“ lyg vandens į burną paėmusi nieko nepraneša apie dar 2017 metais žadėtą 2018 metais išleisti „AirPower“ bevielį įkroviklį gebantį vienu metu krauti „iPhone“ ir „Apple Watch“. „VentureBeat“ manymu kompanija taip elgiasi stengdamasi atitolinti dėl šio įrenginio neišleidimo pažadėtu laiku gręsiančių bylų, taip pat ir grupinių ieškinių laviną. Kitas šio įrenginio nepasirodymo paaiškinimas galėtų būti toks: kompanija suvokė, kad išleisdama „AirPower“ pažeis vieną ar daugiau patentų, o susitarti su patentų savininku „Apple“ nepavyksta ir ši ieško kitokio techninio sprendimo.
  • Sprendžiant iš interneto svetainių apsilankymo įrašų „Apple“ jau testuoja „iOS 13“. Pirmą kartą šios operacinės sistemos pėdsakai internetinėje erdvėje aptikti dar 2018 spalį, o tada lapkritį ir gruodį. Tikimasi, kad šiais metais „Apple“ stipriai pakeis „iOS“ ne tik funkcionalumą, bet ir jos naudotojo sąsają.
  • Po Naujųjų Metų švenčių „Apple“ atnaujino „iOS“ įsisavinimo rezultatus. „iOS 12“ ir toliau triuškina „Android“. Naujausiais duomenimis 78 proc. per pastaruosius keturis metus išleistuose „iOS“ įrenginiuose įdiegta „iOS 12“. Per paskutines keturias savaites šis skaičius išaugo 6 proc. Jei pažiūrėti į situaciją „Android“ stovykloje, naujausia „Android Pie“ operacinė sistema (išleista 2018 metų spalį) įdiegta 0,1 proc. su ja suderinamų įrenginių.
    iOS įsisavinimas - 2019-01
  • „Apple“ pranešė apie rekordinį jos įrenginių naudotojų išlaidumą aplikacijoms žiemos švenčių metu. Kalėdų ir Naujųjų metų laikotarpiu „App Store“ buvo įsigyta turinio už 1,22 milijardo JAV dolerių. Vien Naujųjų metų dieną aplikacijų parduotuvėje įsigyta programėlių už 322 mln. JAV dolerių — tai vienos dienos „išlaidumo“ rekordas.
  • „OhMiBod“ įkūrėjas Suki Dunham sako, kad dabar ir „Apple Watch“ naudotojos (turiu vilties, kad tik naudotojos, o ne naudotojai) iš savo laikrodžių gali „Pulse“ aplikacijos pagalba valdyti „OhMiBod“ vibratorių intensyvumą.
  • „ABI Research“ duomenimis „Apple“ vis dar užima dominuojančią poziciją išmanios dėvimos elektronikos rinkoje. 2018 metų 2-o ir 3-o ketvirčių metu „Apple Watch“ užėmė 43,35 proc. pasaulinės rinkos. „Samsung“ ir „Huawei“ — po 8 proc. Keista, tačiau „ABI Research“ nė žodžiu neužsimena apie tai kaip šiame rinkos segmente sekasi „Xiaomi“.
  • Per tris paskutinius mėnesius, krentant „Apple“ akcijų (AAPL) kainai, kompanijos vertė sumažėjo 450 milijardais dolerių — daugiau nei verta visa „Facebook“.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų