iPad kaip Mac mini monitorius

iPad Pro kaip papildomas išorinis monitorius. (Luna Display)

„Mac mini“ yra nedidelis, bet pakankamai galingas kompiuteris, tačiau jam reikalingas monitorius.

„Astro HQ“ nusprendė sukurti sprendimą leidžiantį „iPad“ naudoti kaip pagrindinį „Mac mini“ monitorių. Šis „Astro HQ“ sprendimas taip pat gali būti naudojamas ir su kitais „Mac“ kompiuteriais.

„Astro HQ“ sprendimas susideda iš dviejų dalių: „Luna Display“ modulio (įprasta kaina 79,99 USD, bet būna ir nuolaidų. Pavyzdžiui dabar kai rašau šias eilutes modulis kainuoja 63,99 JAV dol.), kuris jungiasi prie kompiuterio USB-C arba „Mini DisplayPort“ jungties ir „Luna Display“ aplikacijos diegiamos „iPad“.

iPad Pro kaip Mac mini monitorius

Pajungus prie „Mac“ kompiuterio „Luna Display“ modulį ir „iPad“ įdiegus nemokamą „Luna Display“ aplikaciją, galite „macOS“ valdyti ne tik kaip įprasta — klaviatūros ir pelės pagalba, bet ir liesdami ekraną pirštu ar „Apple Pencil“, taip kaip įprasta naudojantis „iPad“.

Šis sprendimas, atidarius „Luna Display“ aplikaciją leidžia naudoti „iPad“ kaip monitorių „macOS“ sistemai, o aplikaciją uždarius „iPad“ vėl tampa įprastu „Apple“ planšetiniu kompiuteriu. Tai turėtų atrodyti kiek neįprastai. Keista, kad tokio funkcionalumo nesukūrė „Apple“, kuri (bent jau anksčiau daug kalbėjo) apie savo įrenginių suderinamumą (kuris pastaraisiais metais tapo stipriai prastesnis dėl naudojamų skirtingų jungčių).

Naudojant „iPad Pro“ su „macMini“ galima apjungti dviejų įrenginių geriausias savybes ir galimybes: „macMini“ pajėgumus ir „iPad Pro“ nuo įrenginio krašto iki krašto einantį Retina ekraną. Žinoma, „iPad Pro“ nėra būtinas — galima naudoti ir senesnį „iPad“.

Prie kompiuterio jungiamas „Luna Display“ modulis yra dviejų tipų: turintis USB-C ir „Mini DisplayPort“ jungtį, todėl prieš įsigydami jį turite išsiaiškinti kokią jungtį turi ar turės jūsų „Mac“ kompiuteris.

USB-C jungti turintį „Luna Display“ modulį galite naudoti su:

„Mini DisplayPort“ jungtį turintį „Luna Display“ modulį galite naudoti su:

  • iMac (2009 pradžios iki 2015 pabaigos)
  • MacBook Pro (nuo 2008 pabaigos iki 2015 vidurio)
  • MacBook Air (nuo 2008 pabaigos iki 2017)
  • MacBook (nuo 2008 pabaigos iki 2010 vidurio)
  • Mac Pro (2009 ir naujesni)
  • Mac Mini (nuo 2009 pradžios iki 2014 pabaigos)

„Luna Display“ modulį įsigyti galite „Luna Display“ svetainėje.

„Luna Display“ aplikacija suderinama su bet kokiu „iPad“, kuriame įdiegta „iOS 9.1“ ar naujesnė „iOS“ operacinės sistemos versija, arba „iPad mini“ ar „iPad Pro“.

Nemokamą „Luna Display“ aplikaciją skirtą „iPad“ atsisiųsti galite iš „App Store“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų