Kaip deautorizuoti iTunes paskyrą kompiuteryje prie kurio neturite priėjimo

Jei planuojate parduoti savo „Mac“ kompiuterį, vienas iš žingsnių, kurį turėtumėte atlikti prieš atsisveikindami su savo kompiuteriu yra deautorizuoti savo „iTunes“ paskyrą jame.

Prieš atiduodami, parduodami, padovanodami ar kaip kitaip atsisveikindami su savo „Mac“ kompiuteriu turėtumėte deautorizuoti savo „iTunes“ paskyrą jame. Deautorizavus, kompiuteris neturės prieigos prie „iTunes Store“, „App Store“ ir „iBook Store“ įsigyto turinio, tokio kaip muzika, filmai, TV laidos, aplikacijos ir knygos.

Apple“ yra nustačiusi penkių kompiuterių, kurie gali būti susieti su ta pačia paskyra „iTunes“ aplikacijoje limitą. Dėl šios priežasties reikėtų nepamiršti nutraukti savo paskyros (dažniausiai „Apple ID“) sąsajas su „iTunes“ aplikacija prieš kompiuterį parduodant ir geriausiai tai padaryti prieš iš naujo jame įdiegiant „macOS“ operacinę sistemą švariai, jei planuojate tai padaryti prieš atsisveikindami su savo „Mac“.

Ką daryti jei savo paskyrą „iTunes“ aplikacijoje deautorizuoti pamiršote ar neturėjote galimybės (pavyzdžiui „Mac“ kompiuterį praradote) ir konfigūruojant naują kompiuterį matote pranešimą, kad ši paskyra jau susieta su maksimaliu leistinu kompiuterių skaičiumi? Tokiu atveju teks kitame kompiuteryje deautorizuoti visus kompiuterius susietus su savo paskyra. Deautorizacijos procesas leidžia ne tik deautorizuoti visus su jūsų paskyra susietus kompiuterius, bet ir visus jūsų turimus kompiuterius.

Atminkite, kad visus kompiuterius deautorizuoti „Apple“ leidžia tik kartą metuose ir deautorizacija „Windows“ kompiuteryje atliekama taip pat kaip ir „Mac“.
  1. Atidarykite iTunes aplikaciją kompiuteryje;
  2. Jei nesate prisijungęs prie savo „iTunes“ paskyros iš meniu pasirinkite AccountSign in…;
  3. Įveskite savo Apple ID ir slaptažodį ir spauskite Sign In;
  4. Aplikacijos meniu pasirinkite AccountView My Account;
  5. Paskyros informacijos lange paspauskite Deauthorise All mygtuką esantį „Apple ID Summary“ skirsnio apačioje/dešinėje;
    Apple ID paskyros deautorizavimas iTunes aplikacijoje

    Čia matysite ir informaciją apie su jūsų „Apple ID“ paskyra susietų kompiuterių skaičių.
    Deauthorize All mygtuką matysite tik tuo atveju, jei su jūsų paskyra susietas daugiau nei vienas kompiuteris.
  6. Atsidariusiame patvirtinimo lange spauskite Deauthorise All;
  7. Spauskite OK įvykdytos deautorizacijos patvirtinimo lange;

Norėdami iš naujo autorizuoti kompiuterį:

  1. Atidarykite iTunes aplikaciją kompiuteryje;
  2. Aplikacijos meniu pasirinkite AccountAuthorisationsAuthorise This Computer;
  3. Įveskite savo Apple ID ir slaptažodį;
  4. Paspauskite OK patvirtindami autorizaciją.

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Į viršų