38-os 2018 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

38-os 2018 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Ar tikrai „iPhone XS Max“ kainuoja brangiai?Ar tikrai iPhone XS Max toks brangus? Palyginimas su 2018 metų 13 colių MacBook Pro
  • „Apple“ savo naujų telefonų pavadinimais daug kam užminė mįslę: kaip teisingai rašyti jų pavadinimus — „iPhone Xs“ ar „iPhone XS“. Savo svetainėje „Apple“ naudoja pamažinto šrifto didžiąsias raides. Jei tai, kad tai didžioji raidė, nėra paprasta pamatyti iš „iPhone XS“ pavadinimo — „iPhone XR“ pavadinimas atskleidžia visas kortas. Apie tai, kad „Apple“ iš teisų naudoja didžiąsias „S“ ir „R“ raides galima pamatyti ir jos pačios kai kuriuose puslapiuose, pavyzdžiui šiame.
  • Norint „iPhone“, „iPad“ ar „Apple Watch“ galima perkrauti ir apsilankymo tam tikru būdu paruoštoje svetainėje — klaida, o gal tiesiog spraga šių įrenginių sistemose leidžia tai padaryti. Jei paspaustumėte ant „Github“ tinkle paminėtos nuorodos. Ant pačios „Github“ paminėtos klastingos nuorodos nerekomenduoju spausti. Paspaudus telefonas arba taptų labai stipriai apkrautas arba nuo to apkrovimo net restartuotų. Net ne visi kompiuteriai susidoroja su šiuo uždaviniu. Mano galingesnio „Mac“ „Safari“ naršyklė nesunkiai įveikė šią kliūtį, o štai silpnesniame užduotis pasirodė gerokai sudėtingesnė ir teko „Safari“ uždaryti priverstinai.
  • Jei norite palyginti savo turimo „iPhone“ arba „Android“ telefono išvaizdą su naujaisiais „iPhone XS“, „iPhone XS Max“ ar „iPhone XR“ (arba su kitais telefonų modeliais) — tai padaryti galite svetainėje adresu www.hotspot3d.com. Tiesa, „Mac“ kompiuteryje „Safari“ naršyklėje, man ši svetainė neveikė, bet veikia „Safari Technology Preview“ ir „Chrome“ naršyklėse. „iPhone“ svetainė veikia ir „Safari“ naršyklėje.
  • Ming-Chi Kuo — analitikas rašantis „Apple“ temomis, šį kartą paskelbė savo tyrimą susijusį su išankstiniais „Apple“ „Gather around“ renginio metu pristatytų įrenginių užsakymais. Analitikas teigia, kad „Apple Watch Series 4“ išankstiniai užsakymai viršijo lūkesčius. Manoma, kad jei EKG funkcionalumas veiks didesniame šalių skaičiuje — užsakymų kiekis dar labiau išaugs. Analitiko manymu „Series 4“ laikrodžiai sudarys 50–55 proc. 2018 metais, o bendroje sumoje „Apple Watch“ pardavimai metų pabaigoje turėtų būti pasiekę 18 mln. ribą. Kalbant apie „iPhone XS“ — šių užsakymai prastesni nei tikėtasi. Daugelis užsakančių naujus „iPhone“ arba renkasi didesnį „iPhone XS Max“ arba pigesnį „iPhone XR“. Analitikas mano, kad „iPhone XS“ sudarys tik 10–15 procentų naujų 2018 metų „iPhone“ telefonų (buvo tikėtasi 15–20 proc.).
  • Po rugsėjo mėnesio pristatymo „Apple“ tapo mažiau draugiška aplikacijų kūrėjams. Dabar rašantys aplikacijas „iOS“ įrenginiams turi savo aplikacijas pritaikyti:
    Jei dar prieš porą metų „iOS“ buvo galima pavadinti maksimaliai programuotojams pritaikyta aplinka, tai dabar šiuo klausimu „Apple“ tampa vis labiau panaši į „Android“.
  • „Apple“ išleido „iOS 12“, „watchOS 5“ ir „tvOS 12“ versijas. Taip pat atnaujino „macOS High Sierra“ skirtą „Safari“ versiją į 12.0 bei išleido atnaujintas, „iOS 12“ ir „macOS“ skirtas „iWork“ paketo aplikacijas: „Pages“, „Keynote“ ir „Numbers“.
  • „Apple“ išleido programuotojams skirtų „iOS 12.1“, „watchOS 5.1“ ir „tvOS 12.1“ pirmąsias beta versijas, o ketvirtadienį pasirodė ir viešosios „iOS 12.1“ ir „tvOS 12.1“ pirmosios beta versijos.
  • „Reuters“ rašo, kad „Apple“ baigė mokėti 15 milijardų eurų baudą, kurią Europos Komisijos manymu kompanija pasinaudojo nelegalia mokesčių lengvata ir nesumokėjo Airijai. Iš viso „Apple“ sumokėjo 15,3 milijardo JAV dolerių (13,1 milijardo eurų) kaip baudą ir 1,4 milijardo JAV dolerių (1,2 milijardo JAV dolerių) palūkanų.
    Balionas simbolizuojantis Apple prikabintas prie suolo prieš protesto pradžią. Protestavo nepatenkinti namų vandens kainomis ir reikalavo Airijos vyriausybės greičiau sutikti su Europos Komisijos nutarimu, kad Apple privalo sumokėti 13 milijardų eurų nesumokėtų mokesčių. Airija, Dublinas, 2016 metų rugsėjo 17.
    Nuotrauka: REUTERS/Clodagh Kilcoyne
  • Remiantis JAV vyriausybės paskelbtais muitų tarifais prekėms iš Kinijos, „Apple“ belaidėms ausinės, „Apple Watch“ ir išmaniai garso kolonėlei nebus taikomi muitai.
  • „Apple“ paskelbė kai kurių žurnalistų atsiliepimus apie „iPhone XS“ ir „iPhone XS Max“.
  • Pasirodžius „iOS 12.1“ beta 1 mėgstantys palesinėti kodą rado ženklų, kad šioje versijoje „iPad Pro“ su „Face ID“ (dar neanonsuotas) veidą atpažinti galės ir landscape režime. „iOS 12.1“ pirmojoje beta taip pat sugrįžo grupinių „FaceTime“ skambučių funkcija. Šioje versijoje taip pat yra požymių, kad „iPad Pro“ palaikys 4K išorinį monitorių. Tai leidžia manyti, kad juose bus naudojama USB Type-C jungtis.
  • Jei atnaujinę savo „iPhone“ operacinę sistemą į „iOS 12“ pasigedote kai kurių aktyvumo pasiekimų medalių — „Apple“ žada juos atstatyti su vienu iš „iOS“ atnaujinimų ateityje.
  • „Google“ atnaujino savo „Google Maps“ aplikaciją ir ši dabar palaiko ir „CarPlay“.
  • Kol mes dar tik laukiame naujų „iPhone“, kai kurie jau filmuoja ir rodo jų išpakavimus.
  • „Mixpanel“ duomenimis, praėjus vos 24 valandoms po „iOS 12“ pasirodymo, ši operacinė sistema buvo įdiegta 7,8 proc. su ja suderinamų įrenginių, o po 48 valandų — 10,43 proc.
  • Japonų „Macotakara“ paskelbė įrodymą, kad „iPhone X“ dėklai netiks „iPhone XS“ telefonų modeliams. To priežastis padidėjęs kamerų išsikišimas.
  • Naujus „Apple Watch Series 4“ kompanija pradėjo pakuoti kitaip. Manau daugelis kreizės nuo patirčių išpakuojant naują laikrodį.
  • CNBC „Apple Watch Series 4“ apžvalga.
  • jei dar neatnaujinote savo „iPhone“ į „iOS 12“ — greičio testas lyginant naują ir senąją „iOS“ versiją.
  • „Apple“ per savo vidinę komunikaciją inžinierius supažindino su duomenų atstatymu naujų kompiuterių turinčių T2 lustą procesu. Šiuose kompiuteriuose netinka senas metodas, nes nebeliko specialios tam tikslui skirtos jungties. Dabar reikės naudoti Thunderbolt (USB-C) į Thunderbolt 3 (USB-C) arba Thunderbolt 3 (USB-C) į USB-A laidą, kitą kompiuterį ir išorinį diską bei specialią „Apple“ programinę įrangą.
  • Jei manote, kad nauji ciferblatų vaizdai „watchOS 5“ yra 3D grafikos rezultatas — klystate. Kompanija iš tiesų aukštos rezoliucijos kameromis filmavo ugnį, vandenį, skystą metalą ir garus. Keista tik tiek, kiek dėmesio kompanija skyrė atrodo tokiam nereikšmingam dalykui.
  • Kai kurie senesnių („iPhone 6s“ ir senesnių) modelių „iPhone“ savininkai pastebėjo, kad jų telefonuose sustoja laikas. Kaip taisyklė tai įvyksta tarp 9:41 ir 9:49. Panašu, kad ši problema niekaip nėra susijusi su „iOS 12“ ir greičiausiai tai kažkokie „Apple“ laiko serveryje.
  • Kinijos telefonų gamintoja „Huawei“ nutarė pasireklamuoti ir tuo pačiu padėti „Apple“ entuziastams dieną-naktį laukiantiems eilėje prie Singapūro „Apple Store“ prekybos naujais „iPhone“ pradžios, ir išdalino laukiantiesiems 10,000 mAh „Huawei Supercharge“ powerbank’us :)
  • „Apple“ prieš metus pristatė „AirPower“ įkrovimo kilimėlį, tačiau visus metus jis buvo „work-in-progress“ ir galiausiai šio priedo paminėjimą kompanija panaikino iš savo svetainių (kur tai galima). Keista, kad „AirPower“ pavadinimas vėl šmėsteli — šį kartą „iPhone XS“ ir „iPhone XS Max“ naudotojų vadovo įkrovimo skyriuje.
  • Lietuvoje startavo išankstiniai „iPhone XS“ užsakymai. Telefonus iš ansksto užsisakyti galima: „iDeal“, „Telia“, „Bitė“, „Topo Centre“, „iDream“ ir „pigu.lt“ svetainėse.
  • „Apple“ savo naujuosius flagmaus reklamuoja savo mikrosvetainėje. Telefone apsilankykite adresu <a href=“https://experience.apple/iphone/ target=”_blank“ rel=”nofollow">experience.apple/iphone/ ir virtualiai apžiūrėkite ir palyginkite telefonus.
  • „iPhone XS“ vs „iPhone XS Max“ dūžio testas. Stiklas stipresnis, bet stiklas yra stiklas.
  • Jei vis dar bandote apsispręsti ar verta „iPhone X“ keisti į „XS“, gal šis „iPhone XS“ ardymas padės pastūmėti savo apsisprendimą į vieną ar kitą pusę. Jei bendrai — išoriškai (ir viduje) skirtumų nedaug: pernai metų modelyje du akumuliatoriai, o šiųmetiniame — vienas L formos. „XS“ modelyje geriau “sutverta“ apsauga nuo vandens.
  • „Media“ portale pasirodė neblogas straipsnis — „iPhone XS“ kameros apžvalga, kuriame Lance Ulanoff detaliai apžvelgia kameros galimybes fotografijoje ir dalinasi savo įspūdžiais.
  • „iPhone XS“, „iPhone XS Max“ ir „iPhone XR“ „Apple“ pristatymas su gidu.
  • „Belkin“ išleido naują „iPhone“ ir „Apple Watch“ „Boost up“ serijos belaidžio įkrovimo stendą. Kaina 160 JAV dol.
  • „iFixit“ išardė „iPhone XS“ ir jo didesnį brolį. Ardymo rezultatus rasite čia.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų