Kaip Apple Watch įjungti Activation Lock

Tema: Naujienos

„Activation Lock“ paslauga naudojama „Apple“ mobiliuose įrenginiuose skirta apsaugoti mobilius „Apple“ įrenginius ir juose esančius naudotojų duomenis.

Jausmas kai supranti, kad iš tavęs kažką pavogė yra be galo nemalonus. Ilgapirščiai, nors pastaruoju metu dėka eilės apsaugos mechanizmų, ir rečiau taikosi į „Apple“ įrenginius, tai nereiškia, kad jų geismas tuos įrenginius nugvelbti kiek nors aprimo. Jei taip kartais nutiktų, stengiantis bent apsaugoti įrenginiuose esančius duomenis, konfigūruojant įrenginį reikia tinkamai jį paruošti tokiam nemaloniam atvejui. Įrenginio vagystė yra vienas dalykas, galų gale tai tik „geležis“, gerokai svarbiau apsaugoti įrenginyje esančius duomenis.

„iPhone“ ir „Apple Watch“ „Apple“ įdiegė eilę apsaugos mechanizmų, kurie ne tik turi atmušti vagišiams norą juos pasisavinti, bet ir skirti apsaugoti tuose įrenginiuose esančius duomenis (o duomenys gali būti ne tik asmeniniai, bet ir korporatyviniai). „Find my iPhone/iPad…“ paslauga suteikia galimybę prieiti prie įrenginio geolokacinių duomenų visuose „Apple“ įrenginiuose ir leidžia ištrinti įrenginiuose esančius duomenis. Ši paslauga taip pat palaiko ir „Activation Lock“ funkciją „iPhone“ ir „Apple Watch“ kas, kai ši paslauga įjungta, gali gerokai apsunkinti galimybę nugvelbtą ar pamestą jūsų įrenginį parduoti.

Kas yra Activation Lock

Kaip jau minėjau aukščiau — „Activation Lock“ yra sudedamojo „Apple Find my iPhone“ paslaugos dalis. Ji susieja įrenginį su „Apple ID“ ir jei kas nors neautorizuotas bando tame įrenginyje atstatyti jo gamyklinius parametrus — jam to padaryti nepavyks, nes prieš tai reikės įvesti „Apple ID“ slaptažodį.

„Activation Lock“ paslauga „Apple Watch“ laikrodžiuose atsirado kartu su „watchOS 2“ ir ji turėtų būti aktyvuota automatiškai kai pirmą kartą konfigūruojamas „Apple“ laikrodis.

Kaip patikrinti ar Activation Lock paslauga įjungta

Norėdami patikrinti ar laikrodyje įjungta „Activation Lock“ paslauga, tai padaryti galite pora būdų:

  1. Prisijungę naršyklės pagalba prie icloud.com
    1. įvedę prisijungimui prie svetainės reikalingus duomenis
    2. paspaudę ant Find iPhone piktogramos pasirinkite All Devices
    3. jei sąraše matote savo „Apple Watch“ — paslauga įjungta.
  2. Su „Apple Watch“ susietame „iPhone“
    1. atidarykite Watch aplikaciją
    2. paspauskite ant My Watch tab’o
    3. paspauskite ant jūsų laikrodžio piktogramos ekrano viršuje (ji atvaizduoja šiuo metu pasirinktą laikrodžio ciferblato dizainą)
    4. sekančiame lange paspauskite ant „info“ piktogramos esančios dešiniau jūsų laikrodžio paveikslėlio
    5. paspauskite ant Find My Apple Watch užrašo. Šis veiksmas atidarys „Find my iPhone“ aplikaciją. Jei joje matote savo laikrodį ir jo buvimo vietą — „Activation Lock“ paslauga laikrodyje įjungta.

Kaip įjungti Activation Lock

Jei jūsų „Apple Watch“ nėra „Find my iPhone“ pasaugos įrenginių sąraše — tam gali būti kelios priežastys:

Kaip susieti Apple Watch su Apple ID

Jei jūsų laikrodžio nėra jūsų įrenginių sąraše rodomame iCloud paskyroje — jums gali tekti jį iš naujo susieti.

  1. Perkraukite „Apple Watch“ ir su juo susietą „iPhone“, jei tai nepadėjo - atsiekite laikrodį nuo telefono[1].
  2. Atstatykite „Apple Watch“ iš atsarginės duomenų kopijos
  3. Atstatymo proceso metu, norint įgalinti „Activation Lock“ paslaugą, jums reikės įvesto „iCloud“ paskyros informaciją. Jums taip pat reikės nurodyti ar norite įgalinti „Find My Apple Watch“.
Apie tai, kaip „Apple Watch“ laikrodyje išjungti „Activation Lock“ režimą — skaitykite straipsnyje: „Kaip Apple Watch išjungti Activation Lock, pavyzdžiui prieš jį parduodant“.

  1. Atsiejant „Watch“ aplikacijoje laikrodį nuo „iPhone“ — telefone automatiškai išsaugomi „Apple Watch“ duomenys.  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų