Apple kuriami išmanūs telefonai pasiima liūto dalį šiame rinkos segmente esančio pelno

iPhone, iPad, Mac ir verslas

„Apple“ pasiima 86 procentus viso pasaulio išmanių telefonų generuojamo pelno. „iPhone X“ kompanijai atnešė penkis kartus daugiau pelno nei 600 „Android“ kompanijų telefonai kartu sudėjus.

„Counterpoint Research“ tyrimas rodo, kad statinės mobilių telefonų rinkos segmente 2047 metų paskutinio ketvirčio metu „Apple“ uždirbo vienu procentu daugiau nei prieš metus. Įdomu pastebėti, kad vien tik „iPhone X“ paskutinio 2017 metų ketvirčio metu kompanijai atnešė 35 proc. visos išmanių telefonų rinkos pasaulyje esančio pelno – penkis kartus daugiau nei 600 „Android“ išmaniuosius telefonus gaminančių kompanijų pelnas kartu paėmus. „iPhone X“ visų metų (2017) bėgyje surinko 21 proc. viso išmanių telefonų industrijoje esančio pelno.

„“iPhone X” dalis, greičiausiai augs, nes jo gyvenimo ciklas tęsiasi“, — sakė „Counterpoint Research“ analitikas Karn Chauhan. „Papildomai, ilgas “iPhone” tarnavimo laikas leidžia “Apple” telefonams užimti 8 iš 10 daugiausiai pelno atnešančių išmanių telefonų lentelės pozicijų. Šioje lentelėje galima rasti ir trijų metų senumo modelius, kurie kompanijai atneša daugiau pelno nei konkuruojančių kompanijų nauji modeliai.“ Jei kam įdomu, kas tie kiti likę 2 telefonai daugiausiai pelno atnešančių telefonų lentelėje, tai „Samsung“ kompanijos „Galaxy Note 8“ ir „S8 Plus“ modeliai.

Top 10 išmanių telefonų atnešamo pelno pasiskirstymas 2017 metų 4 ketv. laikotarpiu
Duomenys: Counterpoint Research

„Apple“ produktai dažniau atneša kompanijai daugiau pelno nei kitų kompanijų sukurti įrenginiai. Pavyzdžiui „App Store“ kompanijai atneša daugiau pelno nei „Google Play“, nežiūrint to fakto, kad „Android“ aplikacijų parduotuvėje aplikacijų yra daugiau.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 5 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Pelna tai jiems nesa, bet kad x crominiai krastai po savaites nesiojimo su deklu nuo dulkiu jau speja susiraizyt tai vartotojams jokio dziaugsmo nenesa :D pastebejes beda ivedziau ja youtubej tai radau kaip visi masiskai siai spalvai perka poliroli ir sveicia krastus ir dziaugiasi kad padeda :D susimoki 1300 ir poliruoji kas pora sav tel, normaliai :)) turejau 7 matini, per du metus nei ibrezimo nebuvo

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų