Siri klaida gali leisti perskaityti žinutes net tada kai iPhone užrakintas

Temos: iOS, Saugumas
Siri ir AirPods

Išleidusi „iOS 11“, „Apple“ pristatė nemažai pranešimų ir kito turinio rodymų užrakintame „iOS“ įrenginio ekrane pakeitimų.

„iOS 11“ kai įrenginio naudotojas gauna žinutę ar aplikacijos pranešimą — ekrane rodomas langas informuojantis, kad yra gautas pranešimas, tačiau jei įrenginys užrakintas pranešimo turinys nematomas. „iPhone X“ atveju tai reiškia, kad tereikia pažiūrėti į įrenginį jo savininkui ir ekrane pasirodys pranešimų turinys. Tai patogu ir saugu. Tačiau, pasirodo „iOS“ yra Siri saugumo spraga leidžianti ir užrakintame įrenginyje „perskaityti“ gautą žinutę.

Apie šią klaidą pirmieji pranešė „Mac Magazine“. Brazilų tinklaraštis įsitikino, kad ši klaida egzistuoja „iOS 11.2.6“ ir „iOS 11.3“ versijose. Tai reiškia, kad ši klaida leidžia bet kokią žinutę, kuri inicijuota trečių šalių paslaugų, tokių kaip: „WhatsApp“, „Telegram“ ir kitų galima pasiklausyti perskaitytą „balsu“.

Vienintelė išimtis yra pačios „Apple“ sukurta „Messages“ aplikacija ir jos žinutės. „Messages“ aplikacijos žinučių Siri neperskaitys iki „iOS“ įrenginys nebus atrakintas „Face ID“ arba „Touch ID“ pagalba ar įvedant įrenginio atrakinimo kodą.

Nėra abejonės, kad ši informacija pasiekė „Apple“, tačiau iki šiol kompanija niekaip viešai į tai nesureagavo. Ši informacija pasiekė „Apple“ ir kompanija pažadėjo šią klaidą ištaisyti artimiausiame „iOS“ atnaujinime.

Aš nenaudoju nei „WhatsApp“, „Telegram“ ar kitų trečių šalių žinučių aplikacijų. Tiesa, turiu „Skype“, kurią naudoju itin retai, bet Siri „Skype“ žinučių perskaityti negali net ir atrakintame telefone. Tačiau, netikėti „Mac Magazine“ atradimu nėra pagrindo. Jei naudojate trečių šalių žinučių aplikacijas, paprašykite Siri perskaityti vienoje tų aplikacijų esančias žinutes ir patikrinsite, jei turite žinutėse informacijos, kurios turinio nenorėtumėte pasidalinti su bet kuo, ar tų žinučių turinys gali būti prieinamas bet kam į kieno rankas patektų jūsų „iOS“ įrenginys.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 5 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Aš arba nemoku su Siri bendrauti arba nežinau ką sakyti, kad perskaitytų.. Pasakė, kad turiu naują žinutę nuo tokio ir tokio žmogaus ir paklausė ar noriu atsakyti, bet neperskaitė jokios žinutės. Čia whatsapp'e...

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų