12-os 2018 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

12-os 2018 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.
  • Nesu visiškai tikras tuo, ką savo “„Face ID“ reklaminiame filmuke „Apple“ norėjo pasakyti… Gal ji bandė parodyti pasaulį, kuriame „Face ID“ visur, bet ar tada jis taip turėtų veikti? Gal jūs suprasite…
    KGI analitikas Ming-Chi Kuo teigia, kad „MacBook“ linijos kompiuterių pardavimai lyginant su pernai metais, 2018-tais išaugs 13–16 procentų ir šis augimas bus didesnis nei „iPad“ ir „iPhone“.
  • „Apple“ išleido programuotojams skirtas beta 6 versijas: „watchOS 4.3“, „iOS 11.3“, „macOS High Sierra 10.13.4“ ir „tvOS 11.3“.
  • „PR Auction“ teigia, kad ranka rašytas Steve Jobs darbo prašymas parduotas daugiau nei už 174 000 JAV dol. Kompanija teigė „Reuters“, kad aukščiausią kainą pasiūlęs ir aukcione laimėjęs teisę įsigyti šį popieriaus lapelį yra verslininkas iš Anglijos. Steve Jobs
  • „iPhone“ ir „Apple Watch“ įdiegta „Emergency SOS“ funkcija skirta greitai ir patogiai iškviesti pagalbos tarnybas kai to reikia. Tačiau, kartais šie „Apple“ įrenginiai iškviečia pagalbą ir tada kai jos nereikia. Taip nutiko ir vienam „Apple Watch“ savininkui. Jason D. Rowley pirmą valandą nakties pažadino trys policijos pareigūnai, nes Jason miegodamas netyčia laikrodyje aktyvavo „Emergency SOS“ ir taip pats to nenorėdamas iškvietė pareigūnus. Situacijų kai žmonės netyčia aktyvuoja „Emergency SOS“ yra išties nemažai.
  • „Bloomberg“ skelbia, kad „Apple“ slapta kuria jos įrenginiams MicroLED skirtus ekranus netoli kompanijos pagrindinės būstinės Kalifornijoje. Pagaminti šiuos ekranus gerokai sunkiau nei OLED. MicroLED ekranai yra plonesni, šviesesni ir sunaudoja mažiau elektros energijos. Jei tai tiesa, tada tai liūdnos žinios LG, „Sharp“ ir „Samsung“. Pasirodžius šiai informacijai, pagrindinių OLED ekranų gamintojų akcijų kainos smuktelėjo.
  • Panašu, kad „Apple“ vis mažau dėmesio skiria „iPhone X“. „KGI Securities“ analitikai paskaičiavo, kad šio ketvirčio metu kompanija parduos apie 18 mln. „iPhone X“ vietoje 20–30 milijonų, kurių buvo tikimasi. Tokių pardavimų priežastis — dabartinių „iPhone“ naudotojų nenoras pereiti prie šio flagmano, nes juos tenkina kiti šiuo metu pardavime esantys „Apple“ mobilūs telefonai. Manoma, kad jau šią vasarą „Apple“ nutrauks „iPhone X“ gamybą. Nors kiti gandonešiai teigia, kad šiuo metu „Apple“ pradėjo „Blush Gold“ spalvos „iPhone X“ gamybą.
  • Paskelbusi „macOS High Sierra 10.13.4“ beta 6, anglų kalba „Apple“ teparašė, kad tai tai „naujausia programuotojams skirta macOS High Sierra beta versija ir ją įdiegti rekomenduojama visiems Apple programuotojams“. Tačiau, kitose kalbose, pavyzdžiui prancūzų, atnaujinimo aprašymas buvo kur kas išsamesnis. Prancūziškame aprašyme parašyta, kad „macOS High Sierra“ palaikys „iMessage Business Chat“, išorines vaizdo plokštes (eGPU), „Safari“ Cmd ⌘-9 klavišų kombinacija bus galima naudoti greitam perėjimui į patį dešiniausią tab’ą, atsirado galimybė rūšiuoti adresyno įrašus (bookmarks) pagal URL adresą ar pavadinimą, sistema rodys papildomą informaciją apie tai kaip tam tikros funkcijos naudoja asmeniniai naudotojo duomenis ir t.t.
  • „Amazon Kindle“ eBook skaityklė skirta „iPad“ papildyta „Split View“ režimu.
  • „Apple“ pristatė naują pavasarinę „Apple Watch“ dirželių kolekciją. Unikalaus dizaino ir spalvingus „Apple Watch“ dirželius įsigyti bus galima „Apple Store“ parduotuvėse.
  • „Apple“ išleido „Safari Technology Preview“ 52.
  • „Corel“ išleido „iPhone“ ir „iPad“ skirtą „CorelCAD Mobile“. Nemokama aplikacijos versija leidžia peržiūrėti 2D ir 3D .DWG failus ir įrašyti juose paprastas anotacijas. Prenumerata, leidžia naudotis pilnaverte „CorelCAD Mobile“ versija su 2D redagavimu ir kūrimu, sudėtingomis anotacijomis ir 3D modelių peržiūra. Metams prenumeratos kaina 99,99 € arba 9,99 €/mėn.
  • „Apple“ paskelbė naują reklamą, kurioje reklamuoja „Face ID“ ir galimybę autentikuotis veido pagalba perkant „iPhone X“. Veiksmas reklamoje vyksta blusturgyje. Kažkaip neteko man matyti, kad blusturgiuose kas prekiautų pasistatęs banko kortelių nuskaitymo aparatus…
    BBC rašo, kad Anglijoje bažnyčiose atsiras galimybė susimokėti dievo namams ir moderniais būdais. 40-tyje Anglijos bažnyčių palikti auką, susimokėti už vestuvių ceremoniją, krikštijimą ar laidotuves galima ir „Apple Pay“, „Google Pay“ ir SMS mobiliais mokėjimais. UAB „Anglijos Bažnyčia“ planuoja, kad tokį atsiskaitymą už prekes būdą įdiegs 16 000 šalies bažnyčių.
  • Panašu, kad „Apple“ neplanuoja didesnių pasipelnymų iš masyvių išpardavimų. Vietoje to, kompanija ruošiasi gauti stabiliai augančias pajamas iš paslaugų. Ekspertai mano, kad jau po kelių metų pajamos iš paslaugų bus vienas pagrindinių „Apple“ pajamų šaltinių.
  • Kas galėjo pagalvoti, kad „iPhone X“ priekinėje dalyje įtaisyta „TrueDepth“ kamera tiks animuotų žaidimų personažų kūrimui? Studija „Next Games“ naudoja „iPhone X“ ir jo „TrueDepth“ kameras kurdama „The Walking Dead: Our World“ žaidimo personažų animaciją.
  • Kalbama, kad šiemet „Apple“ gali išleisti iš karto tris naujus „iPhone“ modelius. Iš karto kelių ekspertų nuomone, kuriai pritaria „Apple“ insaideriai, artimiausiu metu kompanija duos starto šūvį naujų „iPhone“ gamybai, nes nenori vėluoti su jų pasirodymu ir pristatymu, kaip tai nutiko su „iPhone X“.
  • Dar neseniai iš „iPhone X“ ir kuprelės jo ekrane besišaipę „Android“ įrenginių gamintojai patys be jokios gėdos kopijuoja „iPhone X“, pavyzdžiui LG G7, o kai kurie net jo darbalaukio foną. Jei manote, kad paveiklėlyje žemiau yra „iPhone X“ — klystate. Taip savo naują V9 modelį reklamuoja „Vivo“. Man tai keistas toks gamintojų mąstymas. Pradžioje išsišaipo, o kai supranta, kad patys liko eilinį kartą durniaus vietoje, pradeda kopijuoti neva pirkėjas apsikvailins ir manys, kad čia „iPhone X“ arba pagalvos, kad jei atrodo panašiai tai ir veikia taip pat gerai ir nusipirks. Vivo išleisdama į iPhone X panašius telefonus nori sukurti bent išoriškai panašų telefoną į Apple flagmaną.
  • Kalbama, kad sekančią savaitę „Apple“ išleis mokykloms ir švietimo institucijoms skirtą pigesnę „iPad“ versiją.
  • „Bank of America Merrill Lynch“ teigia, kad „Apple“ kuria sulankstomą „iPhone“, kuris turėtų pasirodyti 2020 metais.
  • Keli „Android“ telefonų gamintojai pabandė kaip ir „Apple“ įdiegti veido atpažinimo sistemas savo telefonuose, tačiau ir jiems patiems tapo aišku, kad iki „Apple“ lygio ir „Face ID“ patikimumo jiems dar labai toli. „Digitimes“ rašo, kad „Android“ gamintojai skuba įdiegti pirštų atspaudų skenerį ekrane, nes 3D veido atpažinimo technologija, norint ją padaryti tokią pat patikimą kaip sukurta „Apple“, jiems kainuotų per brangiai ir jie renkasi „Qualcomm“ ultragarsinė pirštų atspaudų skenerį.
  • 2001 metų kovo 24 dieną (tada tai taip pat buvo šeštadienis) „Apple“ išleido pirmąją OS X versiją „OS X 10.0 Cheetah“ (Gepardas).
  • „Apple“ Unicode konsorciumui pateikė naujas „Accessibility“ emoji piktogramas.
  • „Apple“ savo „iPhone X“ reklaminiame klipe ištaisė naudotojo sąsajos animacijos klaidą, tačiau ji dar liko „iOS 11“.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis. Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

naujas iOS žaidimas

iOS aplikacijos

nauja iOS aplikacija

  • HeartMonitor: aplikacija leidžia sekti širdies ritmą neaktyvuojant „Workout“ aplikacijos. 0,00 €

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

nauja watchOS aplikacija

  • HeartMonitor: aplikacija leidžia sekti širdies ritmą neaktyvuojant „Workout“ aplikacijos. 0,00 €

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų