Kaip padaryti ekrano vaizdo nuotrauką iPad ir iPad Pro

iPad švietime

„iOS 11“ padaryti ekrano vaizdo nuotrauką ir ją paredaguoti yra labai paprasta.

Ekrano vaizdo nuotraukos gali būti naudingos įvairiais gyvenimo atvejais, nuo pasidalinimo ekrano vaizdu ieškant problemos sprendimo iki pasidalinimo pergale žaidime, juokingu momentu iš video, linksmu pokalbiu socialiniuose tinkluose tokiuose kaip „Snapchat“ ar „Facebook“, pranešimu apie klaidą kokiame nors projekte ar bet kuo kitu kur ekrano vaizdo nuotrauka gali būti naudinga.

  1. Atidarykite aplikaciją kurios vaizdu norite pasidalinti (tai gali būti ir „split view“ ar „picture-in-picture“)
  2. Paspauskite įrenginio į/išjungimo mygtuką esantį „iPad“ viršuje.
  3. Paspauskite „Home“ mygtuką esantį žemiau ekrano.
  4. Atleiskite abudu mygtukus.

Nors į/išjungimo ir „Home“ mygtukų paspaudimas vienu metu taip pat padarys ekrano vaizdo nuotrauką, į/išjungimo mygtuko ir jį laikant nuspaustą „Home“ mygtuko paspaudimas sumažina tikimybę, kad bus aktyvuota Siri paslauga ar jei fotografuojate užrakintą ekraną, tikimybę jog „Touch ID“ pagalba bus atrakintas ekranas ir galbūt prarastas pranešimas jame. Tiesiog nuspaudę į/išjungimo mygtuką ilgai nelaukite ir tuojau pat nuspauskite „Home“, nes priešingu atveju galite išjungti įrenginį.

Kai ekrano vaizdo nuotrauka padaryta — pastebėsite ekraną mirktelint ir, jei garsas įjungtas, išgirsite nufotografavimo garsą. Tai patvirtins, kad ekrano vaizdo kopija padaryta ir išsaugota.

„iOS 11“ padarius ekrano vaizdo kopiją, ekrano apačioje kairėje atsiranda nedidelis stačiakampis su nufotografuotu vaizdu. Paspaudus ant jo jis padidėja ir atsiranda galimybė jį paredaguoti pažymint ar uždengiant tam tikras vaizdo vietas ar papildant vaizdą tekstu.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų