1-os 2018 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

1-os 2018 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Citi“ analitikai teigia, kad „Apple“ rimtai svarsto srautinio video paslaugos „Netflix“ įsigijimo galimybę.
  • „Apple“ įsigijo Kanados startup’ą „Buddybuild“, kurio technologija palengvina programuotojų gyvenimą ir leidžia greitai patikrinti aplikacijas. Tai prasta žinia „Android“ programuotojams, nes kompanija planuoja nutraukti „Android“ įrenginių palaikymą ir tik savaičių klausimas kada tai įvyks.
  • Prisijungę su savo „Apple ID“ prie mysupport.apple.com galite sužinoti kokie „Apple“ įrenginiai yra registruoti šiuo „Apple ID“, kada jie įsigyti ar jiems galioja techninis palaikymas telefonu, „Apple“ garantija ir kokie remonto darbai buvo tam įrenginiui atlikti 90-ties dienų bėgyje.
    Informacija apie Apple įrenginį iš mysupport.apple.com
  • Testavimo laboratorija „Cetizen“ nutarė patikrinti kas atsitiks su „Phone X“, „Samsung Galaxy Note 8“ ir „Galaxy S7“ OLED ekranais jei juose ilgą laiką bus rodomas tas pats paveikslėlis. Visuose įrenginiuose buvo nustatyta rodyti tą patį paveikslėlį 510 valandų. „iPhone X“ ekrano išdegimas matomas, tačiau ne taip stipriai kaip „Samsung“ flagmane „Galaxy Note 8“. Paprastam telefono naudotojui nereikia bijoti OLED matricos išdegimų. Pagrindinė sąlyga norint jų išvengti yra nepalikti telefonų įjungtų ilgam laikui su tuo pačiu vaizdu ekrane.
    OLED ekranų išdegimai po 510 valandų nepertraukiamo paveikslėlio rodymo juose. Iš viršaus į apačią: „Samsung Galaxy S7“, „iPhone X“, „Samsung Galaxy Note 8“
    OLED ekranų išdegimai po 510 valandų nepertraukiamo paveikslėlio rodymo juose. Iš viršaus į apačią: „Samsung Galaxy S7“, „iPhone X“, „Samsung Galaxy Note 8“
  • „iFixit“ išardė „iMac Pro“ ir verdiktas — pataisyti „iMac Pro“ praktiškai neįmanoma. Šio kompiuterio taisomumą „iFixit“ įvertino 3 balais iš 10-ties.
  • Kalbama, kad sekančiame „iPhone X“ 5,8 colių modelyje, „Apple“ ir toliau naudos „Samsung“ gamybos OLED ekranus, o didesniuose 6,5 įstrižainės ekranus turinčiuose telefonuose kompanija naudos LG gamybos OLED ekranus.
  • Naujasis „Apple“ biuras „Apple Park“ kompanijai kainavo 5 milijardus JAV dolerių. Įdomu tai, kad į šitą kainą įėjo ir biuro interjero detalės, kurių didelę dalį atrinko pats Jony Ive. Puikus kompanijos dizainerio skonis kompanijai kainavo. Kompanijos biure dirba 12 000 „Apple“ darbuotojų ir kiekvienas jų sėdi ant „Vitra Pacific“ kėdės kainuojančios 1 185 JAV dol. už vienetą. Aišku, pirkdama tokį kiekį kėdžių kompanija gavo nemenką nuolaidą. Ir nors virš tūkstančio dolerių kainuojančios kėdės mažai ką stebina ir gal ne vienas mūsų ant tokių sėdime, tačiau pripažinkime, kad ne daugelis dirbame biuruose kur kiekvienas darbuotojas sėdi ant kėdės kainuojančios daugiau nei „iPhone X“.
  • Nauja, Michigan’o aveniu prie Čikago upės įsikūrusi nuostabi „Apple Store“ parduotuvė yra vienas prastesnių dizaino pavyzdžių, bent jau kas liečia stogo funkcionalumą. Vos pasnigus, teko dalį parduotuvės teritorijos apjuosti apsauginėmis juostomis, kad krentantis/slenkantis nuo stogo sniegas neužgriūtų ant žmonių. Aišku mums gana įprasta ant galvų krentantys nuo stogų sniego kamuoliai ir varvekliai, bet „Apple“ statydama naują parduotuvę Čikagoje, o ne kur nors Kalifornijoje galėjo apie tai pagalvoti. Tiesa, kompanijos pasiaiškinimas gana keistas: ji kaltina ne dizainą, o programinės įrangos klaidą.
  • Pasirodė pirmieji 2018 metų beta atnaujinimai skirti programuotojams. Trečiadienį „Apple“ išleido trečią „iOS 11.2.5“ beta versiją, kurioje ištaisyta eilė klaidų bei pagerintas sistemos našumas. Kompanija taip pat išleido ir trečias „watchOS 4.2.2“, „tvOS 11.2.5“ ir „macOS 10.13.3“ programuotojams skirtas beta versijas.
  • „Barclays“ analitikas Mark Moskowitz teigia, kad „Apple“ sprendimas sumažinti tam tikrų „iPhone“ akumuliatorių kainas iki 29€ gali tapti sumažėjusių „iPhone“ pardavimų 2018 metais priežastimi. Analitiko paskaičiavimais apie 77 proc. „iPhone“ naudotojų patenka į „pigesnių akumuliatorių keitimo“ programą. „Apple“ pripažino, kad senesniuose „iPhone“ modeliuose, kai šių akumuliatoriai nusidėvi iki tam tikro lygio, kompanija yra sistemoje nustačiusi dirbtinai lėtinti procesoriaus pajėgumus, o sąlyginai nebrangiai pakeitus tuose telefonuose akumuliatorių naudotojai galės juos vėl „pagreitinti“ iki nominalaus našumo. Tai ir taps, anot analitiko, pagrindine sumažėjusių pardavimų priežastimi, nes apie 30 proc. senų „iPhone“ naudotojų gali tenkinti turimų telefonų darbo greitis. Šis kompanijos gražus žingsnis (atpiginti akumuliatorius 50-čia JAV dolerių) „Apple“ gali reikšti 16 milijonų neparduotų naujų „iPhone“ ir atitinkamai 4 proc. arba 10 mlr. JAV dolerių negautų pajamų.
  • „iPad Pro“ vs „Pixelbook“ palyginimas iš 9to5mac.
  • Kadangi „Apple“ įsigijo „Shazam“, „Microsoft“ kompanijos virtualus asistentas „Cortana“ neteko galimybės atpažinti dainas.
  • Panašu, kad žmonės dar nėra pasiruošę pasinerti į papildytą realybę. Tai pastebėję aplikacijų kūrėjai ir pradėjo kurti mažiau „ARKit“ naudojančių aplikacijų. „Apptopia“, kompanijos tyrinėjančios aplikacijų rinką, analitikai paskaičiavo, kad nuo rugsėjo mėnesio „App Store“ atsirado net 1000 papildytos realybės aplikacijų. Rugsėjo mėnesį jų buvo išleista 300, spalio mėnesį — 200, o lapkritį — 150. Vėliau situacija kiek pagerėjo — gruodžio mėnesį pasirodė 170 naujų papildytos realybės aplikacijų. Kaip ten bebūtų — tendencija aiški. Papildytos realybės aplikacijų programuotojai kuria vis mažiau.
  • Praėjusį mėnesį „Attac“ aktyvistai taikiai užėmė Paryžiuje esančią Apple Store „Opera“ ir ten protestavo, nes Amerikos kompanija sumokėjo per mažai mokesčių Airijai. „The Local“ rašo, kad „Apple“ padavė aktyvistus į teismą ir reikalauja iš jų 3000 € ir teismo sprendimo draudžiančio aktyvistams rengti protestus prie „Apple“ parduotuvių.
  • Ketvirtadienį „Spotify“ paskelbė, kad jau turi 70 milijonų mokančių prenumeratorių.
  • „Apple“ pranešime spaudai paskelbė, kad švenčių laikotarpiu pardavė aplikacijų už 890 mln. JAV dolerių. Vien Naujųjų metų dieną buvo nupirkta aplikacijų už 300 mln. JAV dolerių.
  • Trumpas pavyzdys kaip galima išnaudoti „Meltdown“ saugumo spragą slaptažodžių sekimui.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos didesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacija

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų