Jei planuojate parduoti MacBook Pro su Touch Bar

„Touch Bar“

Jei planuojate parduoti ar padovanoti savo „MacBook Pro“ su „Touch Bar“ yra vienas papildomas žingsnis, kurį reikėtų atlikti prieš perleidžiant kompiuterį naujam savininkui.

Daugelis žino ar bent įsivaizduoja ką reikėtų padaryti prieš parduodant ar atiduodant „Mac“ kompiuterį. Tačiau jei naujam savininkui perleidžiamas „MacBook Pro“ su „Touch Bar“ – reikėtų imtis papildomo žingsnio ištrinant asmeninius duomenis prieš atiduodant/parduodant kompiuterį.

Pirštų atspaudų nuskaitymo jutiklis yra „Touch Bar“ dalis ir nors šio saugumo įrenginio duomenys saugomi anklave, be „macOS“ ištrynimo „MacBook Pro“ su „Touch Bar“, „Apple“ rekomenduoja atsidaryti „Terminal“ aplikaciją ir ištrinti „Touch Bar“ išsaugotą informaciją.

Spėju jei kartais perleidote savo „MacBook Pro“ su „Touch Bar“ neištrindami „Touch Bar“ duomenų, pagrindo jaudintis greičiausiai neturite. Tačiau jei dar tik ruošiatės perleisti savo „MacBook Pro“ su „Touch Bar“ naujam šeimininkui:

  1. Atidarykite Terminal aplikaciją
  2. Terminal aplikacijos lange parašykite:
    xartutil --erase-all
  3. Paspaudę Enter ↲ „Terminal“ aplikacijos lange pamatysite užrašą: „Are you sure that you want to erase ALL entries (yes/no)?
  4. ekrane parašykite yes ir paspauskite Enter ↲ klavišą.

Ši komanda ištrins išsaugotą pirštų atspaudų informaciją.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Labai svarbu prieš parduodant komiuterį, visą privačią informaciją ištrinti.Reikėtu nustatyti saugumo nustatymus iš naujo, perleidžiant kitam savininkui.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų