iPhone X geriausiai fotografuojantis išmanus telefonas

„DxOMark“ teigia, kad „iPhone X“ yra geriausiai fotografuojantis išmanusis telefonas. Deja, bet filmavimo srityje apie jį to pasakyti negalima.

Naujasis „Apple iPhone X“ yra geriausiai fotografuojantis išmanusis, rinkoje esantis telefonas, bent jau taip teigia „DxOMark“ ekspertai savo apžvalgoje „iPhone X“ fotografavimo gebėjimus įvertinę aukščiausiu ir iki šiol niekam dar nesuteiktam 101 balo vertinimą. Su filmavimu, „DxOMark“ ekspertų nuomone, pas „iPhone X“ reikalai kiek prastesni. „iPhone X“ filmavimo gebėjimus „DxOMark“ įvertino 89 balais, kurie bendrą „Apple“ flagmano filmavimo ir fotografavimo įvertinimo rezultatą pavertė 97-ais balais.

„Lyginant su “iPhone 8 Plus”, naujajame “iPhone X” priartinimas yra pastebimai tobulesnis ne tik našumu, bet ir išlaikymas, spalvos, medžiagiškumas, triukšmai ir iškraipymai“, - tvirtina „DxOMark“ ekspertai. „Kita stiprioji pusė yra labai geras išlaikymas HDR vaizduose, tikslus spalvų atkūrimas, geras detališkumas ir žemas triukšmingumas bei natūraliai atrodantis “bokeh” (vaizdo išplovimas) “Portrait” režime“.

iPhone X boke efektas
iPhone X boke efektas
iPhone 8 Plus boke efektas
iPhone 8 Plus boke efektas

Kalbant apie „iPhone X“ filmavimo funkcijas — jos beveik tokios pačios kaip ir „iPhone 8 Plus“. Kamera gerai susitvarko su šviesos pasikeitimais ir gerai atkuria spalvas, baltos spalvos balansą, išlaikymą, detališkumą bei gerai veikia automatinis fokusavimo ir vaizdo stabilizavimo funkcijos. Tačiau jaučiamas virpėjimas kai filmuojama einant. Filmuojant prasto apšvietimo sąlygomis kamera „triukšmauja“ bei prarandamas ryškumas kai sekama.

DxOMark iPhone X įvertinimas

„Surinkus patikros rezultatus, juos patikrinus ir susumavus — “iPhone X” parodė puikius rezultatus pradžiuginsiančius fotografijos entuziastus“. „DxOMark“ apibendrina — „iPhone X“ yra išskirtinai puikus fotografijai.

Portretams, patobulintas telefoto objektyvas fotografuoja ryškiai net fotografuojant viduje, o boke simuliacija yra maloni akiai ir atrodo natūraliai. Fotografuojant lauke eksponazicijos parinkimas yra ypač puikus, platus dinaminis diapazonas, įspūdingas dangus, ryškios detalės ir natūralios spalvos. Žodžiu du objektyvai ir papildomos funkcijos priekinėje kameroje bei „Portreto“ režimas „iPhone X“ padaro velniškai puikiu fotoaparatu.

Šlubuojantis filmavimas (jei taip galima pavadinti filmavimą, kuris nestipriai atsilieka nuo profesionalių video kamerų) bendrą „iPhone X“ vertinimų rezultatą pasmukdė iki 97 taškų ir antros vietos lentelėje. Pirmoje vietoje įsitaisęs karaliauja vienu tašku daugiau surinkęs „Google Pixel 2“ (fotografavimas 99, filmavimas 96). „iPhone X“ surinko tiek pat bendrų testo taškų kaip šiek tiek prasčiau fotografuojantis ir kiek geriau už „iPhone X“ filmuojantis „Huawei Mate 10 Pro“ (fotografavimas 100, filmavimas 91).

DxOMARK mobilių telefonų TOP 10 (2017/11)

DxOMark mobilių telefonų TOP 10 įvertinus jų fotografavimo ir filmavimo kokybę (2017/11)

Visą „DxOMark“ apžvalgą rasite foto/video kamerų ekspertų svetainėje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Kamera iš tikro labai gera. Tik yra klaustukas dėl fotografavimo mažo apšvietimo sąlygomis ir su blykste-ar neturėtų būti mažesnis „raudonų akių” efektas?
    Įvairiuose forumuose pilna atsiliepimų apie tai ir tarsi tai yra „geležies” netobulumas, lyginant su 8 ar 8 Plus.
    Pabandžiau ir aš palyginti nuotraukas, darytas tokiomis sąlygomis su X, SE ir 7. Su X darytos nuotraukas turi daugiau „raudonų akių”.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų