41-os 2017 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

41-os 2017 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų, „iOS“ įrenginiams ir „Mac“ kompiuteriams skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Phone Arena“ rašo, kad programišiai nuotoliniu būdu nulaužė vieno įtakingiausių JAV vyriausybės narių John Kelly „iPhone“. Leidinys „Politico“ rašo, kad šio „iPhone“ nulaužimas įvyko dar praėjusių metų gruodžio mėnesį. Šiuo metu įrenginys IT specialistų rankose ir šie bando išsiaiškinti kokiu būdu programišiams pavyko užvaldyti John Kelly telefono kamerą ir mikrofoną.
  • „Apple“ išleido programuotojams skirtas „iOS 11.1“, „macOS High Sierra 10.13.1“, „tvOS 11.1“ ir „watchOS 4.1“ beta 2 versijas.
  • „KGI Securities“ analitikas, pagarsėjęs savo tiksliais būsimų „Apple“ produktų nuspėjimais teigia, kad naujas „iPad Pro“ turės „Face ID“ funkciją.
  • „Microsoft“ kurį laiką bandė konkuruoti su „iOS“ ir „Android“ operacinėmis sistemomis, tačiau panašu pasidavė. Praėjusį savaitgalį „Microsoft“ Windows patirčių grupės vadovas Joe Belfiore pareiškė, kad „kompanija dar kurį laiką palaikys esančią “Windows 10 mobile” operacinę sistemą, tačiau naujo funkcionalumo joje tikėtis nereikėtų.“
  • „Pixelmator“ atnaujino „iOS“ skirtą aplikaciją. Versija 2.4 „Cobalt“ yra suderinama su „iOS“ ir palaiko HEIF failus bei failų pertempimą į aplikaciją (Drag and Drop).
  • „CNBC All-America Economic Survey“ duomenimis 64 procentai amerikiečių turi bent vieną „Apple“ produktą. 2012 metais tokių JAV gyventojų buvo 50 procentų.
  • Viešėdamas Prancūzijoje vieno interviu metu Tim Cook pareiškė, jog jaunimo mokymasis programavimo kalbų yra svarbesnis už anglų kalbos mokymąsi. Svarbiausius interviu su Apple CEO momentus galite pažiūrėti žemiau arba paspaudę ant šios nuorodos.
  • „Apple“ pakeitė „iPhone 7“ įpakavimą taip, kad jame yra 84 procentais mažiau plastiko, kuris įprastai tuojau pat keliauja į šiukšlių dėžę. Vietoje anksčiau naudotų dviejų plastikinių rėmelių (telefonui ir įkrovikliui) dabar naudojamas vienas, o ir tas pagamintas iš popieriaus; su telefonu komplektuojamos ausinės daugiau nebeįsukamos į plastiką, o patalpintos kartoninėje dėžutėje. Apie tai kompanija praneša naujoje ataskaitoje apie „Apple“ popierių ir įpakavimo strategiją.
  • „Dow Jones“ naujienos kaltina „techninę klaidą“ dėl pasirodžiusios informacijos, kurioje teigiama, kad „Google“ perka „Apple“, kas trumpam laikui pakėlė kompanijos akciją kainą.
  • „Apple“ užpatentavo automatiškai prie riešo storio prisitaikančias „Apple Watch“ apyrankes.
  • „Gartner“ analitikai spėja (remdamiesi preliminariais duomenimis), kad trečio 2017 metų kalendorinio ketvirčio metu „Mac“ pardavimai krito ir kompanija atsidūrė penktoje vietoje lentelėje, kurioje pirmauja HP, antroje vietoje „Lenovo“, trečioje „Dell“, ketvirtoje „Asus“ ir tik po to seka „Apple“ užimanti 6,9 procentus pasaulinės kompiuterių rinkos.
  • „Apple“ išleido „iOS 11.0.3“ atnaujinimą, kuris gali pagerinti, o gali ir pabloginti įrenginių darbo našumą, bet ištaiso kelias klaidas: virptelėjimo nebuvimą „iPhone 7“ ir „iPhone 7 Plus“ ir pas nereagavimą į prisilietimą pas auksarankius pabuvojusiuose „iPhone 6s“, nes jų ekranas pakeistas ne originaliu.
  • Spalio 10 dieną „Microsoft“ nutraukė „Office for Mac 2011“ palaikymą, tai reiškia, kad šio paketo aplikacijos nebebus atnaujinamos, o pagalbos šių aplikacijų klausimais „Microsoft“ taip pat neteiks.
  • Tim Cook pasirinko sidabrinės spalvos „iPhone X“. Ar jūsų ir Tim skoniai sutampa?
  • Galiausiai „Apple“ 850 mln. € vertės duomenų centro statymui Airijos aukščiausiasis teismas pritarė.
  • Kurį laiką, kol aplikacijų kūrėjai savo aplikacijų nepritaikys „iPhone X“ ekranui — šios naujame „Apple“ šedevre atrodys baisiai. Jei nematote kas ne taip nuotraukoje — plačios juodos juostos, šiuo atveju „Pokémon GO“ aplikacijos viršuje ir apačioje.Kurį laiką, kol programuotojai nepritaikys savo aplikacijų iPhone X ekrano išmatavimams — jos atrodys baisiai.
  • „iOS 11“ jau įdiegta 47 proc. „iOS“ įrenginių.
  • Žurnalas „ArXiv“ paskelbė dirbtinio intelekto turimo, kurio metu buvo bandoma nustatyti jo IQ rezultatus.

    Dirbtino intelekto tyrimas atliktas 2016 metais

  • Atsistatydino generalinis „Samsung Electronics“ direktorius Oh-Hyun Kwon. Savo laiške darbuotojams jis rašo: „Kadangi kompaniją ištiko precedento neturinti krizė, aš tikiu, kad kompanijai laikas startuoti iš naujo su jaunu lyderiu, kuris geriau susidoros su greitai kintančioje rinkoje esančiais sunkumais“. Situaciją įvardindamas kaip „precedento neturinčią krizę“ Oh-Hyun Kwon tikriausiai turėjo omenyje „Samsung“ grupės valdybos pirmininko Lee Jae-Yong bylą, kurioje Jae-Yong buvo nuteistas penkeriems metams kalėjimo už kyšininkavimą ir melagingus parodymus.

Laikinai nemokamai ir pigiau platinamos iOS, macOS, watchOS ir Apple TV aplikacijos

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

Apple Watch aplikacijos

Apple TV aplikacija

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų