Kaip įgalinti rašymą Siri naujose macOS ir iOS 11

Siri yra nepaprastai patogus įrankis leidžiantis supaprastinti naudojimąsi ne tik „iOS“ įrenginiais, bet neretai pagelbėjanti ir naudojant „Mac“ kompiuterį.

Naujose „macOS High Sierra“ ir „iOS 11“ „Apple“ įdiegė galimybę ne tik sakyti komandas Siri, bet ir jas parašyti – taip, kaip rašytume paieškos internete užklausas. Tai gali būti naudinga tiek tiems, kam sunkiai sekasi susišnekėti su Siri arba tiems, kam atrodo su kalbėtis su savo įrenginiu yra kiek keistoka. Tai taip pat gali praversti ir kitose situacijose, pavyzdžiui mokantis bibliotekoje, kur reikėtų laikytis tylos.

Kaip įjungti galimybę rašyti Siri Mac kompiuteryje

  1. Kompiuteryje su „macOS High Sierra“ atidarykite System Preferences
  2. Paspauskite ant Accessibility piktograos
  3. Kairėje pusėje esančiame sąraše raskite Siri
  4. Pažymėkite varnele Enable Type to Siri
Rašymo Siri įjungimas

Atlikę šiuos veiksmus galite grįžti į System preferences ir įjungti arba išjungti Siri atsakymus balsu — priklausomai nuo to ar reikalinga visiška tyla ar ne.

Kaip aktyvuoti galimybę rašyti Siri iOS įrenginyje

  1. „iOS 11“ įrenginyje atidarykite Settings aplikacijoje
  2. Nustatymų lange paspauskite ant GeneralAccessibilitySiri
  3. Įjunkite Type to Siri
  4. Žemiau VOICE FEEDBACK nustatymuose galite pasirinkti kaip Siri pateiks atsakymus
    • Always On — atsakymai bus balsu, net jei skambėjimo tonas išjungtas
    • Control with Ring SwitchSiri paklus skambučio garso jungiklio nustatymams. Naudojant „Hey Siri“ arba kai įrenginys pajungtas prie Bluetooth ausinių ir automobilinės sistemos — vis tiek bus girdimas Siri pyptelėjimas ir atsakymas balsu.
    • Hands-Free OnlySiri atsakymai balsu bus tik tuo atveju jei naudojama „Hey Siri“ arba įrenginys pajungtas prie Bluetooth ausinių ir automobilinės sistemos — vis tiek bus girdimas Siri pyptelėjimas ir atsakymas balsu.

Dabar kai paspausite ir palaikysite nuspaudę „Home“ mygtuką „iPhone 8“ ar senesniuose „iPhone modeliuose“ arba šoninį mygtuką „iPhone X“ — nebus pažįstamo pyptelėjimo, kuris pasigirsta kai Siri laukia kol mes prabilsime. Vietoje to, įjungus Type to Siri — ekrane pasirodys standartinė klaviatūra ir tekstinė Siri užklausa „What can I help you with?“. Parašius užklausą ir paspaudus patvirtinimo/naujos eilutės klavišą — Siri atsakys tekstu arba balsu — priklausomai nuo nustatymų (žr. 4-tą žingsnį).

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų