Kaip pasiruošti iOS 11 diegimui

Šiandien pasirodys daugelio laukiama „Apple“ mobiliems įrenginiams skirta nauja „iOS 11“ operacinės sistemos versija. Kaip pasiruošti jos diegimui.

Vos tik „Apple“ išleidžia naują „iOS“ versiją, priešingai nei „Android“ naudotojai pasirodžius naujai „Android“ operacinės sistemos versijai, „iOS“ įdiegti gali visų suderinamų „iPhone“, „iPad“ ir „iPod touch“ savininkai visame pasaulyje. Suderinami su „iOS 11“ yra net keturių metų senumo „iPhone 5s“.

„iOS“ įrenginių operacinių sistemų atnaujinimų diegimas yra nesudėtingas, tačiau norint, kad tikrai įvyktų sklandžiai — reikalingas šioks toks pasiruošimas.

Įsitikinkite, kad jūsų įrenginys suderinamas su „iOS 11“

„iOS 11“ įdiegti galima šiuose įrenginiuose:

iOS 11 suderinama su šiais įrenginiais

iPad

iPod

Pirmasis pasiruošimo žingsnis yra atsarginė duomenų kopija

Iš tikro tai atsarginę kopiją reikės atlikti kelis kartus.

„iTunes“ ar kokios nors trečių šalių aplikacijos (pvz. „iMazing“) pasidarykite pilną atsarginių duomenų esančių jūsų „iOS“ įrenginyje kopiją. Jei naudojate trečių šalių aplikacijas atsarginėms kopijoms — būtinai pasidarykite vieną backup’ą ir „iTunes“ pagalba — čia tam atvejui jei prisireikus trečių šalių variantas nesuveiktų. „iTunes“ atsarginės duomenų kopijos prireiktų ir bendraujant su „Apple“ pagalbos tarnyba (jei būtų kokių problemų atstatant duomenis), o ji neteikia pagalbos vadovaujantis trečių šalių aplikacijos atsarginėmis kopijomis.

Ištrinkite 32-bitų ir atnaujinkite likusias aplikacijas

Atnaujinkite visas aplikacijas, kad diegiant naują „iOS“ versiją jos būtų naujausių versijų (bent jau skirtų iki atnaujinimo į „iOS 11“ įdiegtai „iOS“).

Kaip patikrinti, kurios aplikacijos jūsų „iOS“ įrenginyje — skaitykite čia.

Atnaujinkite naujausią iOS 10.3.3

Prieš atnaujindami „iPhone“, „iPad“ ar „iPod touch“ operacinę sistemą į „iOS 11“, įdiekite naujausią „iOS 10.3.3“ versiją (jei to dar nesate padarę). Tai leis užtikrinti, kad visos įrenginyje įdiegtos aplikacijos ir duomenų bazės atitinka naujausią versiją. Taip pat toks atnaujinimo būdas (neperšokant per versijas) atitinka „Apple“ planuotą naudotojų atnaujinimo seką — iš „iOS 103.3“ į „iOS 11“, o ne iš kokios nors kitos „iOS“ versijos.

Atnaujinimą įdiegti galite „iOS“ įrenginyje atidarę: SettingsGeneralSoftware Update

Atnaujinę „iOS 10“ versiją dar kartą patikrinkite ar nėra aplikacijų atnaujinimų.

Padarykite atsarginę duomenų kopiją (taip — ir vėl)

Prieš pat atnaujindami „iOS“ įrenginio sistemą į „iOS 11“ – padarykite dar vieną atsarginę duomenų kopiją su senąja. Geriau daugiau atsargumo, nei paskui gailėjimosi. (Patikėkit, nors kiekvieną kartą primenu apie backup’us — „ašarų“ čia prisiklausau pakankamai.)

Akumuliatorius

Įkraukite „iOS“ įrenginio, kurį planuojate atnaujinti akumuliatorių, kad šiam naujinantis akumuliatorius būtų įkrautas bent iki 50 proc. Padarykite tai, net jei planuojate atnaujinimo metu įrenginį būti pajungę krautis. Orai vėjuoti… ims ir pradings elektra diegimo metu, o ten kokie 5% akumuliatoriaus įkrauta…

Atlikę aukščiau išvardintus veiksmus — esate pasiruošę diegti „iOS 11“.

P.S. Jei galvojate/norėtumėte diegti naują „iOS“ versiją, bet vis dar esate kankinami abejonių — geriau tai padaryti (ją įdiegti) anksčiau, kol „Apple“ dar pasirašo senesnės „iOS“ versijos distributyvą. Priešingu atveju, kai „Apple“ jo jau bepasirašo (įprastai pasirašymas nutraukiamas praėjus maždaug savaitei po naujos „iOS“ versijos išleidimo), nepriklausomai nuo to kaip jums nepatinka naujoji versija — prie senesnės grįžti nebegalėsite.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų