Kaip iOS 11 sumažinti mobilių duomenų sunaudojimą

Turintiems nedidelius mobilių duomenų planus ir skaičiuojantiems kiekvieną mobiliu ryšiu perduotą ar gautą megabaitą „iOS 11“ „Apple“ įdiegė nustatymus leisiančius lanksčiau kontroliuoti mobilių duomenų naudojimą.

Šiais laikais daug kas naudoja didelius ar neribotus mobilių duomenų planus, nes nesinori jausti diskomforto kai kažko kažkur negali ir tampi priklausomas nuo kokio nors WiFi. Tačiau taupesni žmonės išsisuka ir su nedideliais duomenų planais, o „iOS 11“ leis mobilių duomenų sunaudojimą dar labiau sumažinti ar bent jau lanksčiau juos kontroliuoti.

Aplikacijų veikimas foniniame režime (Background App Refresh), ypač tokių kaip „Facebook“ ar „Twitter“ gali „suvalgyti“ nemažai duomenų, net ir tada kai tas aplikacijas atidarote vos porą kartų per dieną.

Žinoma, galima atjungti aplikacijų duomenų atnaujinimą foniniame režime ir tai kelis metus buvo patikimas būdas sutaupyti akumuliatoriaus energijos ar nepereikvoti turimo duomenų plano limito. Kai kurių aplikacijų, tokių kaip „Facebook“ ar „Uber“ atveju, neleidimas joms atnaujinti informacijos foniniame režime dar reiškia ir daugiau privatumo bei saugumo.

Iki „iOS 11“ buvo paprasčiausias dviejų padėčių jungiklis leidžiantis aplikacijoms visoms bendrai arba kiekvienai individualiai leisti veikti foniniame režime arba tai draudžiantis.

„iOS 11“ dabar atsirado papildomos parinktys leidžiančios nurodyti ar aplikacijų duomenų atnaujinimą leidžiame kai įrenginys yra prisijungęs prie WiFi ar ir tada kai bus naudojami mobilūs duomenys.

Kaip atjungti aplikacijų duomenų atnaujinimą foniniame režime kai naudojami mobilūs duomenys

  1. Įrenginyje, kuriame įdiegta „iOS 11“ atidarykite Settings aplikaciją
  2. Pasirinkite General ir paspauskite ant Background App Refresh
  3. Dar kartą paspauskite ant Background App Refresh
  4. Pamatysite tris pasirinkimus: Off, Wi-Fi ir Wi-Fi & Cellular (o jei naudojate British English naudotojo sąsają — Wi-Fi & Mobile Data)
    1. Off — atjungs aplikacijų duomenų atnaujinimą foniniame režime
    2. Wi-Fi — leis aplikacijoms duomenis atnaujinti foniniame režime tik tuo atveju, kai „iOS“ įrenginys prisijungęs per Wi-Fi
    3. Wi-Fi & Cellular arba Wi-Fi & Mobile Data — nurodys, kad aplikacijos duomenis foniniame režime gali atnaujinti nepriklausomai nuo to ar yra prisijungta prie Wi-Fi ar informaciją atnaujinti galima tik per mobiliuosius duomenis.
Aplikacijoms veikiančioms foniniame režime duomenų naudojimo būdai

Žinoma, išlieka ir iki „iOS 11“ egzistavęs būdas kiekvienai aplikacijai individualiai uždrausti duomenų atnaujinimą foniniame režime: SettingsGeneralBackground App Refresh ir prie reikiamų aplikacijų esantį jungiklį iš įjungtos padėties perjungti į išjungtą . Šis būdas geriausias tokioms aplikacijoms-skriaudikėms kaip „Facebook“.

iOS aplikacijos darbo foniniame režime atjungimas
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų