Nyderlandų policija sulaikė rumunus „Greiti ir įsiutę“ stiliuku vogusius iPhone

Temos: iPhone, Naujienos

Olandijos policija sulaikė penkis nusikaltėlius įtariamus „iPhone“ vagystėmis iš važiuojančių sunkvežimių.

Olandijos policija sulaikė penkis vyrus įtariamus plėšimais, kurie gali priminti filmų „Greiti ir įsiutę“ epizodus. Vyrai, kuriuos policija apibūdina kaip nusikaltėlių banda iš Rumunijos įtariama iš važiuojančių sunkvežimių pavogusi „iPhone“, kurių vertė 590 000 USD.

Olandijos policininkai sako, kad tai nėra pirmas šių vagišių-kaskadininkų darbelis. Šie vagišiai-rumunai specialiai modifikuotu automobiliu galinčiu sekti sunkvežimį jo judėjimo greičiu, A73 kelyje netoli Gorst’o (netoli nuo Vokietijos – tiesiai į vakarus nuo Dusseldorf‘o) prisėlino iš galo prie sunkvežimio prikrauto „iPhone“. Vienas iš bandos narių važiuojant automobiliams perlipo į sunkvežimį ir atidaręs jo galines duris perdavinėjo dėžes su „iPhone“, kurios per automobilio stoglangį dingdavo nusikaltėlių furgone.

Olandų policijos atstovas spaudai Ed Kraszewski sakė, kad mistiniai prekių dingimai iš sunkvežimių buvo tiriami jau gana ilgą laiką ir tyrėjai mažai dėjo vilčių, kad tokius nusikaltimus pavyks išaiškinti. Galiausiai policininkams pasisekė.

Penki vyrai buvo sulaikyti šeštadienį, parke centrinėje Olandijoje. Policija rado ir „iPhone“ ir automobilį, kuris jų manymu buvo naudojamas apiplėšimuose. Antradienį įtariamieji turės akistatą su teisėju.

Kraszewski minėjo, kad apie panašūs apiplėšimai yra įvykdyti ir kitose Europos šalyse. Beveik visais atvejais vagys taikėsi į prabangius mobiliuosius telefonus, tačiau dar nė vieno tokio nusikaltimo vykdytojai nebuvo sulaikyti. Iki dabar. Vagys kaltinami 17 sunkvežimių apiplėšimais vykdytais nuo 2015 metų.

Rumunijos policija paviešino video nufilmuotą iš policijos malūnsparnio reido 2012 metais metu, kur buvo pastebėtas panašiai vykdomas nusikaltimas.

Nyderlandų policija pasidalino sulaikytųjų pirštų atspaudais su savo kolegomis Europoje, kad šie galėtų sutikrinti savo neatskleistų nusikaltimų įkalčių duomenų bazes.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Ispanijoje jau senai tokie nusikaltimai buvo atskleisti ir ne vienas rumunas suimtas. Dazniausiai budavo dvi masinos vienas aplenkdavo sunkvezimi o kitas is galo apsvarindavo.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų