Savaitės naujienų apžvalga: 29-a 2017 metų savaitė

29-os 2017 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų, „iOS“ įrenginiams ir „Mac“ kompiuteriams skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Panašu, kad „Apple“ pakeitė savo požiūrį į VPN pagalba reklamas kitose aplikacijose blokuojančias aplikacijas. Ši informacija išplaukė į paviršių po to kai „Future Mind“ atnaujintos aplikacijos „AdBlock“, „Weblock“ ir „Admosphere“ buvo persiųstos „Apple“ peržiūrai ir atmestos. „Apple“ paaiškino, kad daugiau nepriima per VPN reklamas kitose aplikacijose blokuojančių programėlių, nes jos pažeidžia „Apple“ taisyklių punktą 4.2.1, kuris draudžia naudoti API ir framework’us kitais tikslais, nei šie yra numatyti.
  • Liepos 10–13 dienomis Ekaterinbugre (Rusija) vyko technologijų paroda „ИИНОПРОМ–2017“. Joje holdingas „Швабe“ pademonstravo sumanų šviesoforą, kuris aprūpintas 360˚ stebėjimą vykdančiomis kameromis, yra valdomas nuotoliniu būdu iš kompiuterių, planšetinių kompiuterių ir mobilių telefonų, tame tarpe ir „iPhone“ bei pats „baudžia“ pažeidėjus kai pastebi jog yra stovima ant pėsčiųjų perėjos, kertama ištisinė linija, stovima neleistinoje vietoje ir t.t.
  • Kalbama, kad „Apple“ nusipirko dešimtis milijonų kainuojančią įrangą ir lizinguoja ją gamintojams siekdama užtikrinti pakankamą lanksčių montažinių plokščių skirtų „iPhone 8“ gamybos kiekį.
  • Pasaulinę Emoji dieną, „Apple“ pristatė rinkinį Emoji „šypsenėlių“ kuriomis papildys savo „iOS 11“, „macOS High Sierra“ ir „watchOS 4“.
  • Tikriausiai pamenate „Samsung“ fisko su „Galaxy Note 7“, dėl kurių sprogstančių akumuliatorių Pietų Korėjos kompanija du kartus vykdė „recall’us“. Jau surinkusi 157 tonas atšauktų įrenginių kompanija planuoja sunaikinti OLED ekranų modulius, atminties lustus ir kameras, o kitas dalis parduoti. Kalbama, kad kai kurie šių šlamštu virtusių „Galaxy Note 7“ komponentai gali būti panaudotos „Note FE“ modeliuose.
  • Kalbama, kad 2018 metais „Samsung“ vėl pradės gaminti procesorius sekančių metų „Apple“ įrenginiams. Prieš tai „Taiwan Semiconductor Manufacturing Company“ aprūpino „Apple“ A10 procesoriais skirtais „iPhone 7“ ir tą daro dabar gamindama „A11“ procesorius skirtus šiais metais pasirodysiantiems „iPhone“ modeliams. Šis susitarimas įvyko praėjusį mėnesį kai Kupertino lankėsi ir su „Apple“ atstovais susitiko „Samsung Electronics“ co-CEO Kwon Oh-hyun.
  • Kalbama, kad „Apple“ pluša kurdama papildytos realybės galimybes „Face Time“ aplikacijai. Tiesa, gandonešiai teigia, kad šis funkcionalumas bus prieinamas tik „iPhone 8“ naudotojams.
  • Anksčiau buvo kalbama, kad „iPhone 8“ debiutas gali vėluoti 3–4 savaites, dabar ekspertais teigia, kad „iPhone 8“ pasirodys 1–2 mėnesiais vėliau nei įprastai „Apple“ išleidžia naujų „iPhone“ modelius.
  • Kinijos muitininkai sučiupo moterį, kuri prie kūno pritvirtinusi 102 „iPhone“ bandė kirsti Honkongo ir Kinijos sieną. Skaičius įspūdingas, tačiau ne rekordinis. Nors ji „nugalėjo“ vaikiną gabenusį 94 „iPhone“, rekordas priklauso vyrui 2015 metais nelegaliai gabenusiam prie savo kūno pritvirtintus 146 „iPhone“ telefonus.
  • „Adobe“ atnaujino savo „Lightroom“ skirtą „iOS“ aplikaciją. Naujoje „Lightroom 2.8.0“ versijoje „3D Touch“ pagalba galima pasirinkti tokius nustatymus kaip: brightness, clarity, exposure bei iškviesti „Brush Selection“ įrankį. „Adobe Lightroom 2.8.0“ aplikacija yra nemokama ir ją įdiegti gali visi, kurių įrenginiuose įdiegta „iOS 9.3“ ar naujesnė operacinės sistemos versija.
  • „Apple“ turi naują, įdomų patentą pavadintą „Biometric initiated communication“. Šiame patente aprašomas metodas leidžiantis iškviesti pagalbos tarnybą greičiau, kitaip tariant įgalinantis „panikos mygtuką“. Pavyzdžiui tam tikra seka palietus ar paspaudus „Home“ mygtuką, jį perbraukus iš anksto nurodytu būdu ar įvykdžius palietimo, paspaudimo ir pabraukimo kombinaciją – telefonas automatiškai susisiekia su pagalbos tarnybomis ir joms išsiųs įrenginio buvimo vietos informaciją. Tai gali būti naudinga, pavyzdžiui užpuolimo atveju, kai nėra galimybės išsitraukti telefoną ir skambinti.
  • Trečiadienį „iGeneration“ paskelbė įdomų gandą, neva „Apple“ šių metų rugpjūčio mėnesio renginio metu pristatys naują „iPhone SE“ modelį.
  • JAV patentų biuras patvirtino dar vieną naują „Apple“ patentą. Šį kartą tai mobilių įrenginių „parkavimo“ stotelė su belaidžio įkrovimo galimybe ir palaikanti Siri. Oficialus patento pavadinimas „Smart dock for activating a voice recognition mode of a portable electronic device“. Beje, šis patentas buvo pateiktas 2012 metų gegužės mėnesį.
  • „Apple“ išleido specialią „Beats“ ausinių versiją, kurių dizainą sukūrė „Balmain“ ir kurias reklamioka Kylie Jenner.

  • Interneto parduotuvė „Pigu.lt“ susitarė dėl bendradarbiavimo su „Apple“ platintoju Baltijos šalyse „AVAD Baltic“ ir tapo oficialiu „Apple“ produkcijos pardavėju.
  • „JPMorgan“ teigia, kad „iPhone Pro“ dažniau vadinamo „iPhone 8“ debiutas įvyks laiku, tačiau šio modelio kiekis bus ribotas.
  • Internete pasirodė, neva tikro, „iPhone 8“ telefono galinės panelės nuotraukos. Jomis pasidalino. Jame be dvigubos, vertikalios kameroms skirtos skylės, galima pastebėti ir skylę panelės viduryje. Nejaugi ten bus „Touch ID“.
  • Ketvirtadienį „Apple“ paskelbė, kad liepos 27 dieną 20:30 rytų pakrantės laiku (liepos 28 03:30 Lietuvos laiku) „Apple Music“ naudotojai galės stebėti populiarios kanadiečių indie muzikos grupės „Arcade Fire“ koncertą. Koncertas skirtas reklamuoti sekančią dieną pasirodysiantį grupės albumą „Everything Now“.
  • „Apple“ atnaujino video redagavimo aplikaciją „Clips“, turinčia daugiau nei milijoną unikalių naudotojų, ir papildė ją naujomis galimybėmis, tame tarpe ir galimybe pagyvinti video vaizdus animuotais „Disney“ personažais.
  • Didelės technologijų kompanijos, tokios kaip „Google“ ir „Intel“ palaiko „Apple“ laiške JAV „Prekybos komisijai“, kuriame teigiama, kad „Qualcom“ reikalavimas uždrausti „iPhone“ importą į šalį turėtų neigiamą poveikį vartotojams.
  • „Google Play Music“ aplikacija skirta „iOS“ jau suderinama su „Apple Car Play“.
  • Trečiadienį sulaukusi 60 metų ir pralaimėjusi kovą su vėžiu mirė teisininkė Rachel Krevans, „Apple“ komandos garsioje kompanijos teismų kovoje su „Samsung“ narė.
  • Penktadienį „Apple“ paskelbė, kad skiria Deirdre O’Brien, kompanijoje išdirbusią beveik 30 metų, į naują žmogiškųjų resursų padalinio rolę „vice president of People“ (žmonių viceprezidente).
  • Kalbama, kad galimai LG sekančiais metais bus vienintelė „iPhone“ akumuliatorių tiekėja.

Laikinai nemokamai ir pigiau platinamos iOS ir macOS aplikacijos

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų