Savaitės naujienų apžvalga: 4-a 2017 metų savaitė

4-os 2017 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų bei naujų „iOS“ įrenginiams ir „Mac“ kompiuteriams skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Samsung“ paskelbė išvadas dėl priežasčių sukėlusių masinius „Galaxy Note 7“ telefonų sproginėjimus.
  • Povandeninės žūklės metu Jakutsko gyventojui į eketę įkrito jo „iPhone 7“. Tam, kad jį pasiekti teko kviestis draugą – narą, kurio teko laukti 13 valandų. Įdomu tai, kad tiek laiko praleidęs lediniame vandenyje telefonas dar ir veikė, ir rodė praleistą skambutį. Įspėjimas žiūrintiems video - jame daug rusiškos nenormatyvinės leksikos.

    A video posted by Fedor (@emfedor1983) on

  • „alpha.lt“ straipsnyje „Lietuvos muitinė: klastojami ir prabangūs iPhone, ir vaikiški saldainiai“ rašo „Vasarą muitininkų įtarimą sukėlė paštu iš Kinijos atkeliavusi siunta su „iPhone SE Apple“ dėžutėmis ir priedais. Dėžučių viduje buvo sudėti krovikliai, ausinės ir naudojimo instrukcijos, tačiau telefonų „iPhone“ jose nebuvo. Darydami prielaidą, kad tai gali būti klastotės ir telefonai arba jų dalys siunčiamos kita siunta, o vėliau surenkama ir pardavinėjama Lietuvoje, muitininkai šias klastotes sulaikė. Kad tai tikrai klastotės, netrukus patvirtino ir prekės ženklo atstovai.“
  • „Apple“ tiria jos „AirPods“ ausinių naudotojų nusiskundimus, kad šios dažnai atsijungia telefoninių skambučių metu.
  • „Apple“ išleido „tvOS 10.1.1“ atnaujinimą, kuriame užlopytos 8-os saugumo spragos. Informaciją apie pataisymus rasite „Apple“ svetainėje.
  • Praėjus 42 dienom po „iOS 10.2“ pasirodymo, „Apple“ išleido nedidelį „iOS 10.2.1“ atnaujinimą. Daugelis tikėjosi, kad šis atnaujinimas ištaisys ir akumuliatoriaus klaidą tiems „iPhone“, kurie kankina savo šeimininkus išsijunginėdami pasiekę ~30% ribą. Tačiau, panašu, kad taip nėra ir „iPhone“ naudotojams ir toliau telefonai išsijunginėja - guodžia tik tai, kad ne visiems.
  • „Apple“ atnaujino ir „Mac“ kompiuteriams skirtą „macOS Sierra“ operacinę sistemą išleisdama 10.12.3 versiją - atnaujinimą.
  • „macOS Sierra“ beta (10.12.4) turi „Night Shift“ režimą, panašų į tą, kuris yra „iOS“. Šis režimas leidžia automatiškai arba pagal naudotojo numatytą grafiką, monitoriaus spalvas pakeisti šiltesnėmis. Kol kas nėra aišku kada bus išleista galutinė „macOS Sierra 10.12.4“ versija. Išbandyti šią funkciją gali ir viešų „macOS“ beta versijų testuotojai.
  • „Apple“ išleido pirmą, programuotojams ir viešą „iOS 10.3“ beta versijas. Šioje versijoje yra nemažai naujienų, tame tarpe ir kiek netikėtų. Viena tokių netikėtų naujienų yra AFPS (Apple File System), pristatytos pernai metais, naudojimas. Tai nauja „Apple“ failų sistema, kuri veikiai turėtų būti pradėta naudoti visuose „Apple“ įrenginiuose („macOS“ tikėtina su sekančia versija), ne tik „iOS, bet ir „macOS“, „watchOS“ bei „tvOS“. Kita naujiena „Find My AirPods“ funkcija (dabar nieko keisto, kad tokia aplikacija buvo „išmesta“ iš „App Store“). Svarbu žinoti, kad atnaujinant „iOS“ į šią versiją, failai bus pritaikyti jai, tačiau po atnaujinimo greičiausiai negalėsite grįžti į žemesnę versiją, taigi atnaujinkite tik jei tam yra būtinybė. Galutinė „iOS 10.3“ versija turėtų būti išleista pavasarį, kartu su naujais „iPad“.
  • „iPhone 6s“, „iPhone 6“, „iPhone 5s“ ir „iPhone 5“ su įdiegtomis „iOS 10.2.1“ ir „10.3 beta 1“ versijomis greičių palyginimas.
  • Sekantis „Apple Watch“ skirtos „watchOS“ atnaujinimas jų įrenginių vartotojams padės neerzinti žiūrovų teatre, kai spektaklio metu šis „Apple“ laikrodis spigina gana ryškia šviesa. Po atnaujinimo „Apple Watch“ turėtų atsirasti „Teatro režimas“. „iPhone“ savininkai šį režimą savo telefonuose turėtų rasti įdiegę „iOS 10.3“ versiją (kai ji bus išleista).
  • „Apple“ žada leisti programuotojams atsakyti į komentarus prie aplikacijų įvertinimų „App Store“.
  • „Apple“ pradėjo keisti savo svetainės šriftą keisdama užrašus „Myriad“ šriftu į „San Francisco“ – šriftą naudojamą „iOS“ įrenginiuose nuo „iOS 9“ ir „Mac“ kompiuteriuose nuo „OS X 10.11“.
  • Apple išleido naują, dvidešimt antrą „Safari Technology Preview“ naršyklės versiją.
  • „Apple“ pagalbos tarnybos aplikacija praplėtė savo geografiją ir dabar prieinama 22 valstybių gyventojams. Lietuvos, aišku šių šalių sąraše nėra.
  • 2010 sausio 27 dieną, „Yerba Buena Center for the Arts“ (San Franciskas) vykusios „Apple“ spaudos konferencijos metu, Steve Jobs pirmą kartą pristatė „iPad“.
  • „Apple“ paskelbė, kad 2:00 PST laiku paskelbs savo 2017 fiskalinių metų pirmo ketvirčio (2016 metų 4 kalendorinio ketvirčio) finansinius rezultatus. Rezultatų bus galima pasiklausyti gyvai naudojant HLS technologiją per www.apple.com/investor/earnings-call/

iOS ir Mac aplikacijos

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

naujos iOS aplikacijos

Mac aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Kap išjungti kad ant užrakinto Tel ekrano nerodytu parašytų SMS ir visu kitu žinučių? iPhone 7?

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų