Savaitės naujienų apžvalga: 2-a 2017 metų savaitė

2-os 2017 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų bei naujų „iOS“ įrenginiams ir „Mac“ kompiuteriams skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ išleido reklamą skirtą dvigubai „iPhone 7 Plus“ objektyvų sistemai ir portreto režimui.
  • „DisplayMate“ prezidentas Raymond Soneira teigia, kad dar šiais metais „Apple“ atsisakys LCD ekranų „MacBook Pro“ kompiuteriuose ir pradės naudoti mažiau elektros energijai reiklius IGZO.
  • Floridos Fort Lauderdale’o oro uosete įvykusio susišaudymo metu, Steve Frappier ant pečių turėjusiam kuprinę su MacBook Pro, ko gero labai pasisekė. Rikošetavusi kulka pataikė į kuprinėje buvusį kompiuterį. Jei kompiuterio nebūtų – kulką stabdžiusi būtų Steve nugara.
  • Prieš kelias dienas „Apple Store“ atsirado „AirPods“ ausinių paieškai skirta aplikacija „Finder for AirPods“, tačiau po poros dienų „Apple“ ką iš parduotuvės pašalino. Aplikacijos kūrėjas sako, jok „kompanija aplikacijoje nerado nieko, kas prieštarautų jos keliamiems reikalavimams, tačiau, matyt jai iš principo nepatinka tokios aplikacijos“. Tuo tarpu „App Store“ yra kita, panaši aplikacija. Ši aplikacija ieško ausinių pagal Bluetooth signalo stiprumą ir yra nemokama ir „Apple“ neišėmė, gal todėl jog ši ne taip stipriai akcentuoja „AirPods“ pametimą, o gal „Apple“ paprasčiausiai labiau apsimoka pardavinėti po vieną ausinę ją pametusiems…
  • Rusijos teismo sprendimu, „LinkedIn“ pažeidžia šalies įstatymus, kurie nurodo interneto kompanijas paslaugos naudotojų – Rusijos piliečių paskyrų duomenis saugoti Rusijos teritorijoje. „Apple“ pašalino „LinkedIn“ aplikaciją iš Rusijos rinkai skirtos „App Store“ aplikacijų parduotuvės. „Apple“ sako, kad reikalavimą pašalinti aplikaciją gavo prieš mėnesį. „Google“ kol kas nepatvirtino ar pašalino aplikaciją iš Rusijos vartotojams prieinamų aplikacijų sąrašo“.
  • „KGI Securities sako, kad sekantį ketvirtį debiutuos trys nauji „iPad“, berėmio dizaino modeliai: 12,9 colio „iPad Pro“, biudžetinis 9,7 colio „iPad“ ir naujas 10–10,5 colio „iPad“.
  • Oficiali „iPhone“ dešimtmečio data yra sausio 9, kai jį pasauliui pristatė Steve Jobs 2007 metais San Francisco vykusioje „Macworld“ parodoje. Išleistas pirmasis „iPhone“ buvo 2007 metų birželio 29 dieną ir nuo tada „iPhone“ tapo pačiu geidžiamiausiu mobiliuoju telefonu pasaulyje.
  • „Apple“ išplatino programuotojams skirtas „watchOS 3.1.3“, „tvOS 10.1.1“ antras bei trečią ir ketvirtą „iOS 10.2.1“ ir „macOS 10.12.3“ beta versijas.
  • Grafikas, kuriame aiškiai matoma koks svarbus kompanijai tapo „iPhone“ nuo jo išleidimo 2007 metais. Grafike „Apple“ pajamų dalis generuojama „iPhone“ pardavimų.
    „iPhone“ generuojamų „Apple“ pajamų dalis 2007-2016
  • „iPhone 8“ ir „iOS 11“ konceptas „CIRQLEUI iOS 11“
  • „iPhone“ palyginimas nuo pirmojo „iPhone“ iki „iPhone 7“.
  • Kalbama, kad „Apple“ bendradarbiauja su vokiečių kompanija „Carl Zeiss“ kurdama skaitmeninius akinius leisiančius papildyti realybę.
  • „Greenpeace“ skelbia, kad „Apple“ kartu su „Facebook“ ir „Google“ yra „žaliausios“ kompanijos planetoje. Prieš 4 metus jos naudojo 100% atsinaujinančios energijos ir nuo to laiko prie jų prisijungė beveik 20 interneto kompanijų. Visą ataskaitą galite atsisiųsti paspaudę ant šios nuorodos.
  • „Apple“ savo knygą „Designed by Apple in California“ kurią pradėjo pardavinėti 2016 lapkričio mėnesį padarė prieinamą dar keliose šalyse. Dabar be JAV, Australijos, Vokietijos, Prancūzijos, Honkongo, Kaponijos, Korėjos, Taivanio ir JK šią knygą galima bus įsigyti ir Brazilijoje, Kanadoje, Italijoje, Naujojoje Zelandijoje, Olandijoje, Norvegijoje, Airijoje, Ispanijoje, Švedijoje ir Singapūre. Gal taip vieną dieną ji atkeliaus ir iki Lietuvos…
  • „Foxconn“, pagrindinis „Apple“ įrenginių surinkimo partneris paskelbė apie pirmą metinių pardavimų rezultatų sumažėjimą nuo 1991 metų, kai šiuos duomenis pradėjo skelbti viešai. Sakoma, kad tai susiję su mažais užsakymais iš „Apple“ iki „iPhone 7“ išleidimo.
  • „Apple“ sąlyginai naujos programavimo kalbos „Swift“ tėvas – Chris Lattner palieka „Apple“ ir išeina darbuotis į „Tesla“ kaip programinės įrangos bepiločiams automobiliams kūrimo viceprezidentas. Apie tai, kad palieka kompaniją jis paskelbė „Swift“ mailingliste. Lattner prisijungė prie „Apple“ komandos 2005 metais po to kai baigė kurti kitą programuotojams skirtą įrankį, žinomą kaip LLVM, kurį jis kūrė savo savo PhD. Vėliau LLVM buvo integruotas į „Apple“ programuotojams skirtą įrankių rinkinį ir Lattner kibo į „Swift“ kūrybą. Tai jau antras „Apple“ inžinierius, kurį vienos savaitės bėgyje iš „Apple“ išvilioja „Tesla“.
  • Po to kai gruodžio mėnesį žurnalas „Consumer Reports“ paskelbė, kad patestavus tris skirtingus „MacBook Pro“ modelius jų akumuliatoriaus tarnavimo laikas buvo nuo 3,75 iki 19,6 valandų. „Apple“ sako, kad trumpo akumuliatorių laikymo priežastis galėjo būti klaida „Safari“ naršyklėje. Po „Apple“ atstovų susitikimo su „Consumer Reports“ - šie sutiko dar kartą atlikti savo bandymus. „Apple“ sako, kad klaida gana miglota – ji atsiranda tik tada kai kompiuterio naudotojas „Safari“ naršyklės „Develop“ nustatymuose atjungia naršyklės kešą. „Apple“ teigia šią klaidą ištaisiusi naujausioje macOS beta versijoje. Patikrinę naujus „MacBook Pro“, kuriuose įdiegta macOS versija su ištaisyta klaida, „Consumer Reports“ dabar rekomenduoja 2016 metų „MacBook Pro“.
  • „Statista“ teigia, kad „Apple“ išleis balto onikso spalvos „iPhone 7“.
  • „Apple“ turi naują patentą, kuriame aprašoma telefono su ekraną nuo krašto iki krašto.
  • Sakoma, kad „Google“ motininė kompanija „Alphabet“ planuoja parduoti savo vaizdų iš palydovo padalinį „Terra Bella“. Tai gali ateityje neigiamai paveikti „Google Mpas“ ir sumažins konkurencingumą konkuruojant su „Apple Maps“.
  • Jei kartais buvote visus metus negeri ir stebitės, kad po eglute vis tiek radote Apple kompiuterį – nesukite galvos bandydami atspėti kaip Kalėdų Senelis gali sau leisti tokias dovanas. Čia tikriausiai buvo tas Kalėdų Senelis, kuris ateina pas negerus „vaikus“.
  • „Apple Campus 2“ 2017 sausis.
  • Dabar, kai biometriniė apsauga vis labiau populiarėja, o vartotojiškoje elektronikoje vis dažniau naudojama pirštų atspaudų apsauga – Japonijos Nacionalinio informatikos instituto specialistai teigia, kad net paprastas pamojavimas ranka fotografuojančiam gali reikšti saugumo praradimą, nes nufotografuoti pirštų atspaudai. Mokslininkai sukūrė plėvelę, kuri uždėta ant pirštų apsaugo pirštų atspaudus nuo jų nufotografavimo, tačiau netrukdo naudotis biometrine apsauga, pvz „Touch ID“. Tas pats NII teigia, kad greitai bus naudojamos ir veido atpažinimo technologijos todėl asmenukės paskelbtos internete bus tikras lobis programišiams ar bet kam norinčiam panaršyti jūsų telefone.
  • Elektrinis dviratis leidžiantis iki 40 kartų įkrauti „iPhone“ arba iki 5 kartų „MacBook Pro“, bet ne tai svarbiausia, man atrodo svarbiausia tai, kad jis šiaip smagus daiktas :)

    Jei nematote video pabandykite šią nuorodą.
  • „Apple“ jau užima daugiau nei 40% belaidžių ausinių rinkos dalį.
  • „Apple“ išleido „Safary Technology Preview“ naršyklės atnaujinimą.
  • „iFixIT“ paminėjo „iPhone“ dešimtmetį „iPhone“ ardymų rinkiniu.
  • FTB paskelbė stipriai redaguotą ir cenzūruotą, 100 puslapių Syed Rizwan Farook (San Bernardino byla) „iPhone“ laužimo duomenų informaciją.
  • „Kantar WorldPanel“ duomenimis
  • Tikriausiai esate girdėję, kad „Samsung“ liūdnai pagarsėjusius telefonus „Galaxy Note 7“ turintys lėktuvų keleiviai pradžioje turėjo laikyti juos išjungtus viso skrydžio metu, vėliau turėjo apie tai, kad turi „Samsung Galaxy Note 7“ privalėjo informuoti lėktuvo įgulą ir telefonas galėjo skristi kartu tik specialiame konteineryje. Dabar FAA uždraudė šiems telefonams apskritai būti lėktuvuose skrendančiuose JAV oro linijomis, net bagažo skyriuje. Tikiuosi toks sprendimas bus priimtas ir Europoje – mūsų visų saugumo vardan.
    Nuotrauka, kurią neseniai padariau viename Europos oro uostų
  • Pranešama, kad Los Angeles koledžas programišiams sumokėjo 28 000 USD, kad šie atrakintų po kibernetinės atakos užrakintas studentų ir dėstytojų paskyras.
  • „The Wall Street Journal“ remdamasis savo šaltiniais teigia, kad „Apple“ gali pradėti filmuoti savo filmus ir serialus. Tai ne pirmas kartas per pastaruosius porą metų, kai kalbama apie „Apple“ ir filmų industriją.
  • Tikriausiai nesunku suprasti, kad ne tik Samsung, bet ir visa eilė kiniečių laukia naujo „Apple“ produkto ir šiam pasirodžius tuojau pat puola jį kruopščiai kopijuoti. Stengdamasi apsisaugoti nuo tokių kopijų, „Apple“ užregistravo patentą „Wireless audio output device“, kuriame detaliai aprašyta ne tik kaip atrodo „AirPods“ ausinės, bet ir tai kaip jos veikia, kaip viena ausinė bendrauja su kita.
    „AirPods“ kopija kainuojanti 18 USD
  • „Boston Consulting Group“ išrinko 50 labiausiai inovatyvių technologinių kompanijų 2016 metais. Tai 11 metai iš eilės, kai „Apple“ užima pirmą lentelės vietą. 2016 metais metais antroje vietoje „Google“, o trečioje „Tesla Motors“.
    „Boston Consulting Group“ išrinko 50 labiausiai inovatyvių technologinių kompanijų 2016 metais
  • „Apple“ padidino leistiną maksimalų „tvOS“ aplikacijų dydį iki 4GB.
  • JAV apeliacinis teismas sako, kad žmonės turi teisę paduoti „Apple“ į teismą už tai, kad ji į „iOS“ įrenginius leidžia diegti tik iš „App Store“ atsisiųstas aplikacijas.
  • Nuo pernai metų gruodžio pradžios, „Safari“ naudotojai daugiau nebegali „YouTube“ kanale žiūrėti naujai patalpintų 4K video, nes „YouTube“ nutraukė H264 video versijų pateikimą. Vietoje to, aukštos skiriamosios gebos video „YouTube“ kanale pateikiami VP9 kodavime, kurio „Safari“ kol kas nepalaiko. Dar neteko matyti, kad „YouTube“ būtų kaip nors pakomentavusi šį savo veiksmą, tačiau pernai „Google“ sakė, kad „VP9 vis populiarėjančiame aukštos skiriamosios gebos video pasaulyje yra gerokai efektyvesnė nei senesni kodavimai.“

iOS ir macOS aplikacijos

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

naujos iOS aplikacijos

  • Mysterium: The Board Game: 6,99 €
  • The Binding of Isaac: Rebirth: <a href=“https://itunes.apple.com/lt/app/the-binding-of-isaac-rebirth/id1069549814?mt=8” target=“_blank” rel=“nofollow”">14,99 €
  • Yuri: 2,99

macOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų