Savaitės naujienų apžvalga: 43-a 2016 metų savaitė

43-os 2016 metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai „Mac Arena“ svetainėje, o taip pat nemokamai ar pigiau platinamų bei naujų „iOS“ bei „OS X“ aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Google Assistant vs Siri!
  • „Chipworks“ išardė 128GB talpos „iPhone 7“ ir nustatė, kad įvairūs foto-kameros elementai kainuoja apie 26 USD, arba beveik 9,5% nuo visos šio telefono savikainos, kuri manoma yra 275 USD. Nors kamerai „Apple“ skyrė nemažai dėmesio, ji nėra pats brangiausias elementas telefone. „iPhone 7“ ekranas kainuoja 37 USD, o „A10 Fusion“ procesorius 40 USD. Tiesa, nebūtinai „Apple“ šie elementai kainuoja būtent tiek, tai tik „Chipworks“ spėjimas.
  • „iPhone 7 Plus“ ir „Pixel XL“ kamerų palyginimas prasto apšvietimo sąlygomis.
  • Antradienį „Apple“ pristatė savo ketvirto fiskalinių metų ketvirčio, kuris baigėsi rugsėjo 24 d. finansinius rezultatus. Daugiau apie tai skaitykite čia.
  • Pamenate bičiuką, kuris su Petankos (populiarus prancūzų žaidimas) kamuoliu daužė Dižone esančios Apple Store lentynose eksponuojamus iPhone ir Mac? Tai jis sulaukė savo elgesio įvertinimo. „Le Figaro“ rašo, kad teismas šį įsiutusio Apple Fano pasirodymą įvertino skirdamas jam puse metų kalėjimo bausmę atidedant ir priteisė sumokėti Apple 17548€ už padarytą žalą. Apple prašė 60000€, tačiau teismas šios sumos nepatvirtino.
  • Internete pasirodė informacija, kad „Apple“ neišleis 5 colių „iPhone 8“ versijos, o tik 4,7 colio ir 5,5 colio.
  • Interneto platybėse sklando gandai, kad prekyba „Apple AirPods“ (179€) ausinėmis prasidės vėliau nei planuota. „Apple“ interneto svetainėje prie ausinių, anksčiau buvo rašoma: „late October“, bet dabar „Coming Soon“ ir manoma jog prekyba jomis prasidės tik lapkričio mėnesį, kas yra ganėtinai logiška, nes spalis jau baigiasi.
  • Šią savaitę suėjo 25 metai nuo pirmo „Apple“ nešiojamo kompiuterio išleidimo.
  • „Apple“ ketvirtadienį pristatė naujus „MacBook Pro“ kompiuterius su „Touch Bar“. Šiuose kompiuteriuose „Apple“ USB 3.0 jungtis pakeitė į su „USB Type-C“ jungtimis suderinamomis „Thunderbolt 3.0“. Dabar norintys laidu pajungti „iPhone“ prie naujų „MacBook Pro“ kompiuterių turės naudoti „USB-C/USB“ adapterį, kuris pas „Apple“ kainuoja 25€. Žinoma to daryti nebūtina, nes sinchronizuoti „iPhone“ su „iTunes“ galima ir per „Wi-Fi“. Daugiau apie renginį informacijos rasite čia.
  • Išleidusi visą virtinę „Mac“ kompiuteriams skirtų „Apple“ aplikacijų atnaujinimų, kompanija atnaujino ir „iOS“ skirtas „iWork“ aplikacijas: Pages, Keynote ir Numbers.
  • Atnaujinusi savo svetainę po renginio ir papildžiusi ją naujais „MacBook Pro“ kompiuteriais, „Apple“ pašalino iš jos 11 colių „MacBook Air“. Matyt, kad šiam mažyliui jau RIP.
  • „Microsoft“ išleido „iOS“ skirtos „Skype“ atnaujinimą, kuris leidžia pasiųsti „Skype“ žinutę „Siri“ pagalba. Papildomai atnaujinimas įdiegė galimybę naujausias „Skype“ žinutes matyti „Apple Watch“.
  • Po Brexit susilpnėjęs svaro kursas pabrangino „Mac“ kompiuterius britams. Kai kurie „Mac“ modeliai pabrango net 500£.
  • Jei laukiate 4K ar 5K „Apple“ monitoriaus, ko gero reikėtų nustoti laukti. Sakoma, kad „Apple“ atsisako monitorių ganybos. Birželį „Apple“ oficialiai nutraukė Thunderbolt monitorių gamybą, o dabar kaip išorinius monitorius siūlo du LG monitorius.
  • Naudojantiems „Microsoft Office“ ir galvojantiems apie naujo „MacBook Pro“ su „Touch Bar“ įsigijimą – „Microsoft“ pateikė trumpą informaciją, kaip „Touch Bar“ bus išnaudojama su „Office produktais“.
  • Nauji „MacBook Pro“ kompiuteriai tikrai sulaukė didelio susidomėjimo. Prasidėjus išankstiniams jų užsakymams nereikėjo ilgai laukti kol prie pristatymo laikų pasirodys „4–5 savaitės“, o tai reiškia, kad pirmiesiems užsakymams skirtas kiekis jau baigėsi.
  • Kaip bebūtų keista, tačiau yra nemažai „Mac“ naudotojų, kurie dėl vienų ar kitų priežasčių yra priversti naudoti „Windows“. „Apple“ išleidus naujus „MacBook Pro“ kompiuterius su „Touch Bar“ daug kam iškilo klausimas ar ta stebuklinga juosta veiks ir „Windows“ aplinkoje. Atsakymas paprastas – „Windows“ aplinkoje „Touch Bar“ rodys tradicinius F1-F12 mygtukus ir „Esc“ klavišą. Tiesą sakant, su naujais „MacBook Pro“ „Windows“ naudotojams bus dar prasčiau, nes F klavišai veiks tik kaip funkciniai ir jų nebus galima panaudoti ekrano šviesumo reguliavimui ar muzikos valdymui. „Microsoft“ operacinės sistemos aplinkoje neveiks ir „Touch ID“.

iOS ir Mac aplikacijos bei žaidimai

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

naujos iOS aplikacijos ir žaidimai

Mac aplikacijos ir žaidimai

naujos Mac aplikacijos ir žaidimai

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų