Savaitės naujienų apžvalga: 35-a 2016 metų savaitė

35-os 2016 metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai „Mac Arena“ svetainėje, o taip pat nemokamai ar pigiau platinamų ir naujų „iOS“ bei „OS X“ aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Microsoft“ toliau bando visaip išaukštinti savo produktus žemindama „Apple“ gaminius. Dabar desperatiškų konvulsijų tampoma „Microsoft“ tęsdama savo reklaminę „Surface“ kampaniją teigia, kad „Mac’as“ naudingas mažiau nei kepurė katinui.
  • „Apple“ per klaidą praleido į „iTunes App Store“ aplikaciją pavadintą „PG Client“. Greičiausiai aplikacijos kūrėjams pavyko apgauti „Apple“ cenzorius pristatant aplikaciją kaip skirtą aptarnauti „Dribble“ paslaugas, tačiau įdiegus aplikaciją „iPhone“ ir „iPad“ galima nesunkiai jaibreak’inti, nes prie sistemos galima prieiti root teisėmis bei pasiekti „Cydia“. Aplikacijos jau nebėra „App Store“, tačiau ją įdiegę „iOS“ 9.2 - 9.3.3 versijų naudotojai galėjo legaliai, nes aplikacija iš „App Store“ jailbreak’inti savo įrenginius.
  • „Apple“ Airijai liepta išsireikalauti 13 mlrd. €. Milijardinė bauda „Apple“ – didžiausia ES kada nors privačiai įmonei paskirta bausmė. „JPMorgan“ analitikai dar iki sprendimo spėjo, kad, blogiausiu atveju, „Apple“ gali tekti susimokėti 17 mlrd. €. Pernai „Europos Komisija“ taip pat liepė Nyderlandams iš „Starbucks“ atsiimti apie 30 mln. Eur, panašią sumą iš „Fiat“ turėjo atsiimti ir Liuksemburgas.

    „Apple“ nėra vienintelė Silicio Slėnio kompanija besistengianti vienaip ar kitaip sumažinti mokesčių naštą. Žemiau grafikas kaip kelios kitos technologijų gigantės mėto pėdas.
  • „Apple“ gavo pasiūlymą iš Turkijos premjero pavaduotojo Mehmet Simsek perkelti savo gamybą į Turkiją. Vietinio laikraščio „Cumhuriyet“ duomenimis tokį pasiūlymą inicijavo 13 milijardų eurų sąskaita Europos Komisijos pateikta „Apple“. Čia, sakė Turkijos premjero pavaduotojas „Apple“ galės gauti dar geresnes sąlygas ir išvengti Europietiškos biurokratijos.
  • Airijos valdančiosios partijos biurai, po triukšmo susijusio su „Apple“ mokesčiais šalyje, buvo užpilti obuoliais.
  • „Apple“ papildė „iCloud“ saugyklos planą 2TB vieta, kurios kaina 19,99 €/mėn.
  • BMW automobilių pirkėjai JAV dabar pirkdami gali pasirinkti 300 USD kainuojančią „Apple CarPlay“ funkciją daugelyje kompanijos leidžiamų modelių.
  • „Dropbox“ privertė 68 milijonų jos paslaugos vartotojų paskyrų savininkus pakeisti slaptažodžius, nes šie nebuvo pakeisti nuo 2012 metų. Atrodytų kaip ir viskas gerai, bet pasirodo, kad tada į „Dropbox“ buvo įsilaužta ir užvaldyta šitiek paskyrų duomenys. Kompanija apie tai tylėjo kelis metus ir tik dabar suzgribo apie tai pranešti. Jei nesate tiek metų keitę slaptažodžio ir ypač, jei per kvailumą, tą patį slaptažodį naudojate ir el. pašto paslaugai, kurios adresas susietas su „Dropbox“ - geriau jį pakeiskite.
  • Nors dar nepasirodė šių metų „iPhone“ modelis, gandų vaikytojai jau kalba, kad dar sekančiame modelyje „Apple“ pradės naudoti akies rainelės skenerį, matyt, vietoje pirštų atspaudų skenavimo. Akies rainelės skenavimo metodas yra 1000 kartų tikslesnis nei skenuojant pirštų atspaudus.
  • Sekančią savaitę „Apple“ iš savo aplikacijų parduotuvių pradės išmetinėti aplikacijas, kurios seniai nebuvo atnaujintos ir neveikia moderniuose jos įrenginiuose ir operacinėse sistemose. „iOS App Store“ yra daugiau nei 2 mln. aplikacijų ir kiekvieną savaitę parduotuvėje atsiranda apie 100 000 naujų programėlių.
  • „iOS 10“ „Apple“ atidarė programuotojams prieigą prie „Siri“ ir dabar kiekviena aplikacija, jei tai įdiegs jos kūrėjai, galės integruoti balso asistentą. Ta proga kompanija sukūrė kelis puslapius dedikuotus „Siri“.
  • EK nutarimą „Apple“ sumokėti 13 mlrd. USD kompanija pavadino „visiška politine nesąmone“.
  • Profesionalus kelionių fotografas Elia Locardi paskelbė 30 minučių trukmės video, kuriame aiškina kaip fotografuoti ir redaguoti RAW failus nenaudojant kompiuterio ir pasitelkiant tik „Adobe Lightroom Mobile“ aplikaciją, kuri įgavo galimybę redaguoti RAW failus 2016 metų birželį, ir „iPad Pro“.
  • Po 13 milijardų eurų Europos Komisijos pateiktos sąskaitos „Apple“, ši paskelbė apie savo planus perkelti visus savo pinigus iš Europos namo – į JAV.
  • Kaip sekasi „Apple“ su naujo biuro-miestelio statyba.

„iOS“ ir „OS X“ aplikacijos

„iOS“ žaidimai

taikomosios „iOS“ aplikacijos

naujos „iOS“ aplikacijos

„OS X“ aplikacijos

naujos „OS X“ aplikacija ir žaidimas

  • VPN Unlimited ver 3.0 - Encrypted, Secure & Private Internet Connection for Anonymous Web Surfing: 0,00 €
  • Shadow Complex Remastered: 14,99 €
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų