Greitesnis būdas į žinutę ar el. laišką įterpti tekstą „iOS“ ir „OS X“

Daug „Mac“ ir „OS X“ vartotojų (ypač pastarųjų) net elementarius veiksmus, pavyzdžiui norėdami persiųsti teksto fragmentą, dažnai tai atlieka pasirinkdami sudėtingesnį ir ilgesnį būdą.

Įprastai, kai reikia tekstą iš interneto svetainės ar dokumento įterpti į elektroninį laišką, žinutę ar paviešinti socialiniuose tinkluose - vartotojai jį nukopijuoja, tada atidaro naują reikiamos aplikacijos langą ir tada jį įterpia. Kai kurie tai daro naudodami meniu komandas, kiti - naudodami klavišų kombinacijas Cmd ⌘-C ir Cmd ⌘-V, sumanesni dar pasitelkia ir Alt ⌥-Cmd ⌘-Shift ⇧-V klavišų kombinaciją. Visi šie būdai yra geri, tinkami ir veikiantys. Tačiau įterpti tekstą į elektroninį laišką, „Messages“ žinutę ar jį paviešinti socialiniuose tinkluose galima ir gerokai trumpesniu bei greitesniu būdu.

Būdas „OS X“ leidžiantis tekstą įterpti greičiau yra paprastas, tereikia pažymėti reikiamą teksto dalį, paspausti dešinį pelės klavišą ir pasirodžiusiame kontekstiniame meniu pasirinkti Share ir reikiamą paslaugą.

Būdas greitai pasidalinti tekstu „OS X“

Ši funkcija veikia daugelyje „OS X“ vietų ir aplikacijų ir puikiai tinka kai reikia persiųsti teksto fragmentą.

Tokia pati galimybė egzistuoja ir „iOS“. Pažymėjus tekstą ir pasirodžius kontekstiniam meniu - tereikia jame pasirinkti Share… ir tada paslaugą, kurios pagalba norite tą tekstą persiųsti ar paviešinti.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų