Kelios gudrybės iOS įrenginių vartotojams padėsiančios greičiau rašyti ar sumažinti praleistų skambučių kiekį

Tikriausiai naudodamiesi iOS įrenginiu kiekviena dieną, atrandame kažką naujo, kas nustebina esančių galimybių paprastumu.

Apple savo iOS įrenginių vartotojams paliko keltą paslėptų gudrybių, apie kurias net nepagalvotum. Štai keletas iš įdomesniu.

Greitesnis būdas padėti tašką sakinio gale

Rašydami tekstą, ar tai būtų iMessage, SMS, Notes, Facebook ir t.t, baigdami sakinį, sakinio gale dedame tašką, tada spaudžiame tarpo klavišą ir toliau rašome naują sakinį. Yra greitesnis būdas padėti tašką sakinio gale ir taip pagreitinti teksto rašymą bei sutaupyti brangaus laiko. Kaip tai padaryti? Tai paprasta. Norėdami baigti sakinį 2 kartus bakstelėkite „tarpo klavišą“. Automatiškai bus padėtas taškas, kartu žymeklis paliks ir tarpą tarp taško ir naujo sakinio pradžios.

Jei du kartus paspaudus tarpo klavišą taškas nepadedamas - patikrinkite ar šios funkcijos nesate atjungęs iOS įrenginio nustatymuose. Settings: General > Keyboard > "." Shortcut turi būti įjungtas .

Safari naršyklėje greitesnis galūnių, kaip .lt, .com, .org ir t.t įvedimas

Greitesnis būdas padėti tašką sakinio gale rašant tekstą iOS įrenginyje.

Naršant, jei nespaudžiame ant svetainėje esančios nuorodos ar nepasirenkame svetainės iš išsaugotų/mėgstamų svetainių sąrašo, adreso laukelyje reikia suvesti pilną interneto svetainės adresą, nurodant ir aukščiausio lygio domeną (angl. Top-level domain) arba galūnes. iOS yra galimybė galūnes pagreitinti aukščiausio lygio domenų, tokių kaip .lt, .com, .org ir t.t. įvedimą. Kaip tai padaryti?

Prie „tarpo klavišo“ esantį (.) reikia spausti ir palaikyti nuspaudus. Netrukus atsivers mažas meniu, kuriame bus surašytos galūnės, pasirinkus kurią nors galūnę, automatiškai bus įrašyta į adreso laukelį. Taip bus išvengiama galūnės suvedimo rankiniu būdu. Langelyje atsirandančių domenų pasirinkimas priklauso ir nuo šalies: kaip taisyklė parinktyse visada yra „.us“, regiono domenas (pvz esant Europoje bus galimybė pasirinkti „.eu“), .„edu“, (jūsų šalies aukščiausio lygio domenas, pvz. „.lt“), „.net“, „.edu“, „.com“, „.org“.

Simbolio įterpimas

Kartais rašant tekstą reikia įterpti kokį nors simbolį: paspaudus 123 pasirenkame simbolį, kad grįžti į pagrindinį meniu vėl spaudžiate ABS. Bet yra gudrybė, kaip tai galima padaryti greičiau. Kaip pasinaudoti šia gudrybe?

Laikote pirštu spausdami 123 klavišą, neatleisdami vedate pirštą ekranu link norimo skaičiaus ar simbolio, pasirenkate norimą simbolį, ir atleidžiate pirštą. Automatiškai būsit vėl gražinti į pagrindini meniu ir nereikės pakartotinai spausti ABC klavišo.

Papildomi simboliai iOS įrenginio klaviatūroje

Greitesnis būdas įterpti simbolį rašant tekstą iOS įrenginyje.

iOS klaviatūra turi ir papildomų paslėptų simbolių. Bakstelėkite mygtuką 123 norėdami pereiti prie skaitmenų ir simbolių klaviatūros, bakstelėkite $ simbolį ir palaikykite neatitraukdami piršto. Atsivers mažas meniu, kuriame rasite valiutos simbolių ir kt.

Atšaukimo - „Undo“ funkcija

Teksto iškirpimo atšaukimas papurtant iOS įrenginį

Nė vienas nesame neklystantis ir kartais nutinka taip, kad rašydami kartais tyčia ar per klaidą pasinaudojame funkcija „Cut“ ir ištriname tekstą tai padarę suvokiame, kad šitaip pasielgėme be reikalo. Žinoma, galima vėl spausti ir laikyti nuspaudus norimoje teksto vietoje, pasirinkti iš kontekstinio meniu „Paste“, bet yra greitesnis būdas ir kodėl gi juo nepasinaudoti:

Stipriai laikome savo mylimąjį iOS įrenginį, ir tiesiog papurtom švelniai į šonus. Ekrane atsiras lentelė. Pasirenkate „Undo Cut“ ir žinutės tekstas ar dalis jo, bus gražinta atgal.

Tiems kas mėgsta užmigti su muzika

Jei mėgstate užmigti su muzika, jums žinomas tas nemalonus jausmas kai saldžiai užmigus tenka „graibyti“ aplinka save ieškant iPhone ar iPod, kad išjungti jame grojančią muziką.

Automatinis muzikos išjungimas iOS įrenginyje praėjus nustatytam laiko tarpui.

iOS įrenginiuose yra galimybė nustatyti automatinį muzikos išjungimą po tam tikro laiko.:

  • Atidarykite „Clock“ aplikaciją
  • Pasirinkite „Timer“
  • Pasirinkite „When Timer Ends“
  • Bakstelėkite „Stop Playing“
  • Pasirinkite „Set“
  • Pasirenkate laikmačio laiką, kiek laiko norite, kad skambėtų muzika iOS įrenginyje. Pasirinkus spaudžiate “Start“ mygtuką. Tada atsidarote esančių savo telefone muzikos kūrinių grojaraštį ir pradedate klausytis muzikos. Pasibaigus laikmačio nustatytam laikui, muzika automatiškai bus išjungta, ir iOS įrenginys pereis į ramybės būseną.

    LED Flash funkcija

    Gaudami tekstinį pranešimą, iOS įrenginys mus apie tai įspėja garso ar vibracijos signalu, priklausomai nuo to kaip esame nurodę įrenginio nustatymuose. Tačiau net ir nepaprastai mylėdami savo iOS įrenginį ir nesiskirdami su juo net tada kai einame į ten kur kaip taisyklė einama po vieną, kartais savo įrenginį paliekame ant stalo, lovos, pagalvės… ir apie žinute atsiųstą draugo, kaimyno, kolegos ar šeimos nario „paskutinės minutės pasiūlymą smagiai praleisti laiką“ sužinoma kai jau būna per vėlu.

    iOS įrenginyje yra esanti blykstė gali būti naudinga ne tik fotografuojant riboto apšvietimo sąlygomis, net ir informuoti mus atėjus žinutei, sulaukus skambučio, ar tiesiog suskambus iOS įrenginyje esančiam žadintuvui.

    iOS įrenginyje atlikus žemiau pateiktus nustatymus, šviesos elementas pradės mirksėti automatiškai įspėdamas apie žinutę, skambutį ar kitą signalą:

    • Atidarykite „Settings“ aplikaciją
    • Pasirinkite „General“
    • Pasirinkite „Accessibility“
    • Bakstelėkite “LED Flash for Alerts“
    Informavimas apie gautą žinutę, skambutį ar suveikus žadintuvui šviesos signalu - įjungimas iOS įrenginyje.

    Tiesa, jei iOS įrenginį padėsite blykste į apačią - saulėtą dieną tokio įspėjimo galite ir nepastebėti.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Niurzga

Technikos ir įvairių skaitinių mėgejas.

Komentarų: 8 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Smulkmenos, bet malonios. Ačiū už pamokas:)

  2. kažkodėl neveikia tas bairis su taško dėjimu spaudžiant du kart tarpą

  3. kaip Samsung J3 nustatyti kad klaviatura veiktu po pirmo paspaudimo,nes dabar reikia paspausti raide ir poto vel ta pacia raide du kart kad pasirasytu raide?

    • Manau, kad susidūrėte su „Android“ sistemos džiaugsmais. Kaip padaryti kad veiktų Samsung J3 ar koks nors kitas telefonas jį panaudojus kurį laiką nežinau. Galėčiau patarti nudažyti telefoną žaliais dažais ir išmesti į žolę, kad nerastumėte, o vietoje jo nusipirkite iPhone ir pamirškite vargus.

  4. Sveiki,
    Android 7 desktope yra telefono ir mesengerio ikonós. Prie jų neatsiranda ženklelis apie praleistus skambučius ar žinutes. Gal kažkur nustatymuose netyčia aš esu išjungęs šią funkciją

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų