Savaitės naujienų apžvalga: 33-a 2016 metų savaitė

33-os 2016 metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai „Mac Arena“ svetainėje, o taip pat nemokamai ar pigiau platinamų ir naujų „iOS“ bei „OS X“ aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Pirmadienį „Microsoft“ atnaujino savo „iOS“ skirtą „Office“ taikomųjų aplikacijų paketą, kuriame įdiegtas piešimo pirštu palaikymas „iPhone“. Ši funkcija „Office for iOS“ debiutavo šių metų pradžioje „iPad“ įrenginiuose kartu su „Apple Pencil“ palaikymu, o dabar ja naudotis gali ir mažesnius ekranus turinčių „Apple“ įrenginių savininkai.
    „Microsoft Office“ taikomąsias aplikacijas nemokamai atsisiųsti galima iš „iTunes App Store“:
  • Įprastai teisingą informaciją pateikiantis „KGI Securities“ analitikas Ming-Chi Kuo teigia, kad 2017 metais „Apple“ išleis tris naujus „iPad“: 10,5″ „iPad Pro“, naują 12,9″ „iPad Pro“ ir pigesnio 9,7″ „iPad“ versiją.
  • „Apple“ išleido programuotojams skirtų „iOS 10“, „macOS Sierra“, „watchOS 3“ ir „tvOS 10“ šeštas beta versijas.
  • Pirmadienį „Honda“ pranešė, kad kai rudenį Šiaurės Amerikoje pradės leisti 2017 metų „Civic Hatchback“ modelį jie per „Display Audio“ technologiją palaikys „Apple CarPlay“ ir „Android Auto“, tiesa tik EX, EX-L ir Sport Touring automobilių versijos
  • „iPhone 8“ konceptas
  • Iki to momento, kai nauji „iPhone“ pradės keliauti iš gamyklos į prekybos taškus visame pasaulyje liko visai nedaug ir internete pasirodė „iPhone 7 Plus“ nugarėlės nuotraukos padarytos tiesiog „Foxconn“ gamykloje. Nuotraukose galima matyti dvigubą, bet taip pat bjauriai išsikišusią kamerą, tai jog nebeliko 3,5mm audio jungties, plastikinės, daugelį erzinantys, antenų modulių juostelės persikėlė į kitas vietas, tačiau nėra daugelio minėtos sumanios jungties.


  • „Google“ išleido naują „Skype“ ir „FaceTime“ konkurentę – aplikaciją „Duo“. „Google“ Seattle’o biure įsikūrę inžinieriai sukūrė aplikaciją, kurios pagrindinis ir ko gero vienintelis tikslas „1-to–1“ video pokalbis, joje nėra konferencijų ir žinučių siuntimo galimybės, nėra ir kompiuteriams skirtos platformos. Viskas ko reikia norint naudotis aplikacija yra prisijungti naudojant savo telefono numerį, tad vartotojai nenorintys naudoti „Google“ paskyros vis tiek gali naudotis paslauga.
  • „Apple“ paskelbė, kad statys savo pirmą tyrimų ir plėtros centrą Azijos ir Ramiojo vandenyno regione ir jis bus Kinijoje. JAV įmonei Kinijos rinkoje tenka atlaikyti vis didėjančią konkurenciją, ten vis aktyviau ima veikti vietos elektroninių įtaisų gamintojai. „Apple“ įplaukos Kinijoje, įskaitant Honkongą ir Taivanį, šių metų antrąjį ketvirtį sumažėjo trečdaliu.
  • Naujuose, su „iPhone 7“ susijusiuose ganduose teigiama, kad naujieji „iPhone“ iki baterija bus įkrauta iki tam tikro lygio įkraus įrenginį greičiau. Kai kurie „žinovai“ teigia, kad iki 4 kartų greičiau nei įkraunami dabartiniai „Apple“ telefonai.
  • Nežiūrint visų su „#Surface“ pardavimais susijusių „#Microsoft“ nesėkmių (jei to nepavadinti katastrofomis), Redmind’e įsikūrusi kompanija, užmetusi telefonų gamybą, vis dar nepraranda vilties ir kaip ožiai užsispyrę bando stumdytis kompiuterių gamybos rinkoje bei nepraleidžia progos pasireklamuoti save pastatydami šalia Apple“, na ir žinoma stengdamiesi įkąsti.
  • Nauja „Apple Store“ parduotuvė atvėrė duris įspūdingo dizaino Westfield prekybos centre įsikūrusiame, 4 milijardų JAV dolerių vertės, Santiago Calatrava architekto sukurtame atvertą, į dangų žvelgiančią akį primenančiame Pasaulio Prekybos Centre.


    Viename iš parduotuvės langų „Apple“ įrengė gyvą sieną, kuri gali būti lengvai perkelta į bet kurią parduotuvės vietą

    Stebuklingas stalas
  • „Actual Apple“ teigia, kad 2017 metų MacBook modeliai galės veikti iki 20 valandų papildomai neįkraunami.
  • „Apple“ išleido atnaujintą „Safari Technology Preview 11“ aplikacijos versiją.
  • „Parallels“ išleido „Parallels Desktop 12 for Mac“, kurioje palaikoma „macOS Sierra“ yra atskiras įrankių meniu ir virtualizacijos aplikacija veikia gerokai sparčiau.
  • Ketvirtadienį „Microsoft“ paskelbė, kad savo patyrusiems „Windows“ vartotojams skirtą komandinės eilutės shell’ą „PowerShel“ skelbia atviro kodu ir jis bus prieinamas ir „Linux“ bei „OS X“ naudotojams.

„iOS“ ir „OS X“ aplikacijos

„iOS“ žaidimai

taikomosios „iOS“ aplikacijos

naujos „iOS“ aplikacijos ir žaidimai

„OS X“ aplikacijos ir žadimai

naujos „OS X“ aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų