Savaitės naujienų apžvalga: 27-a 2016 metų savaitė

Tema: Naujienos

27-os 2016 metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai „Mac Arena“ svetainėje, o taip pat nemokamai ar pigiau platinamų ir naujų „iOS“ bei „OS X“ aplikacijų rinkinys.

  • Praėjus trims mėnesiams po „iOS 9.3“ debiutavusios „Night Shift“ funkcijos, „Apple“ suskubo rūpintis „Night Shift“ trademark’o apsauga pateikdama registracijos paraiškas JAV ir Honkonge. Tuo pačiu, panašu, kad šią funkciją „Apple“ planuoja įdiegti į „macOS“ ir „Apple Watch“.
  • Anksčiau jau rašiau apie tai, kad „Šeremetjevo“ oro uosto Maskvoje muitinė pritaikė muitą „Apple Watch“. Po kelių „Apple“ pareiškimų, kuriuos atmetė skirtingi arbitražo teismai, paaiškindami jog nors „Apple Watch“ ir nėra laikrodžio mechanizmo, tačiau įrenginys skirtas rodyti laiką ir dėl šios priežasties Rusijos muitininkai klasifikaciją importuojamam į Rusijos Federacijos teritoriją „Apple“ gaminiui pritaikė teisingą. Reikia manyti, jog „Apple“ apskųs tokį sprendimą.
  • Kalbama, kad „Microsoft“ kuria „viskas viename“ tipo kompiuterį ir taip galėtų sudaryti konkurenciją „Apple iMac“, bet ar sudarys… kaip rodo praktika ligšioliniai „Microsoft“ bandymai gaminti kompiuterius jiems sėkmės neatnešė.
  • Makabriškų vaizdelių mėgėjams gali patikti Morgan Loebel sukurti telefonų dėklai.
  • Kaip veikia, „macOS“ atrakinimas „Apple Watch“ pagalba ir ko reikia, kad ši funkcija veiktų.
  • „Apple“ išleido programuotojams skirtų „iOS 10“, „macOS Sierra“, „watchOS 3“ ir „tvOS 10“ beta 2 ir Programuotojams bei viešiems beta testuotojams skirtas penktąsias „iOS 9.3.3“, „tvOS 9.2.2“ ir „OS X El Capitan 10.11.6“ versijas.
  • Nenokios žinios „Apple“. „Citi“ analitikai nustatė, kad žmonės vis ilgiau naudoja tuos pačius „iPhone“. Prieš metus „iPhone“ keitimo ciklas buvo du metai, o sprendžiant iš grafiko 2018 metais dauguma „iPhone“ keis kas tris metus.
  • Video manantiems, kad Kinijoje paprasta nusipirkti tikrą ar naują iPhone, tame tarpe ir Aliexpress.www.facebook.com/1742810232634259/videos/1769511373297478/
  • Greitai bus parduodamas pirmasis „Apple“ automobilis, tačiau ne tas apie kurį daugelis pagalvotų. Tai 36 metų senumo „Porsche 935“, kurį kažkada Paul Newman vairavo Le Mans’e. Šis, dabar Dick Barbour priklausantis automobilis bus parduodamas rugpjūčio mėnesį „Gooding & Company“ kompanijos „Pebble Beach“ vyksiančiame aukcione. Už automobilį tikimasi gauti 4,5 - 5,5 mln. USD.

    Paskutinių dviejų savo gyvenimo dešimtmečių laikotarpyje Steve Jobs buvo žinomas, kaip „Mercedes“ gerbėjas, tačiau 1980-tais jis mylėjo „Porsche“. Šis „Porsche 935“ yra pirmasis ir kol kas vienintelis lenktyninis automobilis, kurį rėmė „Apple“.
  • „iOS 10“ beta 2 „Apple“ pateikė dar daugiau neužšifruotos informacijos. Pirmojoje „iOS 10“ beta versijoje neužšifruotas buvo tik operacinės sistemos branduolys. Antrojoje beta „Apple“ pateikė nešifruotus sistemos įkrovimo procesus, operatyvią atmintį, branduolį ir visą failų sistemą.
  • „Apple Pay“ paslauga „MasterCard“ ir „Visa“ kortelių savininkams pradėjo veikti ir Šveicarijoje. Tai antroji Europos šalis po JK, kurios gyventojai galės naudotis šia paslauga.
  • Dar anksti daryti išvadas, bet smalsuoliai gali palyginti „Phone 6s“ ir „iPhone 5s“ greičius tarp juose įdiegtos „iOS 9.3.2“ ir „iOS 10 beta 2“ versijų.
  • Ketvirtadienį „Apple“ sužinojo apie dar vieną ją į tesimą padavusį, šį kartą Pensilvanijos, pilietį. Samuel Lit tvirtina, kad „web carousel“ technologija, kurią „Apple“ naudoja dabartinėje savo interneto svetaine (automatinis skirtingų paveiksliukų perslinkimas) yra jo patentuota dar 2008 metais.
  • „Apple“ išleido vadovą tiems, kas nemoka naudotis „iPad“. Jį galima nemokamai atsisiųsti iš „iBook“ parduotuvės.

laikinai pigiau, nemokamai platinamos bei naujos „iOS“ ir „OS X“ aplikacijos bei žaidimai

„iOS“ žaidimai

taikomosios „iOS“ aplikacijos

naujos „iOS“ aplikacijos

„OS X“ aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų