Kaip paslėpti apatinę juostą (Dock'ą) esančią „iPhone“ ekrane

Jei norite atsikratyti „Dock“ juostos esančios „iPhone“ apačioje.

Jei norite atsikratyti apatinės „Dock“ juostos esančios pagrindiniame „iPhone“ ekrane – galite tai padaryti ir tam nereikia „jailbreak’inti“ savo telefono. Būdas, kurį aprašysiu žemiau susijęs su darbalaukio paveiksliuko pritaikymo klaida esančia įvairiose „iOS“ versijose, tame tarpe ir „iOS 9.3“.

Žemiau aprašomas būdas veikia visose „iOS 9.3“ versijose bei, kai kurie žmonės tvirtina, kad ir senesnėse, tokiose kaip „iOS 9.1“, tačiau aš šito negaliu patvirtinti, nes netikrinau.

Žemiau aprašyti veiksmai turi būti atliekami „iPhone“ pagalba.

  1. Savo „iPhone“ reikia patalpinti specialų paveikslėlį, kurį rasite šioje nuorodoje
  2. Paspauskite pirštu ant paveiksliuko ir pasirodžiusiame meniu pasirinkite Save Image. „iOS“ „Dock“ juostos panaikinimas
  3. Atidarykite „Photos“ aplikaciją, raskite tik ką išsaugotą pilko kvadrato paveikslėlį ir paspauskite ant dalinimosi piktogramos iOS 9 dalinimosi (Share) piktograma
  4. Pasirinkite Use as Wallpaper
  5. Pažymėkite Still ir paspauskite ant „Set“.
  6. Pasirinkite Set Home Screen
  7. Grįžkite į pagrindinį „iPhone“ (Home) ekraną

Jei viską atlikote teisingai – pastebėsite, kad įprastai telefono ekrano apačioje esančios juostos nebeliko ir pagrindinio ekrano vaizdas tapo švaresnis.

„iOS“ „Dock“ juostos panaikinimas

Norėdami susigrąžinti „Dock“ juostą – pasirinkite bet kurį kitą paveikslėlį.

Prie šio švaresnio vaizdo nereikėtų labai stipriai prisirišti, nes labai tikėtina jog klaidą išnaudojamą šiai galimybei „Apple“ ištaisys būsimose „iOS“ versijose.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Apsidžiaugiau, pagalvojęs, kad tikrai tai įmanoma perskaitęs antraštę. Tačiau toks sprendimas tai jau labai primityvus:) Jei tikrai būtų galima tą durnai atrodanti blurintą dock'ą panaikinti neinant į tokį kompromisą kai ir fonas tuomet galimas tik pilkas - būtų visai smagu.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų