Savaitės naujienų apžvalga: 18-a 2016 metų savaitė

Tema: Naujienos

18-os 2016 metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai „Mac Arena“ svetainėje, o taip pat nemokamai ar pigiau platinamų ir naujų „iOS“ bei „OS X“ aplikacijų rinkinys.

  • 2015 metais „Apple“ startavo savo reklaminę kampaniją „Shot on iPhone“, kurios metu buvo rodomas „iPhone“ padarytos įvairios nuotraukos. Motinos dienos proga „iPhone“ gamintoja išleido dar vieną šios kampanijos reklaminį video.
  • „Apple Watch“ ne tik puikus laikrodis bet ir geras bandymų poligonas programuotojams. Programuotojas Nick Lee sėkmingai įdiegė „Windows 95“ operacinę sistemą į išmanųjį „Apple“ laikrodį. „Mac OS“ (versiją 7.5.5) į laikrodį jis sėkmingai įdiegė jau anksčiau.
  • Drake išleidus naują albumą „Views“ repuotoją aplankė didelė sėkmė – per pirmas 24 valandas, kai šis ji albumas tapo prieinamas „iTunes“, parduota 600 000 jo kopijų.
  • „15 minučių“ paskelbė straipsnį, kuriame aprašoma keistai nemaloni tautiečio patirtis su „iDeal“ servisu.
  • „Apple“ papildė savo lyderių sąrašą „marketing and communications“ viceprezidento pareigas užimančiu Tor Myhern.
  • Analitikai kaip visada nusiteikę prastai ir prognozės jų liūdnos. „Apple“ kompanijoje yra visas „kadrų skyrius“ ir jame dirba tiek „Apple“ darbuotojai, tiek ir kontraktoriai. „VentureBeat“ duomenimis kompanija ruošiasi stipriai apkarpyti šio skyriaus darbuotojų skaičių. Sakoma, kad visi kontraktoriai jau atleisti ir prie jų prisijungė ir kai kurie tame skyriuje dirbę „Apple“ darbuotojai. Pranešama, kad iš viso atleista apie 100 žmonių ir kompanija naujų į jų vietą priimti nesiruošia. Kol kas oficialių duomenų apie šiuos pasikeitimus nėra, tačiau greičiausiai tai susiję su neigiamomis analitikų prognozėmis likusiai metų daliai.
  • Jei kartais esate vienas tų, kurie be „iPhone“ dar mėgsta ir dūmus, uodus, gerą nuotaiką, gryną orą bei gamtą – greičiausiai žinote, kad prie ežero ar miške rasti rozetę įkrauti telefonui gana sudėtinga, tačiau tai nereiškia, kad išeities nėra. Jei esate nagingas „gamtinį“ įkroviklį galite pasigaminti ir pats, tačiau jei ne - tokį, kuris iš lėto, bet kraus „iPhone“, kad ir nuo laužo ugnies - galite įsigyti čia (JAV) arba čia (Jungtinė Karalystė).
  • CNBC interviu su „Apple“ vadovu Tim Cook. (Jei nematote video - pabadykite atjunkti „Ad Blocker'į“ ir atnaujinti/refresh šį puslapį. Jei ir tai nesuveiks - pabandykite šią nuorodą.)
  • „Apple“ padidino „iPhone SE“ užsakymų kiekius taip patvirtindama finansinių rezultatų paskelbimo metu nuskambėjusį teiginį, kad šio modelio telefonų pardavimai labai sėkmingi.
  • „Apple“ išplatino programuotojams skirtas: „tVOS 9.2.1“, „OS X El Capitan 10.11.5“, „iOS 9.3.2“ ketvirtas beta versijas.
  • „Apple“ išleido „Xcode 7.3.1“ atnaujinimą, kuriame ištaisytos kelios kritinės klaidos.
  • „Apple“ įdarbino vieną iš „Google X“ bendraįkūrėjų, robotikos profesorę ir buvusią „Nest“ technologijų vadovę Yoky Matsuoka.
  • „Apple“ nėra vienintelė kompanija Kinijoje galinti pardavinėti IPHONE’us. Kalifornijos kompanija labai saugo savo brangų (visomis prasmėmis) vardą ir neleidžia jo naudoti bet kam, tačiau dar 2012 metais prasidėjusio teismo tarp „Apple“ ir visokių odinių piniginių ir kitokių aksesuarų gamintojos „Xintong Tiandi Technology“ ginčas baigėsi „Apple“ pralaimėjimu. Kinijoje dvi kompanijos gali pardavinėti „IPHONE“.
  • „Apple“ savo reikalavimus aplikacijų kūrėjams papildė nurodymu, kad nuo 2016 metų birželio 1 dienos visos aplikacijos turės palaikyti ir tik IPv6 tinklus.
  • „Los Angeles Times“ rašo, kad angelų miesto policijos departamentui pavyko „nulaužti“ „iPhone 5s“, kuris figūruoja aktoriaus Michael Jace žmonos nužudymo byloje. Buvo manoma, kad April Jace telefone esančios žinutės galėjo atskleisti šios žmogžudystės detales. Kalbama, kad aktorius ir jo žmona, SMS susirašinėjimo metu susipyko ir sužinojęs apie neištikimybę, tokiuose filmuose kaip „The Shield“, „State of Play“, „Forrest Gump“, „Planet of the Apes“, „The Fan“ ir eilėje kitų nusifilmavęs aktorius, savo žmoną nušovė. Los Angeles teismas leido įsilaužti į April Jace „iPhone 5s“ ir detektyvai rado būdą tai padaryti. Šioje istorijoje man keista tai, kad LAPD turi specialistą, kuris sugeba įsilaužti į „Secure Enclave“ apsaugotą „iPhone“, kai tuo tarpu FTB negali įsilaužti į „iPhone 5c“, kuriame „Secure Enclave“ net nekvepia.
  • Už pietus su Tim Cook kažkas sumokėjo daugiau nei 500 000 USD - penkis kartus daugiau nei buvo tikimasi. Šie pinigai bus paaukoti į Robert F. Kennedy žmogaus teisių organizacijai.
  • Ketvirtadienį „Apple“ paskelbė apie naują partnerystę su SAP. Tai leis „iPhone“ ir „iPad“ aplikacijas sujungti su SAP HANA platforma ir tokiu būdu stipriai pagerinti įmonių mobilių vartotojų patyrimus.
  • Viena didžiausių San Francisko pakrantėje įsikūrusių nekilnojamo turto kompanijų savo investuotojų susirinkime pasakė, kad „Apple“ savo automobilio projektui ieško maždaug 800 000 kvadratinių pėdų ploto (beveik trečdalio savo naujais statomo biuro-miestelio ploto).
  • „Apple“ pardavimų internetu vadovas Bob Kupbens paliko kompaniją, kurioje dirbo nuo 2014 metų. Į „Apple“ Bob’as atėjo iš „Delta Airlines“, kur užėmė web marketingo viceprezidento postą. Prieš Bob’ą šį postą „Apple“ užėmė Jennifer Bailey dabar vadovaujanti „Apple Pay“ padaliniui. Priežastys kodėl Bob Kupbens paliko „Apple“ nėra žinomos, kaip ir tai kas užims jo vietą. Sakoma, kad Kupbens perėjo dirbti į kitą kompaniją.
  • Tim Cook patvirtino savo dalyvavimą „Startup Fest Europe“ vyksiančiame gegužės 24 dieną Amsterdame. Be „Apple“ vadovo renginyje kalbės Travis Kalanick („Uber“), Eric Schmidt („Alphabet“), Nathan Blecharczyk (vienas iš „Airbnb“ įkūrėjų) ir Olandijos premjeras Mark Rutte.

„iOS“ žaidimai

taikomosios „iOS“ aplikacijos

naujos „iOS“ aplikacijos ir žaidimai

„OS X“ aplikacijos

Jei įsigyjate prekę „Mac Arena“ svetainėje paspaudę ant nuorodos į „Amazon“ svetainę — „MacArena“ gauna nedidelį mokestį.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų