Savaitės naujienų apžvalga: 17-a 2016 metų savaitė

Tema: Naujienos

17-os 2016 metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai „Mac Arena“ svetainėje, o taip pat nemokamai ar pigiau platinamų ir naujų „iOS“ bei „OS X“ aplikacijų rinkinys.

  • „KGI Securities“ analitikas Ming-Chi Kuo pranašauja, kad 2016 metais „Apple“ pagamins mažiau „iPhone“ nei tai padarė 2014.
  • Tiems, kas negali susilaikyti nuo taurelės ar bokalo ir nesėsti prie automobilio vairo – „iDeal“ pradėjo prekiauti „Floome“ alkotesteriais. Įrenginys pajungiamas prie „iPhone“ ausinių lizdo. Papūtus į įrenginį, „iPhone“ ekrane, specialios aplikacijos pagalba, bus parodytas alkoholio kiekis kraujyje. „Floome“ alkotesterio kaina 89€.
  • Kaip ir žadėjo „Microsoft“ išleido savo arkos formos klaviatūros aplikaciją „Word Flow Keyboard [English] with custom backgrounds and one-handed Arc mode“ skirtą „iPhone“. Tiesa, ši aplikacija prieinama, bent jau kol kas, tik JAV „App Store“ vartotojams. Aplikacija palaiko tik anglų kalbą.
  • Aleks Buczkowski iš „Geoawesomeness“ blogo išnagrinėjo „Apple“ žemėlapių automobilį, kuriame bendra naudojamų papildomų technologijų vertė yra apie 175 000 USD.
  • „Apple“ tęsia savo linksmų reklamų kampaniją, kuriose filmuojasi įžymybės ir išleido naują, „iPhone 6s“ filmavimo galimybes reklamuojantį video.
  • Dar viena „Apple“ reklama, kurioje akcentuojamas „Touch ID“ patogumas ir galimybės.
  • „Bloomberg“ parašė įdomų pasakojimą apie vieną iš „Apple“ „iPhone“ gamyklų „Pegatron Corp.“
  • „Nokia“ bando grįžti į vartotojų elektronikos rinką ir už 191 mln. USD įsigijo prancūzų išmanių laikrodžių gamintoją „Withings“.
  • „Microsoft“ kompanija savo „OneDrive“ aplikaciją skirtą „iOS“ papildė plėtiniu leidžiančiu failus į jos „debesį“ patalpinti patogiau.
  • Antradienį vykusioje „Dropbox Open London“ konferencijos metu „Dropbox“ pranešė apie savo projektą „Project Infinite“, populiariai dokumentų saugojimo paslaugai suteiksiančiam galimybę sutaupyti kompiuterio kietajame diske. Su „Inflate“ ir debesyje, ir kompiuterio diske saugomi failai bendraus įprastu būdu, tačiau vartotojas galės nuspręsti, kuriuos failus saugoti ir kompiuteryje, ir „Dropbox“ debesyje, o kuriuos tik debesyje, taip sutaupydamas vietos kompiuterio diske.Kol kas nėra aišku kada šis, kol kas dar testuojamas ir pagrinde įmonėms skirtas produktas bus prieinamas visiems vartotojams.
  • siliconvalley.com paskelbė kompanijų registruotų Silicio Slėnyje finansinius duomenis. Įdomiausia aišku lentelėje yra pelno (Profit) skiltis. Surūšiavus duomenis pagal gaunamą pelną, „Apple“ yra šios lentelės lyderė su 53,73 mlrd. USD. Holdingas „Alphabet“ valdantis „Google“ aktyvus – trečioje vietoje (15,9 mlrd. USD) ir tai mažiau nei „Apple“ sumoka mokesčių. „Facebook“ viso labo devinta (3,67 USD).
  • Nuo 2017 metų sausio 1 dienos, telefonai Indijoje, tame tarpe ir „iPhone“ privalės turėti tam tikrą „panikos“ mygtuką. Šitaip siekiama pagerinti moterų saugumo situaciją šalyje.
  • „Apple“ išleido programuotojams skirtas „tvOS 9.2.1“, „iOS 9.3.2“ ir „OS X 10.11.5“ beta 3 versijas. Kompanija taip pat išleido ir viešam testavimui skirtą „iOS 9.3.2“ trečią beta versiją bei „Safari Technology Preview 3“.
  • „Microsoft“ paskelbė, kad „Skype for Business“, PC vartotojams išleista pernai, pagaliau atkeliauja ir į „Mac“ kompiuterius. Verslui skirta „Skype“ versija skirta „Mac“ dar tik testavimo stadijoje.
  • Trečiadienį į pagrindinį „Apple“ biurą skubėjo policijos pareigūnai. Santa Clara pareigūnas Andrea Urena apie įvykį sakė: apie 8:35 tarnybos gavo pranešimą apie Infinite Loop 1 adresu esantį vyro lavoną su šautine žaizda galvoje. Atvykus į įvykio vietą nustatyta, kad tai „Apple“ darbuotojas, atvejis pavienis ir kitiems netoliese esantiems žmonėms joks pavojus negresia. Apžiūrėjus įvykio vietą - „Apple“ būstinės konferencijų kambarį, bei atlikus ekspertizę nustatyta jog tai buvo savižudybė. „Apple“ pareiškė užuojautą savo buvusio darbuotojo artimiesiems.
  • Patinka tai mums ar ne, bet greičiausiai teks susitaikyti su mintimi, kad standartinės 3,5mm ausinių jungties bus atsisakyta eilėje įrenginių. Jau anksčiau buvo pasirodžiusi informacija apie tai, kad „Apple“ ketina sekančiame „iPhone“ įprastą ausinių jungtį pakeisti „Lightning“ jungtimi, o dabar pasirodė informacija, kad ir „Intel“ turi tokius ketinimus, tik jos atveju standartinės ausinių jungties pakaitalu taps USB-C. Tai reiškia, kad ilgainiui 3,5 mm ausinių jungties nebeliks daugelyje įrenginių. Vargu ar „Apple“ savo „Lightning“ jungtį pakeis USB-C, tačiau ir tokia galimybė egzistuoja.
  • FTB neskelbs savo įrankio naudoto „iPhone 5c“ atrakinimui dėl, kurio buvo kilęs nemažas vajus. Amy Hess iš FTB sakė, kad biuras neturi pakankamai žinių apie tai kaip veikia tas įrankis. Greičiausiai tiesa ta, kad jie ne tik nežino kaip veikia jų už 1,3 mln. USD įsigytas įrankis, bet ir jo įsigijimo sutartyje numatyta sąlyga neleidžianti jiems to įrankio atskleisti.
  • Internete pasirodė atlyginimais besidomintiems įdomia galinti pasirodyti informacija apie algas gaunamas technologinių kompanijų internų. Įdomus faktas tas, kad tokios kompanijos kaip „Apple“, „Google“ ar „Amazon“ nėra to sąrašo, kur minimi didžiausi internų atlyginimai viršuje.
  • „Apple“ nemėgsta kai jos vardas naudojamas reklaminiais tikslais iš anksto su ja nesuderinus. Trečiadienį į tokią nemalonę pateko dvi Rusijos kompanijos: „Риона Плюс“ (up-house.ru) - iš jos „Apple“ reikalauja 7,2 mln. rublių ( ~97 000 €) ir „Cplaza.ru„ bei „Айвенго“ iš kurių reikalaujama 9 mln. rublių (apie 121 000 €).
  • „Apple Music“ aplikacija skirta „Android“ dabar palaiko muzikinius video ir „Šeimos planą“.
  • Balandžio 29 dieną „iTunes Store“ sukako 13 metų.
  • Milijardierius investuotojas Carl Icahn, nerimaudamas dėl „Apple“ veiklos Kinijoje perspektyvų, pardavė visas turėtas technologijų milžinės akcijas. Pernai C. Icahn teigė, jog tai, kad investuoti į „Apple“ yra verta – „aišku net ir kvailiams“. Tuo metu jis valdė beveik 1 proc. „Apple“ – 53 mln. akcijų, kurių vertė siekė 6,5 mlrd. USD. Nors nuo to laiko „Apple“ akcijų kursas krito 20% – milijardierius pareiškė, kad pardavęs savo akcijų paketą vis vien užsidirbo 2 mlrd. USD.
  • „Apple“ marketingo vadovas Phil Schiller savo „Twitter“ paskyroje „Apple“ įrangos vartotojus pamokė gramatikos sakydamas, kad „Apple“ produktų pavadinimai niekada neturi būti naudojami daugiskaita.

„iOS“ ir „OS X“ aplikacijos

„iOS“ žaidimai

taikomosios „iOS“ aplikacijos

„iOS“ aplikacija lietuvių kalba

„OS X“ aplikacijos

nauja „OS X“ aplikacija ir žaidimas

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų