Savaitės naujienų apžvalga: 14-a 2016 metų savaitė

Tema: Naujienos

14-os 2016 metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai „Mac Arena“ svetainėje, o taip pat nemokamai ar pigiau platinamų ir naujų „iOS“ bei „OS X“ aplikacijų rinkinys.

  • Pasaulinę autizmo dieną ir mėnesį „Apple“ pristatė Dillan’ą, jo iPad ir aplikacijas.
  • Pamenate Taylor Swift laišką „Apple“ kur ji piktinosi, kad bandomojo laikotarpio metu už „Apple Music“ patalpintus gabalus atlikėjai negaus honoraro? Tada Taylor savo pasiekė, bet neliko nenubausta :) „Apple“ tuo nušovė du zuikius: nufilmavo skandalingą atlikėją paslaugos reklamoje, su kurios viešinimu ji pradžioje nesutiko ir tuo pačiu parodė efektingą dainininkės kritimą veidu į bėgimo takelį. Taylor teigimu viskas kas matoma reklamoje nufilmuota vienu ypu ir be dublerių.
  • „iPhone“ kankintojai pasmerkė „iPhone SE“ dar vienam bandymui - išbandymui vandeniu. Prabuvus po vandeniu kiek ilgiau nei 21 minutę „iPhone SE“ ekranas užtemo, o šalia gulintis „iPhone 6s“ ir toliau veikė, bet ne viskas taip prastai kaip gali pasirodyti iš šio pasakojimo. Pažiūrėkite:
  • „iFixIT“ išardė mažąjį „Apple“ „iPad Pro“.
    iPad Pro
  • Drono paskraidymas virš naujo, dar tik statomo, „Apple Campus 2“ rodo kiek jau pasistūmėta į priekį.
  • „Apple“ pateikė paraišką patentui pavadintam „Management, Replacement and Removal of Explicit Lyrics during Audio Playbook“, kuriame aprašo būdą pakeisti arba panaikinti keiksmažodžius iš muzikos kūrinių ir audio knygų.
  • „iPhone SE“ ir „iPhone 6s“ atsparumo testas.
  • Nuo balandžio 15 dienos, pirkdami „Apple Store“ vietoje politeleninių maišelių gausite labiau aplinkai draugiškus popierinius.
  • „Apple“ skubėdama ištaisyti „Safari“ klaidą ir skubos tvarka išleisdama „iOS 9.3.1“, šioje versijoje paliko stiprią saugumo spragą – Siri pagalba, neįvedant įrenginio apsaugos kodo, galima prieiti prie kontaktų informacijos ir nuotraukų, tereikia Siri paprašyti paieškoti „Twitter“ įrašuose o tada jau „3D Touch“ pagalba ir t.t. Blogeris „videosdebarraquito“ tai pademonstravo vaizdžiai. Kadangi procese dalyvauja „3D Touch“ - šis būdas atidarė skylę tik „iPhone 6s“ ir „iPhone 6s Plus“.
    Prėjus porai dienų po šios informacijos pasirodymo „Apple“ skylę užlopė.
  • Panašu, kad „Force Touch“ funkcija pagaliau pradėjo skintis kelią ir į kitus „Apple“ įrenginius. JAV patentų ir prekinių ženklų biuras patvirtino naują „Apple“ patentą, kuriame aprašomas „Force Touch“ technologijos panaudojimas „Apple Mouse“.„Apple“ patentas Nr. 9304587 aprašantis „Force Touch“ technologijos panaudojimą „Apple Mouse“
  • Šiais metais „Apple“ parduos milijardinį savo „iPhone“. Analitikai sulyginę visus turimus duomenis priėjo išvados, kad milijardinis „iPhone“ bus parduotas 2016 metų liepos 20 dieną.
  • „Apple“ nutraukė „iOS 9.2.1“ ir grįžti į šią „iOS“ versiją jau nebepavyks.
  • IHS paskaičiavo „iPhone SE“ savikainą. „Apple“ pagaminti šį telefoną kainuoja 160 USD. Įdomu tai, kad prieš du su puse metų pagaminti „iPhone 5s“ kompanijai kainavo brangiau – 191 USD + 8 USD surinkimas.
  • „Apple“ išleido programuotojams skirtų „iOS 9.3.2“, „OS X 10.11.5“, „tvOS 9.2.1“ ir „watchOS 2.2.1“ pirmasias beta versijas bei pirmasias „iOS 9.3.2“ ir „OS X 10.11.5 El Capitan“ beta versijas skirtas viešiems testuotojams.
  • „Google“ naršyklė „Chrome“ jau kuris laikas turėjo savo pranešimų sistemą, tačiau naudojant dvigubą pranešimų sistemą „Chrome“ ir „OS X“ parešimai gali tapti kiek įkyroki. Dabar „Chrome“ vartotojai gali įjungti „OS X“ pranešimų tarnybą „Google“ naršyklėje. „Chreome“ naršyklės adresų lauke parašykite chrome://flags/#enable-native-notifications ir įjunkite šią funkciją paspausdami ant „Enable“. Perkrovus naršyklę, „Chrome“ pranešimus matysite kaip „OS X Notification Center“ žinutes. Tiesa, „Google“ inžinieriai įspėja, kad ši naršyklės funkcija dar yra testavimo fazėje.
  • „Google“ svarsto galimybę „Apple“ „Swift“ programavimo kalbą padaryti „pirmos klasės“ programavimo kalba skirta „Android“.
  • FTB sako, kad būdas kurį agentūra įsigijo atrakinti „San Bernardino“ byloje figūravusį „iPhone 5c“ neveikia su „iPhone 5s“ ir naujesniais „iPhone“ modeliais. Nors galima būtų manyti, kad tuo FTB ir „Apple“ kova turėtų ir baigtis, tačiau panašu, kad šitaip nėra ir kova persikelia į Niujorką, kur vykstančioje byloje federalai noro, kad „Apple“ atrakintų Jun Feng – narkotikų prekeivio „iPhone“, kuriam įsigytos priemonės netinka.
  • „Cookie Monster“ ir „Siri“ reklamos filmavimo užkulisiai :)

„iOS“ ir „OS X“ aplikacijos ir žaidimai

„iOS“ žaidimai

taikomosios „iOS“ aplikacijos

nauja „iOS“ aplikacija

  • Hub Keyboard : „Microsoft Corporation“ ekperimentinio projekto „Microsoft Garage“ sukurta aplikacija - klaviatūra be visų klaviatūroms būdingų funkcijų leidžia patogiai ieškoti vartotojo „Office 365“ dokumentuose ir kontaktuose bei patogiai pasidalinti nuorodomis į juos su pašnekovu. 0,00 €

„OS X“ aplikacijos ir žaidimai

naujos „OS X“ aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų