Kodėl „iPad“ neturi iš karto įdiegtos „Calculator“ aplikacijos

Nuo 2010 metų, kai pasaulį išvydo pirmasis „iPad“ praėjo šešeri metai, tačiau išpakavus ir įjungus, šiuos iš parduotuvės atsineštus „Apple“ įrenginius, juose vis dar nerasime skaičiuotuvo aplikacijos.

Pirmasis „iPad“ buvo išleistas 2010 metais ir daugelis įsigijusių šį kompiuterių pasaulyje revoliuciją sukėlusį įrenginį pastebėjo, kad jame nėra iš anksto įdiegtos skaičiuotuvo - „Calculator“ aplikacijos. Nors iš „App Store“ galima atsisiųsti begales aplikacijų – „Calculator“ yra viena tų, kurią tikimasi rasti įrenginyje jau įdiegtą iš karto.

Pasirodo, kad „Calculator“ aplikacijos nebuvimui „iPad“ yra kiek keistoka priežastis ir net istorija susijusi su Steve Jobs. „Reddit“ socialinio tinklo vartotojas „tangoshukudai“ papasakojo istoriją, kurioje dalyvauja Steve Jobs ir Scott Forstall. „Reddit“ vartotojas pasakoja, kad kai buvo sukurtas „iPad“ prototipas, į jį buvo perkelta „iOS“ „Calculator“ aplikacija, kuri nebuvo pritaikyta didesniems ekranams. Tai pastebėjęs Steve, pasikvietė Forstall’ą ir paklausė: „kur yra naujo dizaino skaičiuotuvo aplikacija? Ši atrodo siaubingai.“ Nežiūrint protestų, Steve neuždegė „žalios šviesos“ Forstall’ui kurti naują aplikacijos dizainą, o seno, „iPhone“ pritaikytos išvaizdos „Calculator“ aplikacija buvo pašalinta iš „iPad“ skirtų aplikacijų sąrašo.

Tai dar kartą pademonstruoja Steve Jobs smulkmeniškumą, tačiau įrodo ir tai, kad ši aplikacija yra „Apple“ prioritetų apačioje. Praėjo šešeri metai nuo pirmojo „iPad“ pasirodymo, tačiau „Apple“ sukurtos „Calculator“ aplikacijos skirtos „iPad“ vis dar nėra. „Tangoshukudai“ rašo: „tai buvo tokio žemo prioriteto reikalas, kad niekam ji net nerūpi ir yra gerokai svarbesnių dalykų, kuriais galima užsiimti“.

Nėra įrodymų, kad „Reddit“ vartotojo „Tangoshukudai“, kuris tvirtina anksčiau dirbęs „Apple“ yra tiesa, tačiau tai panašu į tiesą, nes tada kai kompanijai vadovavo Steve Jobs, taip nutikdavo labai dažnai.

Žinoma, „Apple“ sukurtos skaičiuotuvo aplikacijos nebuvimas yra jokia bėda ir gal net priešingai – šios aplikacijos nebuvimas leido eilei programuotojų sukurti geresnius, patogesnius ar įvairiapusiškesnius skaičiuotuvų sprendimus. „App Store“ galima rasti gana daug aplikacijų atliekančių skaičiuotuvo funkcijas. Be visos „armijos“ skaičiuotuvų aplikacijų galite išbandyti:

Tiesa, didelėje dalyje nemokamų aplikacijų-skaičiuotuvų, norint turėti visapusiškesnį sprendimų paketą, reikia įsigyti papildomus paketus. Kita vertus, jei retkarčiais tenka atlikti paskaičiavimus ir nesinori verstis per galvą juos atliekant, nei viena skaičiuotuvų aplikacija nekainuoja tiek jog norint ją įsigyti tektų palikti šeimą be atostogų ar save be inksto.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų