Kaip sutrumpinti „iPad Pro“ įkrovimo laiką

Didžiojo „iPad Pro“ vartotojai žino, kad norint pilnai įkrauti šį milžiną užtrunka, tačiau šį procesą pagreitinti.

Praeitą rudenį „Apple“ pristatė naują produktą – „iPad Pro“ su 10 307 mAh akumuliatoriumi. Dideliam 12,9 colio ekranui reikia nemažai elektros energijos, o kartu su juo komplektuojamas 12W įkroviklio nelabai pakanka. Jei „iPad Pro“ nustatytas maksimalus ekrano šviesumas ir tuo pačiu įrenginys pajungtas krautis – 12W įkroviklis sugeba pateikti tik tiek elektros energijos, kiek tuo metu „iPad Pro“ sunaudoja ir akumuliatoriaus nekrauna.

29W įkroviklis ir Lightning to USB-C laidas.

Tačiau taupantiems laiką yra sprendimas – „29W USB-C Power Adapter“ kainuojantis 59,00 €. Nors šis, didesnis nei su „iPad pro“ komplektuojamas įkroviklis, yra skirtas „MacBook“ kompiuteriams – testai rodo, kad jis puikiausiai tinka ir 12,9 colio ekrano įstrižainę turinčiam „iPad Pro“. Tiesa, norint šį įkroviklį naudoti „iPad Pro“ akumuliatoriaus krovimui dar reikės įsigyti, ne tokį jau ir pigų „LightningUSB-C“ laidą. Šių laidų yra išleistos dvi versijos: 1m ilgio kainuojantis 29,00 € ir 2m ilgio kainuojantis 39€. Taigi šis sprendimas labiausiai tinka tiems, kam „laikas – pinigai“.

Bandymai parodė, kad:

  • per 20 minučių „iPad Pro“ įkraunamas naudojant 12W įkroviklį, kuris yra komplekte kartu su įrenginiu – „iPad Pro“ akumuliatorius įkraunamas 5%. Tokiais tempais nuo 0% iki 100% įkrauti „iPad Pro“ trunka 6 valandas ir 40 minučių ir tai tik tuo atveju jei įrenginys tuo metu nėra naudojamas.
  • naudojant 29W įkroviklį per 20 minučių „iPad Pro“ akumuliatorius įkraunamas 14% – tris kartus daugiau nei naudojant 12W įkroviklį.

Įdomu ir tai, kad jei naudojant standartinį „iPad Pro“ įkroviklį naudojant įrenginį su maksimaliu ekranu šviesumu – įkroviklio tiekiamos energijos užtenka tik sunaudojamai „iPad Pro“ energijai ir akumuliatorius nekraunamas, tačiau naudojant tokiomis pačiomis sąlygomis „iPad Pro“ pajungtą prie 29W įkroviklio – jo akumuliatorius per 20 minučių įkraunamas 15%.

Taigi – yra sprendimas leidžiantis 12,9 colio „iPad Pro“ akumuliatorių įkrauti greičiau, tačiau jis labiau tinkamas tiems kas taupo savo laiką ir tokią galimybę pasiryžę išleisti šiek tiek pinigų.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų