Septynmetis pralošė 5 500 eurų tėvo iPad'e

Nors Apple yra įdiegusi eilę apsaugos mechanizmų leidžiančių kontroliuoti pirkimus jos įrenginiuose - tačiau augantis jaunimas yra pakankamai sumanus, kad pergudrauti ir tėvus, ir Apple.

32 metų Mohamed Shugaa ne juokais įsiuto kai pastebėjo, kad iš jo kreditinės kortelės nuskaityta beveik 4 000 £ už pirkinius, kurių jis neplanavo. Kaip paaiškėjo pinigai buvo išleisti gruodžio 13–18 dienomis perkant personažus populiariame žaidime „Jurassic World“, iš jų 1 500 £ vos vienos valandos bėgyje.

Šitaip nerūpestingai per tėvo kreditinę kortelę „prasibėgo“ septynmetis Faisall, kuris penkių dienų bėgyje atliko 65 pirkimus aplikacijoje ir taip palengvino tėvo kišenę 3 911 svarų sterlingų. Septynmetis žinojo tėvo iPad atrakinimo kodą ir tai suprantama, tačiau tai kaip jis įsiminė gana sudėtingą ir ilgą Apple ID slaptažodį - išlieka paslaptimi.

Tėvas kreipėsi į Apple ir ši pažadėjo verslininkui, Vakarų Susekse, Crawley įsikūrusio kilimų centro savininkui 10-ties dienų bėgyje pinigus grąžinti.

„Mano sūnus tiesiog žaidė žaidimą. Jis nežinojo, kad leidžia pinigus. Jam septyneri metai ir jis nežino pinigų vertės“, - sakė septynmečio tėvas.

Mohamed Shugaa (kairėje) ir jo septynmetis sūnus Faisall (dešinėje). Tėvas sakė, jog sūnus nesuprato kad leidžia pinigus žaisdamas kai išleido beveik 4000 GBP.
Mohamed Shugaa (kairėje) ir jo septynmetis sūnus Faisall (dešinėje). Tėvas sakė, jog sūnus nesuprato kad leidžia pinigus žaisdamas ir išleido beveik 4000 GBP.

„Jurassic World“ žaidimas personažų įsigijimui turi savo valiutą - „dino baksus“, kuri perkama už tikrus pinigus ir išleisti žaidžiant galima nemažai. Ypač į žaidimo eigą įsitraukę žaidėjai savo parkuose turi prikaupę iki 50-ties skirtingų dinozaurų.

Apple „disklaimeryje“ teigiama, kad visuose iOS įrenginiuose yra įdiegta „tėvų kontrolės“ (Parental Control) funkcija, kurios pagalba tėvai gali riboti vaikų priėjimą prie tam tikro turinio ir Apple būtų visiškai teisi negrąžindama žaidime sūnaus išleistų pinigų tėvui, tačiau Apple pasielgė draugiškai.

Tai nėra pirmas ir greičiausiai ne paskutinis atvejis, kai vaikai pergudrauja tėvus ir apsiperka pasinaudodami jų kreditinėmis kortelėmis iOS įrenginiuose. Būkite atsargūs ir jei idealiu atveju negalite nupirkti savo atžalai atskiro iPad ir kontroliuoti pirkinius per „Family Sharing“ funkciją - bent jau pasistenkite, kad vaikai nežinotų Jūsų Apple ID slaptažodžio.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų