Savaitės naujienų apžvalga: 51-a 2015 metų savaitė

Tema: Naujienos

51-tos metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai Mac Arena svetainėje bei laikinai nemokamai ar pigiau platinamos bei naujos iOS ir OS X aplikacijos.

  • Europos komisija, Airijoje taikomų mokesčių lengvatos Apple legatyvumo tyrimą nutarė atidėti ir pasibaigs 2016 metų pradžioje prasidedantys rinkimai šalyje.

  • Katy Huberty iš „Morgan Stanley“ prognozuoja, kad sekančiais metais iPhone pardavimai, pirmą kartą istorijoje, kris. „Morgan Stanley“ manymu per 2016 finansinius Apple metus bus parduota 218 mln. vienetų iPhone - 5,7% nuosmukis lyginant su su šiais metais, o per kalendorinius 2016 metus Apple parduos 224 mln. iPhone - 2,9% nuosmukis. Tai ženkliai mažesni skaičiai už tuos, kuriuos pateikė „Morgan Stanley“ pateikė anksčiau (247 mln. vnt. per finansinius Apple metus ir 252 mln. vnt. per kalendorinius metus). Tačiau Huberty teigia, kad Apple pajamos vis tiek išaugs 2%. „Fortune“ praneša, kad Katy Huberty pateiktos prognozės yra pagrįstos sumažėjusiais kompiuterinių komponentų užsakymų kiekiais.
    iPhone pradavimai 2007-2015 ir „Morgan Stanley“ prognozės 2016 metams.

  • Nereikėjo ilgai laukti. „Wall Street Journal“ rašo, kad sekantis Samsung Galaxy 7 bus panaudota technologija leidžianti nustatyti ekrano paspaudimo stiprumą. Kažkaip prastai pas Samsung su fantazija. Nors ši technologija jau kuris laikas egzistuoja ir Apple net nėra pirmoji ją panaudojusi mobiliuose įrenginiuose - Samsung stengiasi viską kopijuoti iš Apple.

  • „CTA Digital 2-In-1 Kitchen Mount Stand for iPad Air/iPad mini and All Tablets (PAD-KMS)“ - visai neblogas laikiklis iPad, jei tenka dažnai naudotis planšetiniu kompiuteriu virtuvėje ar panašiai.
  • iPhone 4s, iPhone 5 ir iPhone 5s su įdiegta iOS 8.4.1 ir iOS 9.2 greičių palyginimai.
    iPhone 4s


    iPhone 5s

    Ir vienas Retro testas palyginimui, kaip veikia iPhone 4s su iOS 5.0.1 ir kaip veikia su iOS 9.2

  • Išskirtinai tik Apple Music prenumeratoriams ir Taylor Swift (Taylor Alison Swift) gerbėjams nuo gruodžio 20 dienos Apple pradės rodyti „The 1989 World Tour LIVE“, skirtą vienam iš paskutinių atlikėjos koncertų.

  • Pirmadienį Samsung pateikė savo paskutinį galimą apeliacinį prašymą JAV teismui, kuriame stengiasi išvengti ar sumažinti 584 mln. USD sumą, kurią turi sumokėti Apple už jos patentų pažeidimus ir kurią, beje, Pietų Korėjos kompanija jau buvo sutikusi buvo jau sutikusi sumokėti.

  • Saugumo ekspertai teigia, kad iš MacKeeper aplikacijos - garsėjančios kaip „scareware“ ir „malware“ serverių ir iš principo nedarančios nieko naudingo, gal greičiau net priešingai, nors anot aplikacijos platintojų turėtų rūpintis Mac kompiuterių saugumu - atsisiuntė 13-kos milijonų vartotojų duomenis, tokius kaip: vartotojų vardai, el. pašto adresai, paskyrų prisijungimo duomenys, kompiuterių vardai, IP adresai, programinės įrangos licencijų ir aktyvavimo kodai, kompiuterių tipai (pvz. MacBook Pro), prenumeratų informacija, telefonų numeriai ir serijiniai kompiuterių numeriai.

  • „Business Insider“ rašo, kad Taylor Swift, po to kai paskelbė savo laišką kuriame kritikavo Apple, kad ši nemoka atlikėjams pinigų kol jie yra „Apple Music“ bandomajame laikotarpyje - buvo gerokai persigandusi ir vis mąstė, kad „Apple tuojau pat įsilauš į jos iPhone, gal jau įsilaužė ir dabar ją seka per telefono kamerą, gal reikia tuojau pat iPhone išjungti, bet ar Apple neištrins visų jos iTunes dainų…“. Žodžiu nieko tokio neįvyko. Atlikėjos gerbėjams pilnas jos interviu su Zane Lowe:

  • „Silicon Valey Business Journal“ rašo, kad Apple tik ką sumokėjo 18,2 milijonų JAV dolerių ir įsigijo nedidelę gamyklą gaminančią mikroschemas San Jose (San Hose). Rašoma, kad Apple šią gamyklą naudos savo procesorių diegiamų jos produktuose testavimui. Įdomu tai, kad įsigijusi šią 70 000 kvadratinių pėdų ploto gamyklą, Apple tapo kaimyne su „Samsung Semiconductor“.

  • Naujausia Gene Munster iš „Piper Jaffray“ atlikta apklausa rodo, kad Apple „iPhone Upgrade Program“ leidžianti iPhone pirkti išsimokėtinai, mokant 24 mėnesius ir kas metai turėti naujausią iPhone modelį - yra populiaresnė nei buvo tikėtasi. Anksčiau buvo manoma, kad šią paslaugą pasirinks 15% iPhone pirkėjų, tačiau pagal Munster surinktus duomenis, šį planą pasirinko 37% pirkusių iPhone 6s ir dabar manoma, kad iki ketvirčio pabaigos besirenkančių „iPhone Upgrade Program“ bus apie 50%, o su laiku šis skaičius gali siekti ir 75%. Lietuvoje tokį planą galima rinktis pas iDeal (gal ir kiti siūlo, bet aš neradau pas juos).

  • KGI analitikas Ming-Chi Kuo rašo, kad sekančių metų pirmoje pusėje Apple greičiausiai išleis naują iPad Air 3 (1H16F). Kuo taip pat rašo, kad vargu ar šis iPad modelis palaikys 3D Touch technologiją. Šio iPad pristatymas gali įvykti, kol kas tik ganduose egzistuojančio, 2016 metų kovo Apple renginio metu, kuriame gandonešiai tikisi išgirsti ir apie Apple Watch 2 bei 4 colių iPhone.

  • Trečiadienį IBM paskelbė, kad išleido savo 100-tąją iOS mobilią „MobileFirst “ aplikaciją. „Mobile First“ skirtų iOS aplikacijų sąraše jau yra tokios aplikacijos kaip: Advisor Alerts, Asset Care, Hospital RN, Passenger+, Sales Assist, Sales Consult, Train Tickets, Traveler Care ir t.t., kurias naudoja tokios kompanijos kaip Air Canada, AXA, Bosch, Coca-Cola Amatil, Japan Post, Rimac, SAS ir Olandijos Vodafone.

  • Apple išleido iOS 9.2.1 ir OS X 10.11.3 pirmąsias beta versijas skirtas programuotojams ir viešiems beta testuotojams.

  • Google paskelbė populiariausių jos paieškos sistemoje 2015 metų ieškotų frazių topą. Vartotojams skirtų technologijų paieškų 2015 Google Top 5 atrodo taip:

    1. iPhone 6S
    2. Samsung Galaxy S6
    3. Apple Watch
    4. iPad Pro
    5. LG G4

  • Apple pakeitė/atnaujino savo interneto svetainės „Mac in Business“ svetainės išvaizdą.

  • Ketvirtadienį Apple paskelbė apie eilę pasikeitimų kompanijos lyderių sąrašuose. Vienas žymiausių tai Jeff Williams, 1998 metais pradėjusiu dirbti kompanijoje ir nuo 2004 ėjusiu operacijų viceprezidento pareigas, paskyrimas kompanijos COO. Phil Schiller perims App Store vadovavimą iš Eddy Cue, kuris ir toliau rūpinsis iTunes Store, Apple Music, Apple Pay, Maps, iAd, iCloud ir iWork aplikacijomis.

    Jeff Williams kairėje ir Philip Schiller dešinėje.
    Jeff Williams kairėje ir Philip Schiller dešinėje.

  • „ParkerVision“ - kompanija iš Floridos, padavė Apple ir Samsung, LG ir Qualcomm į teismą už jos patentuotų, net keturių, technologijų naudojimą savo įrangoje. „ParkerVision“ skunde teigiama, kad Qualcomm ir Samsung šias technologijas naudoja savo gaminamuose komponentuose, o Apple, LG ir pati Samsung juos naudoja savo įrangoje. Samsung dar teks prieš teismą atsakyti ir už savo firminį Shannon 928 RF siųstuvą/imtuvą naudojamą Galaxy S6.

  • Kalbėdamas CBS laidoje „60 Minutes“ su Charlie Rose, pakalbintas apie tai, kad sklando kalbos jog Apple stengiasi išvengti mokesčių mokėjimos, Apple CEO Tim Cook pasakė, kad „tai visiška politinė nesąmone ir Apple sumoka kiekvieną centą, kurį privalo sumokėti“. Laidos metu Cook taip pat sakė, kad JAV mokesčių sistema yra visiškai pasenusi ir yra „baisi Amerikai“. Laidos anonsą rasite CBS News svetainėje.
  • Flickr paskelbė savo 2015 metų statistiką, kurioje teigiama, kad beveik viena iš trijų tinkle patalpintų nuotraukų yra padaryta iPhone pagalba.
    fickr 2015
    Grafikas: flickr.com

Laikinai pigiau ar nemokamai platinamos bei naujos iOS ir OS X aplikacijos

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

naujos iOS aplikacijos ir žaidimai

OS X aplikacijos ir žaidimai

naujos OS X aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų