iPad Pro, kuris nepakeis nešiojamo kompiuterio, apžvalgos

Tema: iPad Pro
iPad Pro

Nors iPad Pro dar nėra Apple parduotuvių lentynose, o išankstiniai užsakymai šiam gigantiškam iPad’ui prasidėjo visai neseniai - yra visa eilė žmonių jau turėjusių galimybę išbandyti šį naują Apple stebuklą.

Startavus Apple naujojo gigantiško, 12,9 colio ekrano įstrižainės iPad Pro pardavimams, tą pačią dieną internete pasirodė ir atsiliepimai apie jį. Žinoma, juos rašantys tą įrenginį gavo kiek anksčiau, tačiau šių straipsnių - apžvalgų buvo nurodyta nepublikuoti iki bus pradėta iPad Pro prekyba.

Didesnėje apžvalgų dalyje apie iPad Pro atsiliepiama teigiamai ir negailima pagyrų Apple sugebančiai padaryti gerokai didesnį įrenginį, kurį vis tiek patogu laikyti rankose, tačiau po Tim Cook pasisakymo, kad iPad Pro gali pakeisti nešiojamą kompiuterį kasdieniniuose reikaluose - daigelis bandžiusių šį galiūną su Apple vadovo pasisakymu nesutinka. iPad Pro priedai: „Apple Pencil“ ir „Smart Keyboard“ sumažina, tačiau nepanaikina prarajos skiriančios iPad ir kompiuterius.

Labai galimas dalykas, kad su iPad Pro, Apple užlipo ant Microsoft ir jos Surface grėblio.

Walt Mossberg, The Verge

„iPad skirtų aplikacijų pagalba galima padaryti daugiau nei kitų gamintojų planšetinių kompiuterių pagalba, tačiau kadangi Apple nesukūrė puikios klaviatūros - iPad Pro nėra visiškas gero nešiojamo kompiuterio, tokio kaip MacBook Air pakaitalas, net tokiam planšetinių kompiuterių žmogui kaip aš“, - savo iPad Pro apžvalgoje rašo Walt Mossberg.

Nėra abejonės, kad daugelis vartotojų įsigijusių iPad Pro bus laimingi ir ypač jei jie naudos jį grafikos tikslams, tačiau aš jo nepirkčiau ir nerekomenduoju jį pirkti vidutinių poreikių vartotojams.

Žemiau esančio video peržiūrai reikalingas Flash.

Lauren Goode, The Verge

Aš vis dar svarstau ar iPad Pro yra tinkamas pakeisti nešiojamą kompiuterį, ar tai tiesiog įrenginys - ne išmanus telefonas, kurį pasiimčiau į savo sekančią kelionę, kas man anksčiau nekeldavo pasitikėjimo jei kalbėti apie iPad. Šis naujas iPad’as yra greitas, galingas ir turi didelį ekraną ir jis niekada „nelagino“ nei „multitaskinant“, nei pereinant iš vienos aplikacijos į kitą. Tačiau jis nėra geresnis nei mano nešiojamas kompiuteris ir pereinant prie jo paaukoti reikėtų mažiau nei tikėjausi.

Sam Grobart, Bloomberg

Aš surizikuosiu pasakydamas, kad nors ne kiekvienas technologijas naudoja taip kaip aš, tačiau daug, o gal daugelis žmonių tai daro taip pat. Mes skaitome straipsnius internete, tikriname elektroninį paštą, rašome. Visiems šiems reikalams nešiojamas kompiuteris vis dar yra elegantiškesnis ir paprastesnis bei keliantis mažiau klausimų. iPad Pro yra viskas kiek sudėtingiau. Tai planšetinis kompiuteris! Su prijungiama klaviatūra ir elektroniniu rašikliu! Jis yra nepaprastai geras visiems šiems dalykams - tiesiog aš nesu tas žmogus, kurį domintų tai, kam geras šis įrenginys.

Scott Stein, CNET

iPad Pro yra pasakų mašina tiems, kas dirba su dizainu ar yra medijų žinovai, tačiau prieš tai kaip iPad Pro taps nešiojamų kompiuterių pakaitalu - šiam elegantiškam planšetiniam kompiuteriui reikia daugiau jam pritaikytų aplikacijų ir priedų.

Lance Ulanoff, Mashable

Jei manote, kad iPad Pro yra tiesiog didesnis iPad - jūs nesuprantate reikalo. Apple iPad Pro yra naujas žingsnis ieškant galimybės iPad pagalba pagerinti verslą ir našumą. Vartotojai, greičiausiai, yra antroje vietoje. Naujasis iPad Pro daro viską ką mažesni iPad gali padaryti, tačiau prie jo pajungus „Smart Keyboard“ ir „Apple Pencil“ jis tampa tuo, apie ką mažieji planšetiniai kompiuteriai gali tik pasvajoti.

Man iš tiesų patinka iPad Pro, tačiau ne todėl kad jo ekranas didesnis. Man jis patinka nes jo pagalba aš galiu atlikti tikrą darbą.

Andrew Cunningham, Ars Technica

Geriausia apie iPad Pro pradėti galvoti nuo iOS 9. „Multitasking’as“ yra dar pakankamai nauja iOS galimybė ir dar pakankamai daug žemai kabančių vaisių laukian kada juos surinks būsimose iOS 9 versijose ir ateityje pasirodysiančioje iOS 10. Mano didžiausios su iPad Pro susijusios viltys siejamos su programine, o ne aparatine įranga ir tai reiškia, kad visos tos viltys su laiku gali tapti realybe. Microsoft prisireikė trijų bandymų kol ji iščiustino savo Surface Pro konceptą ir po poros iOS atnaujinimų gali būti, kad iPad Pro taps visiškai pilnaverčiu nešiojamų kompiuterių pakaitalu ir nebūtinai atsisakant kai kurių dalykų, kuriais iOS vartotojai yra patenkinti.

Joanna Stern, Wall Street Journal

Sunku pasakyti „kas gi yra tai?“. Pro panašu įsitaisė kažkur per vidurį tarp iPad’ų ir nešiojamų kompiuterių, tačiau ateityje jis gali tapti jūsų pagrindiniu kompiuteriu. Dideli mobilūs telefonai stumia į pensiją mažesnius planšetinius kompiuterius, didesni planšetiniai kompiuteriai ir jų priedai gali taip pat pasielgti su tradiciniais kompiuteriais. Tačiau dabar, paprasčiausia būtų žingtelėti atgal ir į iPad Pro pažiūrėti kaip į tikrai gerą, tikrai didelį iPad.

Gareth Beavis, TechRadar

iPad Pro nėra nešiojamo kompiuterio pakaitalas, bent jau toks kokio tikisi „power user’iai“, tačiau jis, kažkuria prasme, pats nuostabiausias planšetinis kompiuteris kokį man teko naudoti. Pagrindinis dalykas yra tai - kaip jūs žiūrite į papildomą svorį. Jei jūs žmogus norintis įrenginio kuriame galite tuojau pat nuo rašymo pereiti prie piešimo ir tada prie krūvos gerų žaidimų žaidimo - tada iPad Pro jums puikiausiai tinka. Jei jums reikia atlikti kiek sudėtingesnius dalykus, tokius kaip perkelti šūsnį nuotraukų tuo pat metu redaguojant tekstą ir žvalgytis į kitame šaltinyje esančią informaciją pasiekiamą riešo pasukimu - su naujuoju iPad jums bus sunku.

Harry McCracken, Fast Company

Nesvarbu kokio gerumo bus iPad Pro aplikacijos, jos vargu ar sugundys kiekvieną dabar PC ar Mac naudojantį vartotoją. Aš suprantu jog tai tautologija, tačiau jei jums reikalinga aplikacija, kuri veikia tik PC - jūs turite naudoti PC. Dalykų, kurių negalima padaryti iPad pagalba sąrašas visą laiką trumpėja ir iPad Pro tik pagreitina šį procesą.

Nicole Nguyen, BuzzFeed

Deja, bet po ilgo iPad klaviatūros naudojimo aš norėjau savo rankas sukišti į kibirą pilną ledo, tačiau kaip skaitmeninė užrašų knygelė - iPad Pro yra nuostabus, tiesiog dabar man jo nereikia, bet jums gal kitaip…

Apple Pencil ir iPad Pro
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų