Daug vartotojų skundžiasi, kad kai kurios aplikacijos praneša apie „Damaged“ klaidą

OS X klaida

Vis daugiau vartotojų drebančiais balsais ieško pagalbos, nes viena ar kelios aplikacijos jų Mac kompiuteriuose, bandant jas atidaryti, praneša jog yra pažeistos ir negali būti paleistos.

Vartotojų, kurie skundžiasi, kad paleidžiant tam tikras aplikacijas atsisiųstas iš Mac App Store šios išmeta langą, kad „[Aplikacijos pavadinimas] is damaged and can’t be opened. Delete “App Name” and download it again from the App Store“.

Klaida, atidarant BBEdit aplikaciją
Man viena tokių nepasileidžiančių aplikacijų buvo „BBEdit“

Iš šio „fenomeno“ masiškumo galima daryti išvadą, kad jo priežastis nėra vartotojo kompiuteris. Greičiausiai šį nepatogumą sukelia pasibaigęs ar klaidingai interpretuojamas sertifikatas.

Šiuo metu problema turėtų būti jau išspręsta. Pasirodo, šios klaidos, rodomos paleidžiant kai kurias iš Mac App Store atsisiųstas aplikacijas, priežastis buvo 2010 metais Apple išleistas ir 2015 metų 11 dieną, 22 val GMT laiku galioti nustoję antipiratinis saugumo sertifikatas. Apple App Store įdiegė naują sertifikatą ir taip pašalino šią problemą.

Nesigilinant į problemos priežastį:

Problemos sprendimas paprastiems vartotojams

Daugeliui vartotojų padeda paprasčiausias Mac’o perkrovimas. Kai kurių aplikacijų atveju, po kompiuterio perkrovimo jas paleidžiant ekrane pasirodo langas reikalaujantis prisiunti su savo Apple ID ir taip patvirtinti jog ši aplikacija yra autorizuota veikti tame kompiuteryje. Po „Damaged“ aplikacijos klaidos, perkrovus kompiuterį gali tekti įvesti savo Apple ID ir slaptažodį Prisijunkite su savo Apple ID ir atidarykite aplikaciją kaip įprasta.

Problemos sprendimas patyrusiems vartotojams

Galite storeaccountd procesą „nugesinti“ Activity Monitor aplikacijos pagalba arba pasitelkę Terminal’ą ir jame parašę:

sudo killall -v storeaccountd

Kadangi tradiciškai Mac’e sukasi daugiau nei vienas storeaccountd procesas (vienas vartotojo ir vienas root’o teisėmis) todėl norint išspręsti problemą geriau naudoti killall raktą.

Jei aukščiau aprašyti būdai nepadėjo

Jei kompiuterio perkrovimas arba jei naudojotės pažengusiems vartotojams skirtu būdu - storeaccountd procesų „nukilinimas“ nepadėjo - išmeskite probleminę aplikaciją perkeldami ją į šiukšlinę ir įdiekite ją iš Mac App Store iš naujo.

Ar pastebėjote savo Mac’e šią problemą, su kokia aplikacija ir ar aukščiau parašytas būdas padėjo ją išspręsti?

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Man lygiai tas pats buvo, bet net ne su programėle iš App Store. Taigi VLC metė tą patį. Kelis kartus ištryniau ir įrašiau iš naujo, bet vistiek tas pats. Ištryniau, perkroviau macą suinstaliavau ir vualia, dabar veikia :)

    • Man užvakar panašiai buvo su Byword aplikacija. Staiga užgiedojo, kad damaged. Na damaged tai damaged - išmečiau ir siunčiu iš App Store, per vidurį sminga ir rašo jog negali atsiųsti. Išmetu, perkraunu kompą, siunčiu - vėl ta pati dainelė. Tada išmečiau ir iš Backup'o atsistačiau senesnę versiją. Ji veikė ir nesispyriojo. Po kiek laiko App Store pasirodė atnaujinimas (natūralu, nes naudojau senesnę aplikacijos versiją) - paspaudžiau naujint - atnaujinimas atsisiuntė ir bėda dingo.

      Vėliau ta pato bėda buvo su BBEdit aplikacija, tačiau šiai pakako kompo perkrovimo.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų