Ir vėl skylėtas Flash

Adobe įspėja Flash vartotojus apie didelę saugumo spragą kai kuriose Flash versijose.

Tikriausiai didelė dalis internautų sutiks, kad Adobe Flash jau netinkama visiškai. 2010 metais Flash saulėlydžio erą pradėjo Steve Jobs pareiškęs, kad šio priedo nepalaikys Apple mobilūs įrenginiai. Naujai paskirtas Facebook saugumo vadovas Alex Amos dar šliūkštelėjo benzino į liepsną pareiškęs, kad jau atėjo laikas Adobe numarinti Flash ir pati Adobe puikiai prisideda prie tokios nuomonės formavimo.

Adobe informavo, kad jos Flash Player aptikta nauja, jau nežinau kelinta, kritinė saugumo spraga programišiams leidžianti iššaukti kompiuterio sistemos sutrikimus ir perimti tų sistemų kontrolę į savo rankas. Anot Adobe, ši saugumo spraga yra jos Flash Player 19.0.0.207 ir ankstesnėse versijose skirtose Mac, Windows ir Linux operacinėms sistemoms. Taip pat pranešama, kad nors ir negausiai, tačiau ši saugumo spraga jau išnaudojama programišių atakoms.

Adobe sako, kad kuria atnaujinimą panaikinsiantį šią saugumo spragą, tačiau atnaujinimas nepasirodys anksčiau kitos savaitės.

Šaltinis: Adobe saugumo biuletenis.

Mano manymu pats geriausias Flash klaidų ištaisymas yra pilnas „Adobe Flash Player“ pašalinimas iš kompiuterio.

Apie tai, kaip iš Mac kompiuterio pašalinti amžinai „kiaurą“ Flash skaitykite straipsnyje „Kaip ištrinti Flash iš Windows įdiegtų Mac kompiuteryje“.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų