Kaip ištrinti Flash iš Windows įdiegtų Mac kompiuteryje

Daugelis Mac vartotojų arba nėra OS X įdiegę Adobe Flash arba žino kaip jį iš sistemos pašalinti, tačiau tie, kas Mac kompiuteriuose turi įdiegę Windows ir retkarčiais ją naudoja, dažnai neturi supratimo kaip iš sistemos išmesti Flash.

Mac vartotojai, kurie kaip pagrindinę operacinė sistemą naudoja OS X, tačiau dėl vienų ar kitų priežasčių yra priversti savo Mac’uose turėti įdiegę ir Microsoft Windows - per Boot Camp, Parallels Desktop, VmMare Fusion ar VirtualBox - nežino kaip iš Windows pašalinti Adobe Flash, kurį ten yra įdiegę.

Manykim, kad savo Mac kompiuteriuose (per kažkokį tai nesusipratimą) esate įdiegę Windows 7 - populiariausią Windows operacinės sistemos versiją. Nesvarbu kokį metodą šiai Microsoft operacinei sistemai įdiegti Mac esate panaudoję: Boot Camp, Parallels Desktop, VmMare Fusion ar VirtualBox ir norite atsikratyti amžinai skylėto, kompiuterio darbą lėtinančio, su nežmonišku godumu ryjančio jo resursus bei alinančio kompiuterio bateriją Adobe Flash įskiepio:

  1. Įkraukite Mac Windows operacinės sistemos aplinkoje
  2. Atidarykite jūsų pamėgtą naršyklę ir iš Adobe.com svetainės atsisiųskite Flash šalinimo programą
  3. Uždarykite visas atidarytas naršykles.
  4. Windows Start meniu pasirinkite Documents > Downloads
  5. Du kartus spragtelėkite pele per atsisiųstą „uninstall_flash_player.exe“ failą ir šiam atsidarius paspauskite ant Run Adobe Flash Player išmetimas iš Windows
  6. Ekrane pamatysite langą su reversinio progreso juosta, kuri atspindės Adobe Flash failų trynimo būseną
  7. Kai failų šalinimas bus baigtas, spauskite ant lange esančio Done mygtuko
  8. Viskas - jūs „apsivalėte“
  9. Norėdami patikrinti ar tikrai nebeturite Flash Player savo Windows sistemoje apsilankykite šiame Adobe puslapyje ir pažiūrėkite ar 5-tame žingsnyje esančiame paveikslėlyje matote animuotą vaizdą. Jei vaizdas nejuda - pergalė, priešingu atveju kažką padarėte ne taip - pabandykite šias instrukcijas.

Dabar, jei Adobe Flash neturite įdiegę OS X versijoje (labai tikiuosi, kad taip ir yra) - Mac išsivadavo iš Flash pinklių.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. If you’re using Google Chrome, the browser also includes a built-in version of Flash Player. It’s more stable and secure than the desktop version, but still wasn’t safe enough to evade the exploits Hacking Team had been using. To shut it down, type chrome://plugins into the address bar, then click “Disable” under Adobe Flash Player. You may want to bookmark the chrome://plugins page in case you run across a website where you absolutely must use Flash—you can briefly reactivate it, then disable it again afterward.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų