Gal vieną dieną iPhone akumuliatorių galėsime įkrauti per mikrofoną

JAV Patentų ir prekės ženklų biuras patvirtino patentą, kuriame aprašoma belaidžio įkrovimo technologija naudojant akustines ar sensorines sistemas.

Nuotraukos iš Apple dizaino laboratorijos įsikūrusios netoli pagrindinio kompanijos biuro Infinite Loop, Kupertino mieste. Šaltinis: Backchannel

Apple užregistravo naują patentą pavadinimu „Inductive Power Transfer Using Acoustic or Haptic Devices“ (Indukcinės energijos perdavimas akustinių ar sensorinių įrenginių pagalba).

Nors belaidis akumuliatorių įkrovimas nėra jokia naujiena ar revoliucinė idėja - tokios galimybės atsiradimas Apple mobiliuose įrenginiuose būtų šiokia tokia revoliucija iOS įrenginių vartotojų pasaulyje (dabar gi, norintys savo iPhone krauti pasikinkę indukciją turi naudoti specialias iPhone įmautes) nors Apple Watch savininkai indukcinio įkrovimo technologijos privalumais jau naudojasi. Apple inžinieriai, panašu, svarsto galimybę įrenginius papildyti indukcinio akumuliatorių krovimo galimybe, tačiau nenori savo iOS įrenginių akumuliatorių apnarplioti papildomomis ritėmis, kaip Samsung padarė „Galaxy S6“ ir „Note 5“, ir sugalvojo kitokį, patogesnį problemos sprendimo būdą. Nenuilstamai dėl iPhone lieknumo sunerimę Apple inžinieriai nutarė išnaudoti tuos įrenginius, kurie jau yra telefone ar Apple planšetiniame kompiuteryje, o būtent mikrofonus, garsiakalbius ir kitus jame esančius komponentus.

Apple inžinieriai siūlo, kad tokie, jau įrenginiuose esantys komponentai gali turėti du darbo režimus. Pavyzdžiui iPhone mikrofonas: naudojant iPhone įprastu režimu jis atliks mikrofono funkcijas, tačiau reikiamu momentu galės tapti tuo komponentu, kuris tieks elektros energiją į iPhone akumuliatorių.

Iliustracija iš Apple patento „Inductive Power Transfer Using Acoustic or Haptic Devices“

Nors pati idėja yra sveikintina ir praktiškame Apple „stiliukyje“ ir galima įsivaizduoti su kokiomis problemomis realioje situacijoje susidurs Kupertino įsikūrusios kompanijos inžinieriai, žinoma jei jie nutars šią idėją vystyti - nuspėti kada ji bus panaudota praktikoje praktiškai neįmanoma. O gal jau iPhone 7?

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų