27% išmanių telefonų vartotojų Europoje Android iškeitė į iPhone

Praėjusį ketvirtį 27% europiečių, naudojusių Google Android operacinės sistemos pagrindu veikiančius išmaniuosius telefonus, juos iškeitė į iPhone.

Nors Apple tuoj pasauliui pristatys naujuosius iPhone modelius - tai nėra kliūtis, savo Android telefonų norintiems greičiau atsikratyti vartotojams ir jie perka dabar parduotuvių lentynose esančius iPhone modelius. Europoje 27% išmaniųjų telefonų vartotojų atsikratė savo Android įrenginių ir įsigijo iPhone. JAV šis skaičius mažesnis - 9%.

„Android rinkos dalis Europoje sumažėjo dėl Android rinkai neigiamų pokyčių tokiose šalyse kaip Vokietija, Prancūzija ir Didžioji Britanija“, - sako Kantar Worldpanel ComTech tyrimų vadovė Carolina Milanesi.

Jungtinėje Karalystėje, Android rinkos dalis per tris mėnesius sumažėjo nuo 58,1% iki 54,4%. Prancūzijoje nuo 75% iki 69,6%, o Vokietijoje nuo 82,4% iki 73,7%.

Palyginimui iOS vartotojų skaičius nuo 29% iki 32,7% išaugo Jungtinėje Karalystėje, nuo 14,3% iki 17% Prancūzijoje ir nuo 9,5% iki 15,2% Vokietijoje.

Išmaniųju telefonų rinka Jungtinėje Karalystėje. 3-ias 2014 ir 2015 metų ketvirčiai.
Grafikas: Kantar Worldpanel ComTech

Pokyčiai JAV nebuvo tokie ženklūs, o ir tie buvo Android naudai. Google platformos vartotojų užimama rinkos dalis nuo 63,9% ūgtelėjo iki 65,6%, tuo tarpu Apple vartotojų skaičius sumažėjo nuo 31,4% iki 30,1%. Reikia paminėti, kad JAV išmaniųjų telefonų rinkoje dominuoja dvi kompanijos Apple ir Samsung. Pastarojo ketvirčio metu - devyni iš dešimt Jungtinėse Valstijose įsigyjamų išmaniųjų telefonų yra būtent šių dviejų kompanijų gaminiai.

Europos išmaniųjų telefonų rinka tampa labiau subrendusi. Dabar tik 25% vartotojų įsigyjamas išmanusis telefonas yra jiems pirmasis išmanusis telefonas. Pernai to pačio laikotarpio metu perkamas išmanusis telefonas buvo pirmasis ne kvailafonas 29% vartotojų.

Žemiau patektos informacijos pagalba galite detaliau pažiūrėti kaip didžiosiose pasaulio valstybėse pasiskirstę mobilių įrenginių vartotojai pagal operacines sistemas.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų