Savaitės naujienų apžvalga: 29-a 2015 metų savaitė

Tema: Naujienos

29-os metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai Mac Arena svetainėje bei laikinai nemokamai ar pigiau platinamos ir naujos iOS bei OS X aplikacijos.

  • The Wall Street Journal duomenimis Apple tenka 92% viso pasaulio mobilių telefonų gaunamo pelno. Palyginimui prieš metus šis rodiklis buvo 65%. Antroje lentelės vietoje Samsung, tačiau korėjiečių kompanijai tenka viso labo 15% viso mobilių telefonų pelno.
  • Vienu iš didesnių Apple Music privalumų taps muzikiniai vaizdo klipai, kuriuos Apple bendradarbiaudama su garsiausiais pasaulio atlikėjais filmuoja savo jėgomis.
  • Pradžioje iš Apple, dėl aukštų iPhone kainų, šaipęsi išmanių telefonų gamintojai - dabar panašu patys pradėjo branginti savo išmaniuosius telefonus ir net įsivėlė į savotiškas „kieno telefonas kainuos brangiau“ lenktynes. Sakoma, kad kol kas tik ganduose egzistuojantys Microsoft Lumia 940 ir Lumia 940 XL telefonai kainuos brangiau už Samsung Galaxy S6 ir iPhone 6. Tokia informacija buvo paskelbta mywindows.lt svetainėje, tačiau šis straipsnis iš ten dabar jau išimtas.
  • Sakoma, kad 2018 metais ekranų raiška viršys 2000ppi. 2018 metais Samsung planuoja parodyti 11K ekraną su 2250ppi raiška.
  • Pixelmator atnaujino savo iOS skirtą aplikaciją ir dabar joje paprasčiau kontroliuoti atliekamų štrichų dydį, „Repair“ įrankis turėtų veikti apie penkis kartus greičiau bei būti tikslesnis. Atnaujintoje aplikacijoje taip pat ir daug kitų patobulinimų. Tautiečių sukurtą, visame pasaulyje populiarią aplikaciją atnaujinti ar, viso labo už 4,99 €, įsigyti galite iTunes App Store.
  • Nors toks produktas kaip iWatch it neegzistuoja - Bloomberg praneša, kad Apple ruošiasi bylai su Probendi kompanija dėl iWatch. Prekės ženklas iWatch priklauso Probendi ir pastaroji skundžiasi, kad Apple moka Google už reklamą už tai, kad kai kas nors jos paieškoje įveda iWatch - jis būtų nukreiptas į Apple svetainę. Probendi sako, kad iWatch prekės ženklas jai priklauso Europos Sąjungos teritorijoje nuo 2008 metų ir nors toks produktas dar neegzistuoja, tačiau vienas iš Probendi įkūrėjų - Daniele DiSalvo, teigia kad kompanija pradėjusi jį kurti ir jų laikrodis veiks Android OS pagrindu. Peticija dėl iWatch vardo paduota birželio 26 dieną, o byla turi prasidėti lapkričio 11.
  • Gandonešiai platina žinias, kad Apple šiais metais neatnaujins 9,7 colių iPad Air, o jos ketvirtos kartos iPad mini yra paskutinis šios serijos modelis, bent jau remiantis iš Kinijos atnešamų vėjų duomenimis.
  • Android vartotojai mėgsta pasišaipyti iš iOS vartotojų, kai šie džiaugiasi, kad Apple įdėjo į sistemą kokią nors funkciją, kuria Google vartotojai naudojasi jau seniai. Šį kartą Android vartotojai taps savo ideologinių priešų pajuokos objektais, nes Google pagaliau sukūrė balso pašto aplikaciją, kuria iPhone vartotojai gali naudotis jau nuo 2007 metų. Nauja Google aplikacija integruoja balso pašto funkciją į telefono numerio rinkimo langą ir jos pagalba, paspaudę ant specialios piktogramos Android vartotojai galės perklausyti jiems paliktas balso žinutes. Tiesa, dabar ši paslauga veikia tik JAV AT&T ir Prancūzijos Orange tinkluose, tačiau kai ji bus išleista oficialiai, reikia tikėtis, kad balso paštas taps lengviau prieinamas ir kitų operatorių tinkluose esantiems Android vartotojams.
  • Jei jums baigia išsekti iPhone baterija ir jūs desperacijos apimtas paprašysite Siri jį pakrauti - angliškai žinoma, po to kai ištarsite „Siri charge my phone 100 percent“ - turėsite 5 sekundes nutraukti skambutį, nes priešingu atveju Siri sujungs Jus su pagalbos tarnyba. Tokie jau tie anglų kalbos ir Siri netobulumai :)
  • Wholesale Clearance paskelbė 15-os garsių pasaulio kompanijų, priartėjusių prie pražūties ir vėl atsigavusių ikonografiją. Viena tokių kompanijų - Apple.
    Apple istorinė, svarbių įvykių juosta
    Šaltinis: Wholesale Clearance
    Kitų 15 kompanijų vaizdinę, Wholesale Clearance sukurtą medžiagą rasite kūrėjų svetainėje.
  • Apple stengiasi užpatentuoti kiekvieną savo išradimą, kuris gali būti panaudotas ateities įrenginiuose. Naujame Apple patente aprašome saulės elementų įdiegtų lietimui jautrius ekranus turinčiuose įrenginiuose. Šią technologiją Apple galėtų pritaikyti ir greičiau, nelaukdama tolimos ateities, nes baterijos yra silpnoji mobilių įrenginių grandis.
  • Apple išleido 4 naujas Apple Watch reklamas parodančias jo galimą panaudojimą įvairiose situacijos ir padėsiančias vartotojams apsispręsti reikia ar ne jiems to laikrodžio.
  • AppBugs patikrino 100 populiariausių aplikacijų, rinkdamiesi iš tų, kurios atsisiųstos bent 1 mln. kartų ir nustatė, kad 53 iš jų nėra įdiegta tinkama slaptažodžių apsauga, pvz. tokia, kai jungiamasi prie interneto paslaugų per aplikaciją ir kelis kartus neteisingai suvedamas slaptažodis - tos aplikacijos leidžia arba neribotą bandymų skaičių. Tarp tokių nesaugių aplikacijų yra tokios kaip: Songza, Pocket, Wunderlist, iHeartRadio, WatchESPN, Expedia, Dictionary, CNN, Domino’s Pizza USA, Zillow, AutoCAD 360, Slack, SoundCloud, Kobo ir Walmart.
  • iFixIT kolektyvas tik gavęs į rankas naują Apple iPod Touch - jį iš karto išardė. Ką gero jie aptiko viduje, pažiūrėti galite iFixIT svetainėje. 6-os kartos iPod touch pagrindinė plokštė
  • Našumo testai parodė, kad naujasis, 6-os kartos iPod touch turi 500% geresnį procesorių ir 900% greičiau veikiančią grafiką. iPhone ir iPod touch greičių palyginimas
    Šaltinis: ars technika
  • Internete pasirodė neva būsimo iPhone 6s Plus korpusas, kuris yra pagamintas iš stipresnės medžiagos ir turėtų apsaugoti nuo sulinkimų. Neva naujas iPhone 6s Plus korpusas
  • Praėjo vos 22 metai nuo paskutinio Apple IIgs System 6.0.1 atnaujinimo, kai pasirodė naujas atnaujinimas - versija 6.0.2, kurioje atsirado Apple Ethernet for Appletalk tinklo kortų palaikymas, ištaisyta HFS klaida dėl, kurios galėjo būti sugadinti failai bei pataisytos PASCL.FST ir DOS33.FST klaidos TextEdit, Font Manager ir Window Manager aplikacijos. Pataisymų ir patobulinimų sąrašas gerokai ilgesnis, tačiau nemanau, kad daugelis prisimena šią sistemą ar yra apie ją ką nors girdėjęs - todėl nesiplėsiu, o susidomėję atnaujinimą ras callapple.org svetainėje. Apple IIgs 'about' ekranas
  • Apple pateikė paraišką naujam patentui, kuriame aprašoma tikslinės reklamos technologija, kuria remiantis galima pateikti produktų, kuriuos vartotojas „gali sau leisti“ nusipirkti, reklaminę informaciją. Informacija apie vartotojo perkamąją galią būtų grindžiama jo pajamų ir kreditinės kortelės limitų informacijos pagrindu.

24 iOS aplikacijos Apple laikinai pradavinėjamos minimalia - 0,99 € kaina

Taikomosios aplikacijos

Žaidimai

kitos iOS aplikacijos

Mac aplikacijos

  • Lossless Photo Squeezer: interneto svetaines turintiems skirta aplikacija padėsianti greitai ir patogiai sumažinti paveikslėlių failų užimamą vietą ir taip leisti svetainės puslapiams „vartytis“ greičiau: 6,99 € → 0,00 €
  • MP4-Converter: aplikacija sukonvertuojanti video failus iš AVI, FLV, WMV, MPEG–4, MPEG1/2, 3GP ir eilės kitų formatų į mp4 - iPad atpažįstamą formatą: 19,99 € → 0,00 €
  • Swift Note: aplikacija leidžianti „Notes“ patalpinti OS X Yosemite Notification Centre: 1,99 € → 0,00 €
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų