Savaitės naujienų apžvalga: 28-a 2015 metų savaitė

Tema: Naujienos

28-s metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai Mac Arena svetainėje bei laikinai nemokamai ar pigiau platinamos ir naujos iOS bei OS X aplikacijos.

  • Pasirodė, kol kas ne oficiali informacija, kad nuo liepos 14 dienos Apple Pay paslauga taps tarptautine - pradės veikti Jungtinėje Karalystėje. Apie savo ketinimus praplėsti Apple Pay geografiją Apple užsiminė dar WWDC metu. Apple Pay Britanijoje palaikys didžiausi šalies bankai, naudojantis šia paslauga bus galima mokėti už važiavimą viešuoju transportu ir į sistemą bus įdiegtos vietinės nuolaidų kortelės.
  • 1987 metais Apple sukūrė fantazijų video “1997-ais“, kuriame pasakoja kaip jos produktai padarys ateities pasaulį geresniu. Dabar praėjus beveik 20-čiai metų nuo pranašautos Apple ateities, smagu pažiūrėti šį keistą filmuką ir pasidžiaugti, kad kai kurios šių 80-tųjų metų fantazijos tapo kūnu bei džiūgauti, kad kai kurių iš tų fantazijų, savo įrangoje neturime.
  • Daugelis analitikų žemina savo Apple Watch pardavimų prognozių skaičius. Andy Hargreaves, CFA analitikas sako: „Apple Watch populiarumas stipriai krenta. Gana prieštaringai įvertintas naujas Apple įrenginys susidūrė su gana rimta konkurencija, o vartotojų susidomėjimas juo ne didesnis nei iPod“. Krentančius Apple Watch pardavimus rodo ir Marketwatch duomenys.
  • Kiek iPhone gali sustabdyti AK–74 kulką? Atsakymą galite rasti žemiau esančiame video.
  • iTunes Store gai greitai pasirodyti pirmoji Apple Watch aplikacija skirta plaukikams. Apie aplikacijoje naudojamus algoritmus, beta testavimą ir sunkumus su, kuriais susidūrė jos kūrėjai skaitykite Active In Time svetainėje.
  • Keli skaičiai iš Apple WWDC 2015
    Apple WWDC 2015 skaičiais
  • Daugeliui iOS 8.4 atnešė nemalonų siurprizą - dingo „Home Sharing“ funkcija muzikai. Apple vyresnysis viceprezidentas Eddy Cue žada, kad ši funkcija grįš iOS 9.
  • Žiūrint į Apple Watch ekrano pikselius per mikroskopą - jie atrodo gerokai mažesni, nei pavyzdžiui iPhone ekrano.
    Apple Watch ekranas žiūrint per mikroskopą
    Apple Watch ekranas žiūrint per mikroskopą
    iPhone 6 ekranas žiūrint per mikroskopą
    iPhone 6 ekranas žiūrint per mikroskopą
  • Microsoft išleido naują aplikaciją Tossup (prieinama tik JAV ir Kanados vartotojams), skirtą rengti balsavimus tarp draugų. Tai patogu kai reikia pasirinkti vieną iš kelių sprendimų. Dėl neaiškių priežasčių aplikaciją Microsoft išleido išskirtinai iOS ir Android įrenginiams ir praignoravo savo pačios sukurtos operacinės sistemos pagrindu veikiančius įrenginius.
  • Panašu, kad Samsung ruošiasi paskelbti dar vieną nuviliančių pardavimų rezultatų ketvirtį. Analitikai prognozuoja, kad dėl prastų Galaxy S4 pardavimų, Samsung pardavimų rezultatų skaičiai šį ketvirtį bus dar 4% mažesni.
  • Nors Samsung flagmanų pardavimai ir prastėja, tačiau Reputacijos institutas savo naujausiame RepTrak pranešime korėjiečių kompaniją įvardino kaip geriausią reputaciją JAV turinčią technologijų kompaniją.
  • Apple, antradienį, praėjus vos savaitei po iOS 8.4 paskelbimo, patyliukais nutraukė iOS 8.3 pasirašymą užverdama vartus visiems norintiems grįžti prie šios iOS versijos iš iOS 8.4.
  • Apple sukūrė naują puslapį, kuriame pasakoja kaip ji testuoja, jos Apple Store parduodamus trečių šalių gamybos priedus.
  • Pranešama, kad praėjus vos savaitei po iOS 8.4 išleidimo, ši operacinės sistemos versija įdiegta jau 40% iOS įrenginių.
  • Graikijai neriant į gilią krizę ir artėjant galimam kainų šuoliui bei galimos miglotos pinigų politikos šalyje etapui - žmonės puolė investuoti savo bankuose turimus pinigus į daiktus, taip stengdamiesi išvengti gręsiančio bankuose laikomų pinigų praradimo. Bloomberg rašo, kad tarp tų, kas nutarė investuoti į elektroniką, daugiausiai perkančių Mac kompiuterius, nes jie geriausiai išsaugo savo vertę.
    Teigiama, kad iMac 5K, Graikijoje dabar „ant bangos“.
  • Trečiadienį pasirodžiusioje iOS 9 beta versijoje atsirado fotoalbumai skirti selfiams ir ekrano nuotraukoms.
  • Programuotojai pabandę grįžti iš watchOS 2 į watchOS 1.0.1 versiją suprato, kad tai padaryti nėra paprasta. Išleidusi watchOS 2 beta 3 versiją, Apple savo dokumentuose rašo, jog „įrenginys atnaujintas į watchOS beta negali būti atstatytas į ankstesnę watchOS versiją be Apple Support pagalbos“. Apple taip pat patiekia ir instrukcijas, kokią ir kokių veiksmų seką turėtų atlikti norintys sugrąžinti savo Apple Watch operacinę sistemą į ankstesnę versiją iki kreipdamiesi į Apple Support.
  • Nors Spotify teigė, kad Apple Music nekelia jai jokios grėsmės, bet matyt tai nebuvo visiškai atvira Spotify vadovybės nuomonė, nes JAV vartotojams Spotify pradėjo siųsti laiškus skatindama juos atsisakyti Apple Music prenumeratos ir viliodama juos 3 USD nuolaida padarančia Spotify prenumeratos kainą jiems 9,99 USD/mėn.
  • Apple OS X versijų pavadinimuose skirtas dėmesys Yosemite parkui neliko be vaisių. Šio parko lankomumas išaugo 50%. Apie šio parko populiarumo padidėjimą patvirtino ir Hotels.com, kuri pastebėjo į šį parką atvykstančių turistų padidėjimą 21%.
  • Canaccord analitikai teigia, kad Apple iPhone 6 turi užėmę beveik 50% išmanių telefonų rinkos JAV.
  • Apple padeda priedų gamintojams, kurios produktais prekiauja savo parduotuvėse sukurti gražesnius, Apple stiliaus įpakavimus ir dabar eilė priedų Apple Store parduotuvėse jau parduodami naujo tipo įpakavimuose.
  • Kai kurie Apple Watch naudotojai skundžiasi, kad laikrodis apdegino jiems riešą. Apple kol kas nieko nėra parašiusi apie galimus odos nudegimus ar suerzinimus nuo Apple Watch, šio įrenginio palaikymo puslapyje.
  • Tikimasi, kad liepos 14 dieną Apple išleis atnaujintą iPod touch versiją. Išleisdama atnaujintą iPod, sakoma, Apple atnaujins ir tikėtina praplės įrenginio spalvų gamą bei juose bus naudojami 64-bitų A serijos procesoriai.
  • Galimas dalykas, kad Apple laukia dar vienas kolektyvinis teismas, nes vis daugiau vartotojų turinčių MacBook Retina skundžiasi besilupančiais ekranais. vis daugiau MBR vartotojų skundžiasi besilupančiais ekranais
  • Apple pateikė paraišką ranka rašomo teksto atpažinimo patentui. Šiame patente neaptašoma techninė dalis, kas Apple atveju būna labai retai. Šiame patente aprašomas ranka rašomo įrenginiuose teksto procesas.

iOS ir OS X aplikacijos

Atleiskite, kad ne visos žemiau pateiktos aplikacijos turi aprašymus - pritrūkau laiko. Manau, kad tie ką domina aplikacijos nesunkiai susigaudys ir patys, ypač kai aplikacijas suskirsčiau į kategorijas.

iOS aplikacijos

iOS žaidimai

iOS taikomosios aplikacijos

naujos iOS aplikacijos

  • Amazon Cloud Drive: Amazon kompiuterinių debesų saugyklų paslaugas teikia jau seniai, tačiau dabar, kompanijai išleidus naują aplikaciją, failų Amazon debesyse valdymas iPhone ir iPad vartotojams kur kas patogesnis. Tiesa, aplikacija, bent jau dabartinė jos versija turi vieną trūkumą - ji leidžia tik skaityti ten esančius failus ar jais dalintis: 0,00 €
  • Star Wars: oficiali Disney kompanijos aplikacija Žvaigždžių karų mylėtojams: 0,00 € (šios aplikacijos Lietuviškoje iTunes Store nėra)

OS X aplikacijos

  • Aegis: ši aplikacija pasirūpins, kad tik tie diskai, kuriais pasitikite galėtų būti prijungti prie Mac: 4,99 € → 0,00 €
  • File Info Professional: jei esate vienas tų, kurie žiūrėdami į failo informaciją nori sužinoti failo SHA1, SHA256, MD2, MD5 kontrolines sumas ar matyti jos kodą hex formatu - ši aplikacija jums: 0,99 € → 0,00 €
  • MenuTab for Facebook: Facebook Messenger klientas Mac kompiuteriui: 1,99 € → 0,00 €
  • PDF to HTML Converter: aplikacija leisianti sukonvertuoti PDF failą į HTML: 19,99 € → 0,00 €
  • Reduce Image Size: aplikacija skirta paveiksliukų ir jų failų dydžiui mažinti: 14,99 € → 0,00 €

    naujos OS X aplikacijos

  • Affinity Photo: dar viena, nauja, profesionali vaizdų redagavimo aplikacija Affinity Photo skirta Mac kompiuteriams. Šią aplikaciją sukūrė ta pati komanda, kuri kūrė ir ne vieną laimėjimą nuskynusią Affinity Designer aplikaciją. Išleidimo proga, Affinity Photo aplikacija parduodama 20% (10 €) pigiau. Aplikacijoje yra profesionalams įprasti redagavimo įrankiai, tokie kaip: galimybė redaguoti 16-bitų paveikslėlius, ICC spalvų valdymas, RAW ir PSD palaikymas, objektyvų iškraipymų bei ekspozicijos korekcijos įrankiai, filtrų sluoksniai su realiame laike rodomu rezultatu, kanalų ir maskavimo kontrolė ir daug kitų įrankių. 49,99 € → 39,99 €
  • Special Characters: aplikacija interneto svetaines kuriantiems, ji leidžia sužinoti ir paprastai panaudoti specialių simbolių HTML kodus: 0,00 €
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų