Kaip atjungti Force Click MacBook kompiuteriuose

„Force Click“ tai nauja, naujuose nešiojamuose Apple kompiuteriuose įdiegta savybė. Nors ji naudojimąsi kompiuteriu padaro dar patogesniu, kai kurie vartotojai negali prie jos priprasti ir keiksnoja šią funkciją kas kart per stipriai spustelėję trackpad'ą.

Pagrindinės funkcijos „Force Touch“ technologiją palaikančiuose trackpad’uose nesiskiria nuo tų, kurios veikia šios technologijos nepalaikančiuose Mac’uose, tačiau tokiuose kompiuteriuose vartotojai, antrą kartą stipriau spustelėję „Force Touch“ trackpad’ą, gali patogiau prieiti prie kai kurių sistemos funkcijų, tokių kaip: Quick Look, žodyno ir panašiai.

Daugelis vartotojų „Force Tuch“ funkciją pamėgo iš karto ir ja naudojasi, tačiau yra ir tokių Mac vartotojų, kuriems, stipriau spustelėjus trackad’ą ne vietoje ir ne laiku iššokantys langai trukdo ir jie negali įprasti prie šių, skirtingos paspaudimo jėgos reikalaujančių, veiksmų.

Atjungus „Force Click“, Mac trackpad’as veiks taip, kaip ir šios funkcijos nepalaikančiuose įrenginiuose.

  • atidarykite OS X System Preferences (pavyzdžiui:  > System Preferences)
  • atsidariusiame lange pasirinkite „Trackpad“
  • aktyvuokite, jei reikia, „Point & Click“ skirsnį
  • nuimkite varnelę nuo lango apačioje esančio „Force Click and haptic feedback“ nustatymo Force Click atjungimas Mac kompiuteriuose palaikančiuose Force Touch funkciją
  • uždarykite „System Preferences“ langą

Atlikus aukščiau aprašytus veiksmus, nepriklausomai nuo to kaip stipriai spausite trackpad’o paviršių - „Force Click“ funkcija nebus iššaukta.

Šios funkcijos atjungimas gali būti patogus Mac naujokams, kurie į Apple kompiuterių pasaulį, iš PC pragaro atkeliavo neseniai ir niekaip negali priprasti prie Apple patobulinimų. Vėliau, pripratę prie sistemos ir nustoję daužyti trackpad’ą (kaip buvo įpratę, dažnai iš pykčio daryti blogai veikiančiuose PC) , galės šią funkciją vėl įjungti ir džiaugtis jos teikiamais papildomais patogumais.

Atminkite, kad šį nustatymą „System Preferences“ matysite tik tuo atveju, jei Mac’o trackpad’as palaiko „Force Touch“ technologiją.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų