Pagrindinį dėmesį iOS 9 ir OS X 10.11 Apple skirs kokybei ir saugumui

Temos: iOS, iPhone, macOS

Likus porai savaičių iki Apple WWDC internete pasirodė gandų apie sekančios kartos Apple operacines sistemas. Sakoma, kad iOS 9 bus optimizuota ir senesniems iOS įrenginiams.

Paprastai patikimus šaltinius turintis 9to5Mac portalas pateikia nemažai įdomios informacijos apie sekančią iOS versiją ir labiausiai įdomi tos informacijos dalis yra ta, kur rašoma jog nauja iOS 9 versija palaikys senus iOS įrenginius.

Galima tikėtis, kad iOS 9 palaikys įrenginius veikiančius jau senstančio A5 procesoriaus pagrindu, kurie vis dar parduodami, tačiau nors ir neminimi konkretūs iOS įrenginių modeliai galima spėti, kad iOS 9 taip pat veiks ir iPhone 4S bei iPad mini įrenginiuose.

Jei ši informacija pasitvirtins, tai bus atnaujinimas tinkantis didžiausiam iPhone kartų skaičiui.

Žinovai sako, kad kurdami iOS 9 Apple pagrindinį dėmesį skiria sistemos veikimo našumui bei stabilumui, o ne naujoms funkcijoms. Apple gana aktyviai skatino žmones pirkti senesnius iPhone modelius, tokius kaip iPhone 5c, tačiau naujausią iOS 8 versiją įdiegę senesniuose iOS įrenginiuose, tame tarpe ir iPhone 4S - nekrykštauja iš džiaugsmo dėl „puikaus“ operacinės sistemos veikimo našumo.

Naujose iOS 9 ir OS X 10.11 versijose, sakoma, Apple taip pat skiria labai daug dėmesio saugumui. Pagrindinė naujovė susijusi su saugumu yra vadinama „Rootless“, kuri skirta apsaugoti svarbias operacinės sistemos dalis ribodama priėjimą prie jų bei saugoti sistemą nuo kenkėjų. Tiesa, priešingai nei iOS, OS  X ši apsauga gali būti atjungta. Šie pakeitimai iOS 9 apkartins gyvenimą ir jailbreak'ų kūrėjams

9to5Mac rašo, kad OS XiOS paveldės „Control Center“, kurio pagalba dažnai naudojamas funkcijas bus patogiai prieinamos. Kaip ir iOS, sakoma jog naujovių OS X nebus daug ir pagrindinis dėmesys bus skiriamas Mac kompiuteriams skirtos operacinės sistemos stabilumui bei vartotojo sąsajos patobulinimams.

Kaip ten bebūtų, net jei tai ir tiesa, kol kas tai išlieka gandai, kuriuos patvirtins arba paneigs pati Apple birželio 8 dieną savo WWDC metu.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų