Gandai: Samsung nori įsigyti BlackBerry

Reuters praneša, kad Samsung kalbasi su BlackBerry dėl pastarosios įsigijimo už 7,5 mlrd USD.

Naujienų agentūra Reuters praneša, kad Pietų Korėjos kompanija Samsung derasi dėl Kanados BlackBerry įsigijimo už 7,5 mlrd. USD tikėdamasi tokiu būdu gauti jos pilnai prikimštą patentų portfelį. Sakoma, kad abiejų kompanijų vadovai praeitą savaitę buvo susitikę šio plano aptarimui.

Korėjiečių Samsung pasiūlė kainą nuo 13,35 iki 15,49 USD už akciją kas yra 38–60% daugiau nei BlackBerry akcijų kaina, už kurią dabar galima įsigyti šių akcijų.

BlackBerry šiuos gandus neigia ir net išleido atsakymą neigiantį tokius Samsung ir BlackBerry ketinimus.

Pastaraisiais metais BlackBerry patiria sunkumus realizuodama savo produktus. Kompanija jau anksčiau buvo susilaukusi pasiūlymų iš Apple ir Microsoft, tačiau nebuvo suinteresuota parsiduoti dalimis. BlackBerry priėmė investicijas ir tikėjosi susigrąžinti savo stiprias pozicijas mobilių telefonų rinkoje: išleido didelį kvadratinį ekraną turintį Passport ir Classic telefonus bei grįžo prie ankstesnio telefonų dizaino sprendimų.

BlackBerry turi nemažai vertingų patentų, kurie skirtingų vertintojų duomenimis yra verti nuo 1 iki 3 milijardų USD. Vien tik per 2012 metus BlackBerry patentų portfelis pasipildė 986 patentais, kurių didelė dalis domina jos konkurentus, tokius kaip Samsung.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų