Apple Krymo gyventojams atjungė prieigą prie App Store ir atnaujinimų

Tema: Naujienos

Mobilių įrenginių ir Mac kompiuterių savininkai gyvenantys Kryme teigia, kad Apple jiems atjungė prieigą prie App Store.

Šiuo metu ginčytiname pusiasalyje gyvenantys Apple įrenginių savininkai teigia, kad Apple jiems atjungė prieigą prie App Store ir jie negali atsisiųsti ne tik mokamų ar nemokamų aplikacijų skirtų iPhone, iPad, iPod touch ir Mac kompiuteriams, bet ir atnaujinti jau įsigytos programinės įrangos. Reikalas tas, kad programinės įrangos atsiuntimas patenka į sąvoką „eksportas“, o anksčiau JAV Prezidentas Barakas Obama uždraudė Amerikos kompanijoms bet kokius prekybines-pinigines operacijas su Krymu.

Kryme gyvenantys vartotojai bandantys atsisiųsti kokią nors aplikaciją ar atnaujinimą savo įrenginiuose mato pranešimą:

Покупки не поддерживаются. Покупки недоступны в Вашем регионе согласно Регламенту (ЕС) № 1351 / 2014 Европейского Совета и Исполнительному приказу № 13685 Президента США.

Žinoma, jei yra spyna -atsiras ir raktas nuo jos. Kryme gyvenantys Apple įrenginių vartotojai ieško būdų šią kliūtį apeiti. Kol kas universalus būdas neras rastas ir vartotojai arba keičia Apple ID nurodytą adresą, kiti pakeičia net regioną, o tretiems padeda VPN paslaugos, tokios kaip TunnelBear VPN leidžiančios nuslėpti faktą, kad vartotojas yra Kryme (nuslėpti savo buvimo vietą nuspėjamą pagal IP adresus).

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų